• PAYLAŞ

Kamburluğun Nedenleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

  • 10/06/2017 - 01:14
  • 0 Yorum
  • 754 görüntüleme

Gelişen teknoloji yüzünden günümüzde insanlar birçok işlerini masa başı şeklinde yapıyorlar. Bu da ortaya insanlık tarihinde günümüze kadar çok büyük bir problem olmayan konuların sorun olmasını çıkarıyor. Bunlardan birisi de kamburluktur. Sürekli olarak bir sandalyede oturan ve bu şekilde işlerini halleden insanlar otomatik olarak bel kısımlarından başlayarak dik bir duruş yerine biraz daha parantez bir vücut yapısının oluşmasına neden olmaktadır. Bu şekilde bir duruşun vücudumuzda büyük bir ağrıya neden olmaktadır. Özellikle de işimiz bittikten ve masadan kalktıktan sonra bu ağrı çok daha belirgin bir şekilde ortay çıkacaktır. Kamburluk ileri devrelerde düzeltilmesi zor birim olsa da önceden önlem alındığın da rahatlıkla düzgün ve olması sağlanabilir. Öncelikle kamburluğa nelerin iyi geldiğini sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Kamburluğa Ne İyi Gelir?

Bu vücut sorununa neyin iyi geldiğinden bahsetmeden önce neden ortaya çıktığına bakılmaktadır. Kamburluk oluşmasının en büyük nedeni insanlarda ki duruş bozukluklarıdır. Sürekli bir yere yaslanma isteğini buna örnek gösterebiliriz. Duruş konusunda en güzel örnek olarak askerleri gösterebiliriz. Çünkü karşıdan bir emir gelmediği sürece duruşlarını bozmadıkları için fiziksel duruşları en düzgün olan insanlar onlardır. Kamburluğun düzeltilebilmesi için düzenli olarak sırt kaslarının geliştirmesine yarayacak egzersizler yapılmalıdır. Çünkü yapılan araştırmalar kamburluğun en büyük nedenin vücudumuzda bulunan diğer kaslarla sırtımızda bulunan kasların aynı ölçüde gelişmemesinden kaynaklanmasıdır. Bunun için yapılan sırt hareketleri kasların gelişmesini sağlayacak bu da kamburluk probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Eğer vücudunuza oranlar daha zayıf sırt kaslarına sahipseniz bu kamburluğun oluşmasına neden olmaktadır.

Bu sorun günümüzde büyüme çağında olan çocuklarda daha sıklıkla karşılaşılmaktadır. Bu çağda karşılaşılan kamburluk belirtilerine önlem alınarak düzeltilme sağlanabilir. Ancak belirli bir seviyeyi geçtikten sonra bu sorunun düzeltilmesi daha zordur. Bunun için en büyük görev ailelere düşmektedir. Çocuklarına masa başında otururken ya da yürüyüşleri esnasında dik durmaları konusunda uyarılarda bulunmaları gerekiyor. Çocuklar bunu çabuk unutacakları için sürekli olarak tekrarlamak faydalı bir tedavi için önemlidir.

Sürekli olarak masa başında çalışan insanlar ise bel duruşları konusunda onlara faydalı olacak bir bel destekleyici almaları gerekmektedir. Aynı şekilde uzun süreler araç kullananlar için de bu gerekli bir önlem olacaktır. Gereksiz bir araç gibi dursa da dik duruş için çok büyük faydası olduğu zaman içerisinde anlaşılacaktır. Eğer ne yaparsanız yapın dik durma konusunda sıkıntı yaşıyorsanız dik duruş için geliştirilmiş olan korselerden yardım alabilirsiniz. Kamburluğa karşı konulması için faydalı bir yöntem olacaktır.

Yürüyüşün konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise elleri arkada birleştirmek ya da eller arka tarafa atılarak yürümek kamburluk için alınabilecek bir önlemdir. Çok tercih edilen bir yürüyüş şekli olmasa da bu sorundan kurtulmak istiyorsanız belirli bir süre boyunca bu şekilde yürümeye kendinizi alıştırmanız gerekiyor. Bu konuda uzmanlar yürüyüş şeklini önerdiklerini hatırlatmamız gerekiyor.

Eğer bir egzersiz yapacaksanız bu kesinlikle pilates olacaktır. Günümüzde çok popüler olan bu spor genellikle kadınlar tarafından tercih edilse de erkeklerinde buna yönelmeleri kamburluğun engellenmesi için faydalı bir yol olacaktır. Bu sayede sırt bölgesinde oluşan yağların kasa çevrilmesi daha kolay olacaktır. Eğer sırt ağrılarından mustaripseniz bir eğitmen eşliğinde pilates yapmaya başlayabilirsiniz. Bu zaman içerisinde düzelmeler sağlayacağı için çabuk vazgeçmemelisiniz. Eğer gelecekte bel ağrılarından şikayet eden bir insan olmak istemiyorsanız bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. Kamburluk dikkatli hareket edildiğinde ve erken önlem alındığında kontrollü bir şekilde ortadan kalkacak bir durumdur.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉