• PAYLAŞ

2017 Yurtdışından Telefon Getirmenin Vergisi Ne Kadar ?

  • 06/02/2017 - 21:39
  • 0 Yorum
  • 1136 görüntüleme

2017  Yurtdışından Telefon Getirmenin Vergisi Ne Kadar ?

2017 yılı içerisinde, yurtdışından Iphone, Samsung, LG yada yeni bir marka model cep telefonu getirip, pasaport kaydı yaptırmak isteyenler için vergi hesaplamasının nasıl yapıldığı ve ucuza gelip gelmediği, avantajlı olup olmadığını belirlenmesi için yeni vergilendirmeyi sizler için kaleme aldık. Bu yazımızda  2017 yılında uygulanacak dışardan gelen telefonlar ve elektronik cihazlar için kayıt ücretlerini aktaracağız.

Yurtdışından Getirilen Elektronik Cihazların Bandrol Ücreti Ne Kadar ?

Yurt dışından elektronik cihaz almayı düşünenler özellikle de cep telefonlarını yurtdışından aldıkları zaman daha ucuza mal edilmesinden dolayı yurtdışından getirilen telefonları daha fazla tercih etmektedir. Yurtdışından cep telefonu ve elektronik cihaz getirecek olanların getirdikleri elektronik eşyalar için tek seferlik olacak şekilde yapacakları bandrol ödemelerinin ücretlerinin tamamı belli oldu. Bakanlar kurulu yayınladığı kararı ile ticari ithalat dışında yurtdışından gelecek telefonlar için vergi ücretleri 1 Ocaktan itibaren geçerli olmak şartıyla ve 31 Aralık 2017‘ye kadar bu tarife üzerinden ödemeler yapılacak.

Yurtdışından ticari ithalat dışında cep telefonu getirecek olanların tek seferlik olmak şartı ile ödeyeceği vergi miktarı ise  20 Avro olarak belirtildi. Cep telefonları dışın da yurt dışından ticari ithalat dışında getirilecek olan elektronik eşyalar arasında, televizyon, bilgisayar, uydu alıcısı gibi eşyalardan da bir defaya mahsus olmak şartı ile ödeme alınacak.

Cep telefonu, radyo, televizyon, uydu, video, birleşik cihazlar ile bunların dışında kalan radyo televizyon yayını almak için kullanılacak her türlü cihazdan alınacak olan ödemeler ise aşağıdaki listedir ;

-Yurt dışından getirilen cep telefonlarından 20 Avro,

-Yurt dışından getirilen bilgisayar tablet 10 Avro,

-Yurt dışından getirilen oto tv 8 Avro

olarak açıklandı. Yurtdışından elektronik cihaz getirecek olanların diğer elektronik eşyalar için bir defaya olmak üzere ödeyecekleri bandrol ücretleri ise aşağıda sıraladık.

Radyo Ağırlıklı Birleşik Cihazlar Bandrol Ücretleri Ne Kadardır ?

Cep tipi radyo kasetçalar bunlara örnek olarak radyo-walkman 1 avro, Taşınabilir yani pilli olan radyo-pikap 3 avro, Taşınabilir olan radyo-kasetçalar 3 avro, Otomobil radyo-kasetçalar 3 avro ,Otomobil radyo kompakt disk çalar 4 avro, Taşınabilir yani pilli radyo-kompakt disk çalar 4 avro ,Radyo-kasetçalar 5 avro, Radyo kompakt disk çalar 7 avro, Radyo-pikap 7 avro, Radyo-kasetçalar-pikap-kompakt disk çalar 18 avro, Cep tipi olan radyo alıcıları 1 avro, Saatli radyo ve radyolu saatler, bir müzik aleti yani elektronik org gibi üzerinde bulunan radyolar, oyuncaklar üzerinde bulunan radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler 1 avro ,Otomobil radyo alıcıları 1 avro, taşınabilir olan radyo alıcıları 2 avro olarak belirlendi.

Televizyon ve Radyo yayını almaya yarayan her türlü cihazın bedeli 18 avro, set üstü kutusu yani set top box cihazları ile her türlü uydu atıcı cihaz 7 avro olarak belirlendi.

Cep tipi radyolu Mp3-Mp4 çalar ve benzerleri olan cihazlar 2 avro , Radyo yada TV’li navigasyon cihazları 7 avro, Radyo yada TV’li DVD-VCD player ve benzerleri cihazlar 15 avro, Radyo yada TV’li ev sinema sistemleri 15 avro, taşıtlarda kullanılmaya mahsus olan navigasyonlu multimedya cihazları için 10 avro belirlendi.

Yurtdışından Gelen Televizyon Bandrol Ücretleri Ne Kadardır ?

Yurtdışından getirecek olan televizyonun bir defaya mahsus  olmak şartı ile ödeyecekleri bandrol ücretleri ise;

-51 ekrana kadar televizyonlar 51 ekran dahil – 5 avrodan 10 avroya,

-51-67 ekran arası televizyonlar – 8 avrodan 16 avroya,

-67-85 ekran arası televizyonlar – 10 avrodan 22 avroya,

-85-116 ekran arası televizyonlar – 12 avrodan 34 avroya,

-116-148 ekran arası televizyonlar – 15 avrodan 40 avroya

Yükseltilerek fiyatlar belirlendi. 148 ekrandan yukarı olan televizyonlar ise yeni kategori olarak belirlendi ve buna göre bandrol ücreti 80 avro oldu.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉