• PAYLAŞ

Aşırı Yemek Yemenin Zararları Nelerdir?

  • 16/06/2017 - 13:55
  • 0 Yorum
  • 769 görüntüleme

Son yüzyılda insanlar kıtlıktan değil daha çok fazla kiloları nedeniyle hayatlarını kaybetmektedir. Bu oran günümüzde artmaktadır. O nedenle açlıkla mücadele edildiği kadar aşırı yemek yiyen yani kilolu insanlarla da mücadele sürdürülmektedir. Tabi bu konuda iş tamamen insanın kendisinde bitmektedir. Eğer evden bir vinç yardımı ile çıkmak istemiyorsanız aşırı yemek yeme isteğinizi bastırmanız gerekiyor. Tabi bunu bastırmak için kullanabileceğiniz farklı yollar mevcuttur. Ancak öncelikle bunun zararlarını öğrenmeniz iştahınızı frenlemeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Aşırı kilolu insanlar günlük hareketlerini büyük ölçüde tamamlayamaz ve hareket zorlukları nedeniyle de sürekli olarak yardıma muhtaç yaşarlar. Bu duruma düşmek istemiyorsanız aşırı yemekten vazgeçmelisiniz.

Aşırı Yemek Tüketmek

Aşırı yemek kilo almanızın en büyük sebebidir. Ne yesem ne işsem yarıyor diyen insanlar fazla yediklerinin hiçbir zaman farkına varmayanlardır. Aşırı yemek tüketimi insanın hazmetme kapasitesi zorlaştırdığı için kilo almak daha kolay gerçekleştirilmiş olur. Kolay kilo almak istemiyorsanız öncelikle ne kadar yemek yediğinizde doyduğunuzun farkına varmanız gerekiyor. Normal bir insan midesi yaklaşık olarak 200 ile 250 gram arasında yiyeceği 3-4 saatlik bir sürede hazmetmektedir. Bu miktarın üzerinde yemek yerseniz tüketmek daha uzun süreceği için bir daha ki öğüne kadar işlem gerçekleştirilemez. O nedenle bu limitin üzerinde bir tüketim yapmak hazmı zorlaştıracaktır.

Hazım işleminin gerçekleşmesi için vücudumuzun ana damarı olan kalbimiz normalden 4 kat daha hızlı çalışmak zorunda kalacaktır. Tabi bu durum sadece kilo almamıza değil diğer başka sağlık sorunlarının da ortaya çıkmasına neden olabilir. Yani aşırı yemek sadece kilo alma sorununu ortaya çıkarmaz aynı zamanda diğer çalışan organlarında zarar görmesine ve yıpranmasına neden olur. Metobolizmanın bozulmasına neden olmak istemiyorsanız tüketime dikkat etmelisiniz. Her insanın vücudunun ölçülerine göre belirli bir doyma seviyesi vardır. Bazı insanlar bir tabak yemek ile doyarken bazıları 2 tabak yemek yemeleri gerekmektedir. Yani her insan için sabit bir limit bulunmaktadır. Gereğinden fazla yemek tüketimi alışkanlık haline gelirse bazı organlar tembelliğe alışacak bu da farklı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Vücutta falan gıda olması vücudun içerisinde fazla depoların oluşmasına neden olacaktır. Bu depoların oluşması yemek artıkların vücudun içerisinde kan ile birlikte dolaşmasına neden olacaktır. Tabi gıda kanın içerisine ne kadar çok karışırsa bununla birlikte kan dolaşımının yavaşlama oranı da kendiliğinden artacaktır. Bu da belirli bir süre kan damarlarının tıkanmasına neden olur. Daralan damarlar vücudumuzun istemiş olduğu gerekli kanı doğru noktalara pompalayamadıkları içinde ciddi problemlerin oluşmasını beraberinde getirir. Bu da kan ihtiyacının üst düzeye çıkmasına neden olur. Aşırı yemenin oluşturduğu sağlık sorunlarından birisi de budur. Tabi bu sorunlar üstelendikçe yemek istediği de kendiliğinden otomatik olarak artacaktır.

Yemek isteğini insan kendiliğinden durduramayacağı içinde pek çok hastalık beraberinde sorunların ortaya çıkmasına da neden olacaktır. Bu sorunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Düşünme, hafıza kayıplarının sık yaşanmasını, öğrenme yeteneğinde azalma gibi sorunlar aşırı yemek yiyen insanlar da sıklıkla ortaya çıkan sorunlardır. Aşırı yemek tüketimi bu sorunlarla birlikte insanlarda psikolojik sorunlarında baş göstermelerine neden olacaktır. İnsan giderek kendisini beğenmemeye başlar ve toplumdan giderek kendini soyutlama ile bu durum devam eder. Tabi insan yaşının ilerlemesi ile birlikte bu durumlar kalp sorunlarının da beraber yaşanmasına neden olur. Bu da otomatik olarak yaşam sürenizin kalitesiz olmasına ve sürenin giderek kısalmasını beraberinde getirecektir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉