• PAYLAŞ

Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer?

  • 29/06/2017 - 15:41
  • 0 Yorum
  • 791 görüntüleme

Boğazımızda bulunan bademcikler vücudumuz için önemli bir görevi yerine getirmektedir.  Bademciklerin görevi vücuda girmek üzere olan mikropların engellenmesini yerine getiren bir filtre görevi görmesidir. Yani bir nevi kalelerin ön hattında bulunan sur görevi gördüklerini söyleyebiliriz. Ancak kale duvarlarında olduğu gibi bazen yetersiz kalabiliyorlar. Bu da otomatik olarak boğazlarda şişmelere ve iltihaplara neden olabiliyor. Bademciklerin şişmesi ile birlikte yutkunmada zorluk, boğaz da ağrı yaşanması ve ateşin yükselmesi gibi rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Eğer yıl içerisinde 5 ya da 6 kez bademcik şişmesi sorunu yaşıyorsanız doktorlar bu sorunun çözülmesi için ameliyat olmanızı tavsiye ediyor. Ancak bademciklerin şişmesinden kurtulmak için doğal tedavi yöntemlerini de kullanabilirsiniz.

Bal ve Zencefil Tedavisi

Bademciklerde yaşayan mikropların yok olmasını istiyorsanız hazırlayacağınız bal ve zencefil karışımı size yardımcı olacaktır. Size bu konuda ki tavsiyemiz bir miktar balın içerisinde belirli bir oranda iki çay kaşığı zencefil ilave etmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra bu ikisini iyice karıştırdıktan sonra macun kıvamına gelmesini sağlamalısınız. Daha etkili olmasını istiyorsanız içerisine karabiber ve limanda ekleyebilirsiniz. Bu karışımı gün içerisinde 4 ya da 5 kez tüketmeniz bademcikte oluşan mikropların yok olmasına yardımcı olacaktır.

Bitki Çayları

Adaçayı, okaliptüs ve nane çayı bademcikte oluşan şişliklerin inmesine ve bunların yumuşamasına yardımcı olmaktadır. Adaçayı bunlar arasında en etkili olanıdır. Hem gargara olarak kullanılabilir hem de çay olarak tüketilebilir. Hazırlanışı çok kolaydır. Sıcak suyun içerisine ada çayını atarak 5-10 dakika boyunca demlenmesine izin vermelisiniz. Kuşburnunu tüketirken de yarım saat demlenmesini sağlamalısınız. Bu çayı günde bir ya da iki kez tüketmek bademciklerde oluşan şişliğin inmesi için yeterli olacaktır. Bu yöntemlerin aynılarını nane ve okaliptüs içinde uygulayarak kullanabilirsiniz. Nane çayını daha etkili hale getirmek için limon ile tüketmenizi tavsiye ederiz.

Tuzlu Su

Bademciklerde bulunan ve rahatsızlığa neden olan mikropların erimesine tuzlu su yardımcı olacaktır. Bir bardak suyun içerisinde bir kaçık kadar tuz ilave ederek gargara yaparsanız bu bademciklerin temizlenmesi konusunda size yardımcı olacaktır.

Sarımsak Suyu

Bildiğiniz gibi sarımsak birçok konuda doğal bir tedavi aracı olarak kullanılmaktadır. Çünkü sarımsak doğal bir antibiyotiktir. 2 bardak suyun içerisinde 2 diş sarımsak ilave edeceksiniz. Ardından bunu iyice kaynatmanız gerekiyor. Ve içerisinde bir miktar limon ilave ederek içmelisiniz. Eğer bu karışım nedeniyle ağzınızda koku olmasını istemiyorsanız sarımsak suyunu tükettikten sonra maydanoz tüketmelisiniz.

medical exam

Ebegümeci Yaprağı

Tüm aktarlarda kolayca bulabileceğiniz bir yapraktır. Yaprağı sıcak suyun içerisinde attıktan sonra 10 dakika kadar demlenmesine izin vermelisiniz. Ardından bu suyu süzerek içebilirsiniz. Bademcik rahatsızlığı çok ileri seviyede olan kişiler günde 5-7 kez gargara yaparak rahatça tüketebilirler.

Bademcik Tedavisinde Dikkat Etmesi Gerekenler

Bademcikler genellikle soğuk nedeniyle sorunun oluşmasına neden olmaktadır. Yukarıda anlattığımız tedavi yöntemlerinin başarılı olabilmesi için dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Özellikle soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmanızı özellikle tavsiye ederiz. Soğuk su ve gazlı içecekler bademciklerde iltihaplanmanın ve şişkinliğin uzun bir süre boyunca geçmemesine neden olmaktadır. O nedenle bu süreçte daha ılık olan içecekleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Aynı şekilde eğer sigara tüketiyorsanız bundan da uzak durmalısınız. Mikropların boğazlarınızdan kısa vadede değil daha uzun bir sürede temizlenmesine neden olmaktadır. Size bu konuda ki ne önemli tavsiyelerimiz bunlar olacaktır. Bu sayede bademcik şişmesi sorunundan kurtulmanız daha kolay bir şekilde  yapılacaktır.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉