• PAYLAŞ

Boğaz Şişmesine Neler İyi Gelmektedir?

  • 28/06/2017 - 15:49
  • 0 Yorum
  • 763 görüntüleme

Boğaz ağrıları kış aylarının gelmesi ile beraber en çok görülen hastalıklardan bir tanesi olmakla birlikte, yaz aylarında da aynı şekilde soğuktan birçok kişi boğaz ağrılarından şikayet etmektedir. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte birçok kişi güneşin hararetinden dolayı dondurma ve soğuk içecekler gibi yiyeceklere, içeceklere başvurduğundan dolayı bilinçsizce yenilir ise boğaz ağrıları ortaya çıkmaya başlamaktadır.

 

Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler en basit dondurmadan bile boğaz ağrısına kapılabiliyor ve anında yataklara düşebiliyorlar. Bunun sebebi ayrıca bademciklerinin zayıflığı ve hastalığıdır. Bunun için en yakın zamanda doktora görünmeniz gerekmektedir. Bademciklerinizin aldırılmasına kadar gidilebilir.

 

Bademciklerin şişmesi ve boğaz ağrısı sadece soğuktan ve soğuk içeceklerden de olmuyor. Ağızda oluşan bakteri ve mikroplar en zayıf olan yere yani bademciklere saldırdıklarından dolayı çeşitli hastalıklara sebep olabilmektedir. Bunun için düzenli bir şekilde diş fırçalamayı da ihmal etmemelisiniz.

 

 

Normalde bademcikler bakteri ve mikroplar ile savaşan en önemli organlarımızdan birisi olduğundan dolayı eskiden insanlar kolay kolay hasta olmamaktaydı. Yalnız şimdi ki zamanda gelişen teknolojiler ile beraber radyasyonlardan ötürü insanların bağışıklık sistemleri zayıflıyor. Bu sebepten ötürü bakteriler ve mikroplar her yerden girdiğinden dolayı bademcikler zayıf kalabiliyor.

 

Peki, boğazınızın yani bademciklerin şişmesini başlarda nasıl anlarız ve nasıl önlem alırız?

 

Yutkunma da zorlanıyor, boğazınızda ufak da olsa ağrı, halsizlik, yorgunluk, ateş başlangıcı, ağızda kötü kokular, boyunda şişlik ve ses kısılması gibi bunlardan bir kaçı bile görülür ise acil müdahale de bulunursanız kısa zamanda bu bakterilerden ve mikroplardan kurtulabilir, boğaz ağrısının daha büyük ölçülerde meydana gelmesini önleyebilirsiniz. Bu gibi belirtilere karşı önlem aldığınız halde daha kötüye gider ise o zaman doktor gitmeniz daha sağlıklı olacaktır.

 

Peki, boğaz ve bademcik şişmelerine ne iyi gelir?

 

Birçok yerde okuduğunuz gibi boğaz ve bademcik ağrılarına en iyi gelen yiyecek bal ve limondur. Limonun bakterileri ve mikropları öldürme özelliği bulunmakla beraber balın da bademcikleri güçlü tutma özelliği bulunmaktadır. Vücudun direncini en iyi artıran yiyecek olan bal, sadece bademciklerinizi değil ayrıca düzenli yenildiği taktirde bağışıklık sistemini dahi güçlendirebilir.

 

Bunların yanında ayrıca ılık süt içebilirsiniz. Ilık süt iltihap ve bakteri gibi unsurların üzerinden çok etkilidir. Ayrıca ılık süte bal karıştırırsanız çok daha iyi geleceğinden emin olabilirsiniz.

Zerdeçal, siyah turp, ada çayı, ıhlamur, tarçın çayı, sarımsak, zeytin yağı ve kuru soğan, diğer bitki çayları, taze sıkılmış organik meyvelerin suları ve şeker emip yemek boğazlarınıza ve ağrılarınıza çok iyi gelecektir.

 

Şeker emmek aslında diğer yardımcı ürünlerin yanında çok fazla bir yardımı olan bir ürün değil. Fakat tükürük bezlerinin çalışmasında en çok rol oynadığından dolayı şeker emmek, sakız çiğnemek gibi etkenler tükürük bezlerini daha iyi ve hızlı çalışmasını sağlar. Bu da bakterilerin boğazı kuru tutmasını önler.

Bu yazılanların arasında en çok tercih edilenler, bal ve limon, ılık süt, ıhlamur ve bakterilerin baş düşmanı sarımsak. Elma sirkesi de aynı şekilde çok iyi gelmekte fakat birçok kişi boğazının yandığından şikayetçi olduğundan dolayı içen insan az ancak hızlı çözümlerden birisi olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

 

Bu gibi çözümler ile erken teşhis koyduğunuz zaman anında bunları uygularsanız, boğaz ağrısının ileri ki seviyelere taşınmasını önleyebilir, daha kısa vakitte iyileşebilirsiniz. Ayrıca sigara içenlerin bir süre sigarayı bırakması çok iyi olacaktır. Çünkü sigara dumanları bakterileri daha güçlü hale getirmektedir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉