• PAYLAŞ

Ekonomik Sorunlar Nasıl Çözülür?

  • 06/02/2017 - 23:36
  • 0 Yorum
  • 732 görüntüleme

Ekonomik Sorunlar Nasıl Çözülür?

Her insan, şirket ve devlet sürekli olarak ekonomik sorunlar yaşayabilir. Bu durumu düzeltmek için elimizde sihirli bir değnek olması gerekiyor. Eğer sihirli değneğiniz yoksa belirli bir plana sahip olmalısınız. Bunun için iş ve başarı modelinizi belirlemelisiniz. Günümüzde birçok farklı yöntem yardımı ile ekonomik sorunların çözümü için çalışmalar yapılıyor. Bu çok kolay bir iş değildir. Yapılması gereken ilk iş bunu anlamalısınız. Anlamak için ekonominin nasıl büyüdüğünü kavramamız gerekiyor. Şimdi maddeler ile ekonomik sorunlardan nasıl kurtulacağımızı anlatmaya çalışalım. Burada anlatacağız ancak uygulaması anlattığımız kadar kolay olmayacaktır.

  1. Başarılı iş oluşturmak

Ülke olarak kendi işini kurmak isteyen ve onu yükseltmek isteyen birçok insanın var olduğu biliyoruz. Her eş dost sohbetinde şu işi yapsak ne para kazanırız konusu mutlaka açılır. Ülke olarak başarılı bir iş modeli oluşturabilmemiz için öncelikle eğitim seviyemizi yükseltmemiz gerekiyor. Bununla birlikte alım gücünü arttırmak için enflasyon oranlarının düşmesini sağlamak ve teknolojik gelişmeyi yakından takip ederek dünya ile eş zamanlı büyümeye ayak uydurmamız gerekiyor. Bu konularda ilerleme kaydetmeyi başardığımızda başarılı bir iş modeli oluşturmak için doğru adımları atmaya başlamışız demektir.

  1. Bu iş benim iş değil

İş modelimizi belirlemeyi başardıktan sonra sıra ikinci adımı atmaya geliyor. Bu adımda görevlendirilmenin yapılması oluyor. Yani ortaya çıkaracak iş modelinde işi kimin yapacağını belirlemeliyiz. Dünya standartlarına sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Herkesin beceri oranı yüksektir. Hızlı kavrayan bir millet olduğumuz için iş görevlendirmesi yapmakta hiçbir sıkıntı yaşamayız. Çünkü mantık olarak hepimiz çok kolay bir iş bende yaparım mantığı ile hareket ederiz. Bu da iş tanımının rahatlıkla verileceği görevlendirmeler için işçi bulabilmeyi başardığımız anlamına geliyor.

  1. İşin yapılacağından emin olmak

İş modelimizi belirledik ve ardından işi kimin yapacağını belirlemeyi başardık. Üçüncü adım olarak işe işim gerçekten yapılacağından emin olmak geliyor. Mantık olarak ülkemiz bu konuda dünya standartlarının üzerinde bir yere sahiptir. Herkes mutlaka birisinin o işi yapacağını bilerek hareket eder. Japonlar iş tanımını yaptıkları kişinin o işi yapmasını beklerken biz de aman birisi nasıl olsa yapar mantığına sahip olmamız dünyada eşi benzeri olmayan bir durumdur diyebiliriz. Bu nedenle o işin yapımına başlandı mı, ilerleme kaydedildi mi, bu adımlar esnasında herhangi bir sorunla karşılaşıldı mı gibi soruları kimse sormaz. Bu bize özgü ve psikologların açıklayamadığı bir durumdur.

  1. İşin yapılmadığını görünce sinirlenmek

Üçüncü maddede değindiğimiz gibi herkes birisinin o işi yapacağından emin diye söylemiştik. Ancak herkes başkasından o işin yapılmasını beklediği için kimsenin o işi yapmayacağını düşünmek aklımıza gelmez. Günün birinde acaba yapıldı mı diyerek düşünüp işi kontrol ettiğimiz o işin yapılmadığını görebiliriz. Ve o işin yapılmadığına şahit olduğunuzda otomatik olarak çok kızıyoruz. Sanki ay’da koloni kurulmasını istedik. Verilecek tepki de verdiğim emeklere yazıklar olsun olacaktır.

  1. Suçluyu bulmak

İşin yapılmadığı gördüğümüzde ilk aklımıza gelecek olan suçlu kişiyi bulmak olacaktır. Bu çok zor bir eylem olmayacak. İşi yapması gereken ancak iş tanımında tam olarak o işi yapması görevlendirilmemiş kişiyi günah keçisi ilan ederiz. Bu ülkemizde sıklıkla yaşanan bir olaydır. Eğer ilerleme ve büyüme yaşamak istiyorsanız vazgeçmemiz gereken bazı özelliklerimiz var. Herhangi bir işi herhangi birisi nasılsa yapar mantığından kurtulmalıyız. Bu mantık bizi dünyanın en vurdumduymaz ve iş batırma konusunda en lider ülkesi haline getiriyor. Bu özelliklerimizden kurtulursak tüm sorunlarımızı çözmememiz için bir neden yok.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉