• PAYLAŞ

Elektronik Aletler Nasıl Temizlenir?

  • 02/07/2017 - 00:36
  • 0 Yorum
  • 923 görüntüleme

Elektronik aletler, insanların hayatlarında oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Gerek bilgisayarlar, gerek televizyonlar gerekse de diğer elektronik malzemeler ile sürekli iç içeyiz. Bu nedenle bu aletlerin tozlanması ve kirlenmesi oldukça normal. Hatta bazen temizlenmediklerinde büyük performans kayıplarına uğrayan bu aletleri, temizlemek ev şartlarında da mümkün. Bu yazımızda elektronik ürünler nasıl temizlenir sorusunun cevabından bahsedeceğiz.

1-) Hoparlörler

Elektronik aletlerin dışarı ses vermesine yarayan hoparlörler uzun süre kullanıldıklarında, dışarıdan tozun girmesi ile performansları düşebilir. Ses kanallarına yerleşen bu toz parçacıkları, hoparlörün iyi ses vermesini engeller. Ancak marketlerde oldukça ucuz fiyatlara satılan tüy toplama ruloları ile kısa bir temizli sonrası eski haline getirebilirsiniz.

2-) Kulaklıklar

Ne kadar temiz olsak da, kulaklarımız ister istemez kirlenebilir. Kulaklarımız kirlendiğinde sürekli kullanımda olduğumuz kulaklıklarımız da dolayısıyla kirlenecektir. Ancak kirlenen kulakları eski, kullanılmayan bir diş fırçası ile temizleyebilirsiniz. Ayrıca yazılarınızı silmeye yarayan silgiler yardımıyla da kulaklıkları temizlemek mümkün. Özellikle açık renkli kulaklıkların zamanla kararmasına karşı silgiler oldukça iyi bir yöntem.

3-) Klavyeler

Eğer bir oyuncuysanız ya da hayatınız bilgisayarınızın başında geçiyorsa, bazen en önemli ihtiyaçlarınızı bile bilgisayar başında geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Yemek yemek de bilgisayar başında gerçekleştirilen bir ihtiyaç olabilmektedir. Yemek yerken düşürdüğünüz kırıntılar klavyenizin aralarına girebilmektedir. Eğer yemek artığı ya da toz gibi pislikleri klavyenizden temizlemek isterseniz, basit bir bant kullanabilirsiniz. Bant parçalarını klavyenin aralıklarına doğru sokarsanız, bu pislikler banda yapışır ve bantla beraber atabilirsiniz.

4-) TV Ekranları ve Monitörler

En fazla kullanılan teknolojik aletler arasında yer alan TV ve monitörler, en fazla kirlenmeye de maruz kalıyor. Temizlikleri kolay olsa da, yanlış malzeme seçimi çizilmelerine yol açabilmektedir. Televizyon ve monitörleri temizlerken tamamen düz bezler kullanılması önemlidir. Islak bez ile temizlenen camları, kuru bir bez aracılığıyla bir kez daha silinirse; ilk günkü gibi bir temizlik sağlanabilir.

5-) Laptop İçleri

Laptoplar, kasa bilgisayarlara göre daha küçük fanlara sahiptirler ve bu küçük fanlar büyük bir sistemi soğutmaya çalışır. Çok fazla çalışan fanlar bir zaman sonra tozdan dolayı iyi çalışmaz ve laptopta performans düşüşü yaşanır. Bunun önüne geçebilmek için fanı temizlemek ve işlemcinin termal macununu yenilemek oldukça önemlidir. Ne kadar zor bir işlem olsa da, dikkatli bir şekilde laptopunuzu açtıktan sonra bir saç kurutma makinesi ile temizleyebilirsiniz. Bazı forumlarda fanın kablosuna gelmediği sürece, fanı su ile de yıkayanlar mevcut. Bu yöntem ne kadar bütün kiri temizlese de, kabloya geldiği zaman sıkıntı yaşatabilir.

6-) Telefonlar

Telefonların iç kısımlarında, uzun süre kullanıma bağlı olarak oksitlenme meydana gelebilir. Elektronik devre oksit temizleme olayı birçok yöntem ile çözülebilir. Telefonu tinerle temizlemek veya telefonu oksit ile temizleme en bilinen yollardan biridir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉