• PAYLAŞ

Mangal Nasıl Yapılır?

  • 20/08/2016 - 16:00
  • 0 Yorum
  • 1184 görüntüleme

Eğlenmek, güzel vakit geçirmek ve biraz da kafa dinlemek için insanlar genellikle pikniğe gitmeyi tercih ederler. Piknikte genellikle karnımızı doyurmak için mangal yapılmaktadır. Bu eti sevmemizden kaynaklandığı gibi mangal da birçok şeyin normalden daha lezzetli bir şekilde pişmesinden de kaynaklanıyor. Mangal yapmayı herkes az çok bilmektedir. Genel hatları ile size mangal nasıl yapılır onu anlatmayacağız. Biz size bazı ipuçları vererek mangalınızı daha nasıl güzel yapabilirsiniz onun için bilgi vereceğiniz. Mangalı yaparken bunlara dikkat ederseniz daha lezzetli etler pişirebilirsiniz.

Mangalda saf odun kömürü yakmaya dikkat edin. Kömürü ateşlemek için kozalakları ya da ladin ağacını tercih edebilirsiniz. Ayrıca ateşi sağlamak için çırayı da kullanabilirsiniz. Mangalla ateş ile et arasında 20 cm civarında bir mesafe olduğuna dikkat edin. Yakın olursa eti yakar, uzak olursa pişme konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

mangal nasıl yapılır 1

Eti pişirmeden önce gerektiği şekilde baharatlarını atın ve terbiyesini yapın. Bu etin daha iyi pişmesine yardımcı olacağı gibi daha lezzetli olmasına da yardımcı olacaktır. Mangalın içinde bulunan kömürün üzerine dizilecek olan etin dışında 10 santim daha kömür bulunmalıdır. Genellikle mangalın üzerini tam anlamıyla doldurarak mangal yaparız. Bu dışarıda kalan etlerin tam anlamı ile pişmesini önüne geçecektir. Pratik olması amacıyla kömürün tutuşması için çeşitli kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Benzin, kolonya ve gaz yağı kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Mangala başlamadan kömürün en yüksek derecede sıcaklığa ulaştığından emin olmalısınız. Bunun için kömürün köze düşmesini beklemeniz iyi olacaktır. Etinizi ızgara telinde güzelce pişirmeye başlamadan önce tellerin iyice yağlandığından emin olmanız gerekmektedir. Bunun için zeytinyağı kullanabileceğiniz gibi kuru soğanda kullanabilirsiniz. Biftek ya da bonfile pişirmeye karar verirseniz mangalın üzerini kapatabileceğiniz bir kapağınız mutlaka olmalı. Kendi buharları ile pişirmek onları daha da lezzetli hale getirecektir.

Mangalı yakmadan önce rüzgara göre konumlandırmaya dikkat edin. Çünkü mangal yapılırken kömürün harlanması çok önemlidir. Ayrıca mangalın sabit olması ve sallanmaması gerekmektedir. Eğer mangalınız etlerinizi pişirmeden sönecek gibi duruyorsa biraz tuz atarak mangalın alevlenmesini sağlayabilirsiniz. Eğer is kokusunun sinmesinden korkuyorsanız bir adet elma ya da limonu kömürün üzerine koyabilirsiniz.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉