• PAYLAŞ

Para Biriktirmenin 40 Farklı Yolu Nelerdir?

  • 07/07/2017 - 12:44
  • 0 Yorum
  • 763 görüntüleme

Birikim yapmak hayatımızın içerisinde yaptığımız ve geleceğimiz de yaşayabileceğimiz sorunları gidermede ya da istediğimiz herhangi bir şeyi almakta bize yardımcı olmak içindir. Bu işlemi yaparken bazı insanlar çok zorlanmaktadır. Bazıların ise birikim yapmak hayatlarının önemi bir parçası haline gelmiştir. Bu yazımızda birikim yapmakta zorlananlara yardımcı olacak ya da birikim için alternatif yollar arayan insanlara yol gösterecek 40 farklı birikim yolu hakkında bilgi vereceğiz. Bu sayede geniş bir şekilde birikim yapma alanlarınızı genişleterek işinizi rahatlatabileceksiniz. Şimdi maddeler halinde bu konular hakkında bilgi verelim.

Birikim Yapmanın 40 Farklı Yolu

  1. Maaşınız bankaya yattıktan hemen sonra miktar ne olursa olsun vadesiz hesabınızda bulunan parayı kısa vadeli mevduatta değerlendirin.
  2. Yatırım için tercih ettiğiniz araçları gözden geçirin. Bu konuda uzman yatırımcılardan portföy konusunda yardım alın.
  3. Çok zorda kalmadıkça kara günler için beklettiğiniz bilezik ya da altınızı bozdurmayın. Mecbur kalırsanız sadece ihtiyacınız kadarını bozdurun.
  4. Her ay bütçenizi baştan hesaplayın ve önünüzdeki ayın planınız çıkarın. Bu hesapta eğlence masraflarınızı en aza indirin.
  5. Mecbur kalmadıkça yemeklerinizi dışardan yemeyin.
  6. Kredi Kartlarınızı zorunlu olmadıkça kullanmayın. Özellikle de taksitle bir şey alırken iki kez düşünmelisiniz.
  7. Kredi kartınızın asgarisini dahi ödeyemiyorsanız bir bankaya giderek bireysel kredi alın ve kredi kartı borcunuzu kapatarak tamamen kullanıma kapatın.
  8. Çok sayıda kredi kartınız varsa bunlardan gereksiz olanları iptal eden ve kredi kartı sayınızı en aza indirin.
  9. Aracınız için benzin alırken kredi kartları için sunulan kampanyalardan yararlanın. Aynı firmadan üst üste yapılan alışverişler sayesinde yüksek puanlar kazanabilirsiniz.
  10. Ev ya da araba almak için bankadan kredi almayın. Bunları almak için piyasaların dalgalanmasının durulmasını bekleyin.
  11. Bankacılık ücretlerinden kurtulmak için işlemlerinizi ATM ya da internet üzerinden yapmaya çalışın. Bu tasarruf yöntemlerinden birisidir.
  12. BES üyesiyseniz bunu değerlendirdiğiniz hizmetleri ve enstrümanları bir kez daha gözden geçirin. Bu konuda size uyarmadıkça aracı şirket değişiklik yapmadan yoluna devam eder.
  13. Evdeki faturalarınızı en az indirecek yöntemler geliştirmeye çalışın. İnternetinizi komşunuz ile kullanmak bunlardan bir tanesidir.
  14. Cep telefonu almak için yeni model çıktığı anda hemen almayın. Biraz beklemeniz fiyatların düşmesini sağlayacaktır.
  15. Çok mecbur kalmadıkça evinizdeki dayanıklı ev aletlerini değiştirmeyin ve mobilyaları yenilemeye çalışmayın. Bu gereksiz bir harcama olacaktır.
  16. Mecbur dayanıklı ev aletleri alacaksanız bunun için kredi kartınıza uygulanan uzun vadeli kampanyalardan faydalanmaya çalışın.
  17. Harcamalarınızın tamamından vazgeçebilirsiniz ancak sadece araç sigortası ve kişisel sağlık sigortanızın ödemelerinden vazgeçmeyin.
  18. Kış öncesinde eğer kapılarınız ve camlarınız da ısı yalıtım yoksa bunları yaptırın.
  19. Yemek pişirirken düdüklü tencere tercihinin ilk sıraya koyun. Yüksek ateşli ocakların üzerine küçük tencereler koymaktan kaçının.
  20. Televizyon kullanmadığınız anlarda dahi elektrik harcamaktadır. O nedenle kullanmadığınız zamanlarda fişini çekmelisiniz.
  21. Evinizi genelinde tasarruflu ampul kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  22. Şarj için kullandığınız adaptörleri işiniz olmadığınız zamanlarda elektrik tüketimini engellemek için mutlaka çekmelisiniz.
  23. Çamaşır makinenizi verimli kullanmak için tam dolu olmadan çalıştırmayın.
  24. Kombi bakımınızı kış gelmeden bir servis çağırarak yaptırmalısınız.
  25. Sadece evin içerisinde değil aynı zamanda yaşadığınız çevrede ki insanları da tasarruf yapmak için sürekli uyarın ve yönlendirin.
  26. Küçük alışverişleriniz için büyük marketlere gitmek zorunda değilsiniz.
  27. Alışverişe gittiğiniz sadece gerçekten ihtiyacınız olan ürünleri almaya yönelin. Bunun için bir liste yaparak markete gitmek doğru karar olacaktır.
  28. Her gördüğünüz ürünü sepetinize atmayın.
  29. Markette yapacağınız alışverişlerde kredi kartınızı kullanmaktan kaçının. Nakit yapacağınız harcamalar sınırınızı belirleme de size yardımcı olacaktır. Bu da otomatik olarak masraflarınızın azalmasını sağlayacaktır.
  30. Markete gideceğiniz günü hafta içerisinde ya da hafta sonlarında uygulanan indirim günlerine denk getirmeye odaklanmalısınız.
  31. Mağazalara gelen yeni sezon ürünleri hemen almak yerine bunları almak için birkaç ay sonrayı bekleyin.
  32. Sürekli olarak indirim yapılıyor diye ürün almayın. Bu ürünler tamamen gereksiz harcamalarınıza işaret olacaktır. O nedenle bu alışverişlerden kaçınmalısınız.
  33. Alışverişleriniz esnasında elde ettiğiniz büyük miktardaki para puanlarınızı kullanmak için alışverişleri tercih etmeyin. Para puanlar uçak bileti alırken kullanırsa firmaya göre iki ya da dörtle çarpılmaktadır. Bunu mutlaka değerlendirmeye çalışın.
  34. Pazardan almış olduğunuz meyve ve sebzeleri yıkarken akan suyu kullanmayın. Bunun yerine bir kaba suya koyun ve bunları onun içerisinde yıkmayı tercih edin.
  35. İşe gidip gelirken toplu taşıma aracınızı kullanmanız daha mantıklı olacaktır. O nedenle aracınız ile işe gitmeyi tercih etmeyin. Otopark ve yüksek yakıt tüketimi nedeniyle bu size masraflı bir işlem olacaktır.
  36. Kış ayları gelmeden önce aracınızı mutlaka bir bakıma sokmalısınız. Bu bakım aracınızın kış aylarında sorunsuz bir şekilde çalışmasına ve yakıt masraflarınızı en az indirme konusunda size yardımcı olacaktır.
  37. Kirada oturuyorsanız bunu en aza indirmek için çevrenizde sürekli olarak kiralık ev arayışı içerisinde olmalısınız.
  38. Ancak çok kısa sürelerde bunu yapmayın. Çünkü otomatik olarak depozito ve taşınma masrafları yüklü bir bakiye çıkaracaktır.
  39. Ek gelir kazanabileceğiniz ve sizi yormayacak işlere yönelin. İnternet üzerinden yapabileceğiniz çok sayıda iş bulunuyor. Bunları araştırın ve boş zamanlarınızı ek gelir elde etmek için kullanın.
  40. Eğlenme alışkanlarınızı baştan düzenleyin. Yapılan harcamaların büyük bölümü eğlence sektörüne yapılmaktadır. O nedenle size tavsiyemiz eğlencelerinizi aileniz ile birlikte evde yapabileceğiniz şekilde düzenleyin. Hem bu sayede aile bağlarınızda otomatik olarak yükselecektir.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉