• PAYLAŞ

Parayı Doğru Harcama Yöntemleri Nelerdir?

  • 17/03/2017 - 15:15
  • 0 Yorum
  • 795 görüntüleme

Parayı Doğru Harcama Yöntemleri Nelerdir?

Alışverişi kolay hale getirebilmek için geliştirilmiş olan para çok eski bir geçmişe sahiptir. İlk gününden günümüzdeki haline gelene dek pek çok değişimler yaşamıştır. İnsanlar için çok önemli bir yeri olduğundan doğru şekilde harcanmasına dikkat etmek gerekir. Parayı doğru harcamak için akıllıca bir yol izlemeniz gerekir. İzleyeceğiniz bu yollardan birkaç tanesini sizin için paylaşacağız. Para harcama konusunda ilk dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi kontrolün sizde olduğundan emin olun. Kazancınızı aşmayacak harcamalar yapmaya dikkat edin. Atasözü ile örnek vermek gerekirse ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Eğer ki harcamalarınız kazancınızı aşıyorsa bütçenizde açık çıkmasına sebep olur ve bu sizin için olumsuz bir durumdur. Kazancınızın giderlerinizle olan bu muhasebesini her ay düzenli ve kontrollü bir şekilde ele almanız gerekir. Yaptığınız harcamaları hesaplayarak fazla açılmamaya gayret edin. Para kazanırken nasıl zorluk çektiğinizi harcarken unutmadan ve her harcama kalemini teker teker not ederek kontrolü elden bırakmayın. Para çalışarak değil harcarken kontrol altına alınarak daha doğru bir şekilde elde tutulabilir. Binlerce lira kazansanız bile eğer harcarken dikkat etmez iseniz sıfırı tüketebilirsiniz. Bütçenizi planlamak için harcama planı yapmalı ve disiplinli olmalısınız. Planınızın dışına çok zorda kalmadıkça çıkmamalısınız.

 

 

Doğru Para Harcama Yöntemleri

Paranızı doğru harcamak ve kazancınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda ve düzenli bir şekilde harcamalısınız. Kendinize bir harcama planı oluşturmalısınız. Alışverişe çıkınca eğer insanın kafasında net bir fikir yok ise alışverişte her gördüğü ürünü alabilir. İpin ucunu biraz kaçırabilir bunun için alışverişe gitmeden önce muhakkak ihtiyaç listeniz elinizde olsun.

Kredi Kartı Harcamalarına Dikkat Edin

Kredi kartı ile alışveriş yaparken o an için para ödediğinizi unutup fazla fazla alışveriş yapabilirsiniz. Kredi kartlarınızın sayısını muhakkak azaltın hatta limiti de asgari ihtiyaçlarınızın doğrultusunda minimuma indirmeye çalışın. Alışverişlerde daha çok nakit tercih edin. Böylelikle uçuk bir kredi kartı borcu ile karşılaşma riskiniz olmamış olur.

İndirimleri Takip Edin

Aylık ihtiyaçlarınızı aşağı yukarı bilirsiniz zaten. Bunun için ay içerisinde mağazaların yaptığı indirimleri, internetteki kampanyaları göz ucu ile sürekli takip edin. İhtiyacınız olan ürünleri daha uygun fiyatlara bulduğunuzda alırsanız bu sizin için önemli bir artı puan olacaktır.

Toptan Alımlara Dikkat Edin

Aylık ihtiyaçlarınızı bildiğiniz için ve aynı ürünü sürekli alacağınız için toptan aldığınızda ne kadar indirimli olduğunu hesaplayarak kendinize özel fırsat oluşturun. Parça parça alışveriş yaparak yüksek maliyetleri olan harcamalardan kaçınarak toptan alışveriş yaparak daha fazla ekonomi yapabilirsiniz.

Tatilinizi Erken Ayarlayın

Tatil harcamalarınızı daha dikkatli ve erken rezervasyon yaparak ekonomi yapabiliriz. Yaz aylarında tatil programı yaptığınızda çok pahalıya gelen bir tatil yerine önceden ayarlanmış çok güzel bir tatili çok daha ekonomik şekilde ayarlamış olursunuz.

Alışverişleri Semt Pazarlarından Yapın

Meyve ve sebzeleri pahalı şekilde marketlerden almak yerine semt pazarlarına giderek daha ekonomik şekilde yapmaya gayret edin. Semt pazarlarında marketlere göre çok daha ekonomik fiyatlarda sebze meyve alabilirsiniz. Hem pazarlarda yapacağınız alışverişi haftalık toplu şekilde yaparak daha fazla ekonomi yapma imkanı elde etmiş olursunuz.

Birikim Yapmaya Gayret Edin

Kazandığınız paraları en doğru şekilde harcayarak artırdığınız miktarı ise birikim yaparak ilerde kullanabilmek için kendinize kara gün dostu yapabilirsiniz. Ne kadar çok ekonomi yaparsanız o kadar fazla birikim yapma imkanınız olur. Birikimlerinizi en iyi şekilde değerlendirerek yatırımlar ile daha da artan bir yapıya dönüştürün. Kazancınız birikim olarak durduğu yerde bu sayede daha da artarak sizin için iyi bir tasarruf etmenizi sağlayın.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉