• PAYLAŞ

Sırt Ağrısı Nasıl Azaltılır?

  • 22/05/2017 - 19:00
  • 0 Yorum
  • 691 görüntüleme

Ağrılar farklı şekiller de olabilir. İnsanların en çok şikayet ettikleri ağrılar arasında sırt ilk sıralarda yer almaktadır. Çünkü bu ağrılar günlük aktivitelerimizi istediğimiz gibi yapma konusunda bizlere büyük bir engel oluşturmaktadır. Bu ağrılar sırtımızın farklı bölgelerinde olabilir. Omzumuzun arka kısımlarında, boynumuzun arkasında ve altında, kürek kemiklerimizin etrafında ve bel bölgemizde sırt ağrıları oluşabilmektedir. Bu ağrıların sıklıkla yaşanması bazen bir hastalığın olabileceği anlamına gelmektedir. Yaş aralığı olarak 12 yaş ile 60 yaş üstü her insanda bu ağrılar ortaya çıkabilir. Çok sık bir sırt ağrısı yaşıyorsanız doktora kontrol olmanızda fayda vardır. Tabi doktora gitmeden önce bu ağrıların neden olabileceği konusunda bilgi sahibi olmanız iyi olacaktır. Şimdi sizlere sırt ağrılarının oluşmasına neden olabilecek sorunlar hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Sırt Ağrısının Oluşma Nedenleri

Stres sırt ağrılarının oluşma nedenleri arasında bulunmaktadır. Yoğun şekilde yaşanan stres nedeniyle sırt ağrıları ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunun yaşanmasına etkili olan nedenlerden birisidir. Tümör oluşumu da sırt ağrısı nedenlerinden birisidir. İyi huylu ya da kötü huylu olmak üzere farklı tümör çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle kemiklerimizin etrafında ve yumuşak dokularda oluşan tümörler nedeniyle sırt bölgesinde ağrıların şiddeti artabilir. Bu çok sık rastlanan bir durum olmasa da insanların sorunlarından birisi olarak dikkat çeken bir sorundur.

Enfeksiyonlarda sırt ağrılarına neden olabilir. Bu sorunlar arasında Brucella enfeksiyonu sırt ağrılarına neden olanlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Ve tedavisi için doktor tarafından kontrol edilmesinde fayda vardır. Günlük yaşam içerisinde yanlış bir şekilde durmakta sırt ağrılarına neden olabilir. Duruş bozukluğu olarak isimlendirilen bu durum eğer kişi tarafından düzeltilmediğinde şiddetli sırt ağrılarının oluşmasına neden olabilir. Ağır yüklerin aniden kaldırılması belin zorlanmasına neden olduğu için sırt ağrılarına neden olabilir. O nedenle dikkatli bir şekilde ağır olan eşyalarının taşınmasına dikkat edilmelidir. Özellikle yaşlı insanlarda görülen bir hastalık olan Osteoporoz sorunu da sırt ağrılarının habercileri arasında yer almaktadır. Bu ağrıların nasıl giderileceği ise doktor tavsiyesi ile uygulanan tedavi yöntemleri ile olmaktadır. Şimdi sırt ağrılarının giderilmesi için uygulanan tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi vereceğiz.

Sırt Ağrılarının Tedavileri

Duruş bozukluğu ile ilgili sırt ağrısı çekmemizin en büyük nedeni genelde sabit bir işte çalışan insanlarda görülen bir durumdur. O nedenle bu insanların her yarım saatte bir pozisyon değiştirmeleri tedavileri açısında önemlidir. Aynı yerde sürekli ayakta beklemek ve sabit pozisyonda durmaktan kaçınmaya dikkat edilmelidir.

Kasların sıkışması ile oluşan sırt ağrılarında ise masaj etkili bir yöntemdir. Özellikle ağrının olduğu noktaya usta kişiler tarafından masaj yapılması ağrının ortadan kaldırılması açısında faydalı bir yöntem olmaktadır. Ancak bu yöntemin uygulanmasına başlamadan önce sorunun neden olduğunun tanısının konulması önemli olacaktır.

Sırt ağrılarının en büyük nedenlerinden olan kasların gerilmesi durumudur. Bu sorunun çözülmesi için en doğru yapılacak işlem kasların yavaş bir şekilde gevşetilmesi olacaktır. Bunun için lokal alanlara sürülecek olan merhemler ve kas gevşetmesine yarayan ilaçlar sizlere yardımcı olacaktır. Bunların etki etmesi için sıcak bir ortamda uygulanması önemlidir.

Bir başka tedavi yöntemi de ağrının olduğu noktaya kineziterapi uygulanmasıdır. Bu tedavi uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Bunun için dikkat edilmesi gerekmektedir. En büyük tedavi yöntemi ise duruşun düzeltilmesi için yapılan çalışmalardır. Bu hastalıkları yaşayan kişilerin öncelikle dik oturması şarttır. Özellikle bilgisayar başında oturan insanların dik oturmaları ve gözleri ile bilgisayar ekranının aynı hizada olması faydalı olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉