• PAYLAŞ

Su Hasarlı Telefon Nasıl Onarılır ?

  • 08/02/2017 - 16:50
  • 0 Yorum
  • 774 görüntüleme

Su Hasarlı Telefon Nasıl Onarılır ?

Kullanıma sunulan son nesil akıllı telefonlarda su geçirmezlik özelliği yer bulunuyor olsa da oldukça büyük bir oranında böyle bir koruma yok ve aniden yaşanan sulu kazalar sonucunda istenmeyen ihtimalleri doğabiliyor. Tabii bu olumsuz olan etkenlere, sabit bataryalar eklendiğinde yerinden çıkarılamadıklarından dolayı ıslanan cihazları kurtarma şansı oldukça düşüyor.

Su Teması Olan Telefonlar Nasıl Onarılır ?

Su ile temas etmiş olan bir cihazın iç kısmına ne oranda sıvı ulaştığı maalesef ki hemen belli olmuyor. Bu nedenle yapılacak ilk iş kapatmak ve kullandığını cihaz imkan sunuyorsa bataryayı çıkarmak olmalıdır. Sıcak çay gibi hem sıcak, hem de şekerli olan sıvılar cihazın üzerine dökülürse durum daha da fenalaşabiliyor diyebiliriz. Herhangi bir ıslanma esnasında elinizi olabildiğince çabuk tutmanız size büyük avantaj sağlayacaktır. Telefonunuz çalışır durumda olsa bile mutlaka kapatmalısınız. Bir parça kağıt havlu alıp üzerine yerleştirmeniz akan suyun emilmesini sağlayacaktır.

Sıvı Temasında Telefona ilk Yapılası Gerekenler Nelerdir ?

-Telefonu kesinlikle açmayın. Açarsanız ıslanan iç donanımlar yanabilir.

-Telefonu asla şarja takmayın.

-Telefonun herhangi bir tuşa basmayın. Az bile olsa içe kaçan su bu şekilde derine doğru yol alabilir!

-Telefonunuzu sallamayın ve boş bulduğunuz deliklere doğru hava üflemeyin. Asla saç kurutma makinesiyle kurutmaya çalışmayın.

-Telefonunuzu ısıtıp kurutmak adına fırına veya mikrodalgaya atmayın.

-Telefonunuzu fazla hareket ettirip suyun daha fazla ilerlemesine sebebiyet vermeyin.

Telefonunuzu sökün fakat, tamamen parçalarına ayırmanıza gerek yok. Sizin çıkarabileceğiniz arka kapak, SIM çekmecesi ve SD kart çekmecesi gibi kısımları cihazınızdan çıkarın ve kağıt havlu yardımı ile kurulayın. Daha fazla kurcalamanız durumunda hem arıza artabilir, hem de garantisi yanabilir. Kağıt havluyla kurulama işleminden sonra güçlü olan bir elektrik süpürgeyle vakum uygulayabilirsiniz.

Telefonu kullanmadan önce bir köşede kurutmak adına pirinç dolu bir kase içinde cihazınızı gömün. En az  2-3 gün pirinç içerisinde durması lazım. Elinizde varsa kase yerine ağzı kapanan kilitli torba içinde pirinç içine gömmeyi de denemenizde sakınca yok. Elinizin altında pirinç yoksa silika jel boncuklarını kullanarak aynı yöntemi uygulayabilirsiniz.

Üç gün geçmesinden sonra cihazı açın ve telefonunuzun ekrana görüntü gelip gelmediğine bakın. Telefonunuz çalışıyorsa ne ala! En azından birkaç gün daha sıkıntı tam olarak geçmiş sayılmaz bunun asıl nedeni ıslanma sonrası iç kısımda gizlenen bir sorun aniden ortaya çıkabilir. Mikrofon, hoparlör ve buton gibi tüm bileşenlerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. Arıza bulunuyorsa artık servise başvurmaktan başka çareniz kalmıyor demektir!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉