• PAYLAŞ

Yaşam Sürenizi Belirleyen Sistem!

  • 10/06/2017 - 00:35
  • 0 Yorum
  • 638 görüntüleme

Günümüz dünyasında bilimden sanayiye, eğitimden çevreye her şey gelişti. Bunların yanında elbette teknolojide de bir gelişme söz konusu. Yeni sistem, akıllı cihazlar, gündelik yaşantımızı kolaylaştıracak teknolojik ürünler hayatımızda önemli bir yere sahip. Teknoloji o kadar ilerledi ki artık ne kadar ömrümüzün kaldığını cihazlar sayesinde öğrenebilir duruma geldik. Bunun en yeni örneği ise Güney Avustralya’daki Adelaide Üniversitesi’nin Toplum Sağlığı Bölümü ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırmacıları tarafından geliştirilen ağır hastaların yaşam süresini hesaplayan yapay zekâdır. Bu makine sayesinde artık ağır hastaların kalan ömürleri ve ne zaman yaşamını yitirecekleri öğrenilebiliyor. Bir devrim niteliğinde olan bu projenin ilerleyen zamanlarda nasıl bir boyutlara geleceği de merak konusu.

%69 Oranında Doğruluğa Sahip

Güney Avustralya’daki Adelaide Üniversitesi’nin Toplum Sağlığı Bölümü ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırmacıları tarafından geliştirilen bu yapay zekâya öncelikle belli başlı hastalıkların analiz ve tespit yeteneği kazandırıldı. Daha sonrasında bu analiz ve tespitlere dayanılarak hastaların kalan ömürleri için bir tahmin raporu çıkarıldı. Bu raporlar sonucunda %69 oranda hastaların öleceği zaman dilimi doğru tahmin edilmiş. Üzerinde halen çalışmalar yürütülen bu sistemin daha da geliştirilerek farklı işlevler kazandırılacağı da gelen haberler arasında. Doktorların işlerinin kolaylaştırılması için bu sistem kazandırıldı. Hem doktorların işlerinin kolaylaştırılması hem de hızlı çözümler alınabilmesi için bu sistem geliştirildi ve şuan hali hazırdaki durumunu aldı.

Sistem Süre Belirlemesini Nasıl Yapıyor

Sistemin hangi nedenlerden dolayı bir süre tahmininde bulunduğu henüz anlaşılmış değil. Araştırmacıların yaptığı açıklamaya göre sistem röntgenler ve analizleri inceleyerek bir tahmin oluşturuyor, fakat bu tahminlerin neye dayanılarak yapıldığı bilinmiyor. Bu sistemin tam çözümlenerek hangi unsurları etmen olarak aldığı öğrenilecek. Bu olayla birlikte sisteme yeni bir boyut kazandırılacak. Erken tedavi imkânları, tedavi yöntemleri, hastalık teşhislerinde konusunda bu sistemden daha da faydalanılarak hızlı ve pratik sonuçlar ve çözümler elde edilecek. Belki de daha ilerleyen yıllarda doktorlara gerek kalmadan bu sistemler sayesinde hastalıklarımıza derman bulacağız. İşte teknolojinin güzel faydalarından sadece birisini sizlere aktardık.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉