• PAYLAŞ

1000 TL ile Yatırım Nasıl Yapılır?

  • 27/09/2016 - 16:39
  • 0 Yorum
  • 1138 görüntüleme

1000 TL ile Yatırım Nasıl Yapılır?

Yatırım kelimesi kullanıldığında insanlar genellikle yüksek miktarları algılıyor. Milyarlar, milyonlarca lira para düşüncesi aslında çok yanlış bir düşüncedir. Düşük miktarlarla da yatırım rahatlıkla yapılabilir. Örneğin sadece 1000 TL ile yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Damlaya damlaya göl olur atasözü tam da bu tutar için söylenmiştir. Ancak bu miktar ile yatırım yapmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunları size 6 önemli başlık altında aktarmaya çalışacağız. Bu sayede 1000 TL ile yatırım yapmaya başlayabiliriz.

1000-yatirim-1

  1. Yüksek Faizli Borçlar

İnsanların, şirketlerin ve ticarethanelerin belini büken her zaman borçlar olmuştur. Bunlar yüksek faizli olduğunda daha zor kapatılır ve daha uzun vadeye yayılır. Yatırım miktarınız ne olursa olsun ilk yapmanız gereken borçlarınızı kapatmanız olacaktır. 1000 TL parası olanın borcu da düşüktür bu para ile ilk olarak borcunuzu sıfırlayın.

  1. Acil Para Fonu

Yastık altında her an kullanabileceğiniz bir paranın olmasına resmi anlamda acil para fonu denilmektedir. Bu miktarın belirlenmesi için harcamalarınızı ve en az 3 ay ihtiyaçlarınızı rahatça karşılayabileceğiniz miktarı hesaplayabilirsiniz. Ancak başlangıç olarak 1000 TL yeterli bir miktardır.

  1. Birikim Hesabı

Borçlarınızdan sonunda kurtuldunuz. Acil kullanabileceğiniz bir parada var artık birikime başlayabilirsiniz. Bunun içinde limitiniz 1000 TL olabilir. Merak etmeyin bu birikimi yükseltmek için vadeli bir banka hesabı işinize yarayacaktır.

  1. Emeklilik Planı

Kimse çocuk, genç, orta yaşlı ya da yaşlı kalmıyor. Herkes hayatının bir dönemini oluşturan bu yaşları yaşıyor ve ileriye hareket ediyor. Çalışabildiğimiz süreçleri en iyi şekilde değerlendirerek geleceğimizi garanti altına almamız gerekiyor. Emeklilik bizim anahtarımız olacaktır. Ona göre plan yapmalıyız.

  1. Kariyere Yatırım

Size daha çok gelir kazandıracak kaynaklardan biriside kariyerinizde yukarılara çıkmaktır. Bunun için kariyerinizi geliştirmenize yardım edecek alanlara yatırım yapmalısınız.

  1. Risk

Yatırım yapıldığını alana göre insana çok yüksek gelirler kazandırabilir. Ancak sizin 1000 TL ile çok fazla risk almanıza gerek yok. Size garanti kazanç sağlayacak miktarlar sizin için yeterli riski teşkil edecektir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉