• PAYLAŞ

14 Temel İlke İle Servet Nasıl Yaratılır?

  • 28/10/2016 - 03:49
  • 0 Yorum
  • 1013 görüntüleme

14 Temel İlke İle Servet Nasıl Yaratılır?

Servet oluşturmak herkesin hayalidir. Çünkü istediğiniz her şeyi yapmak istiyorsanız çok paranız olması gerekiyor. İlk çıkan en lüks arabayı alabilir, en lüks evde oturabilmek hatta uzay yolculuğu için en ön koltuktan yer almak istiyorsanız çok büyük bir servetiniz olması gerekiyor. Bazıları babadan atadan kalma olarak servet sahibi olurlar bazıları da kendi emekleri ve biraz da şanslarının yaver gitmesiyle servet sahibi olur. Bu yayınımızda sizlere Wal-Mart’ın kurucusu olan Sam Walton’un servetini oluştururken uyguladığı 14 ilkeyi yazacağız. Bu sayede servet sahibi olmak için yapılması gerekenleri öğrenmiş olacaksınız. Lafı fazla uzatmadan servet sahibi olmak için yapmanız gerekenleri yazalım.

servet-sahibi-olmak

  1. Yaptığınız iş ne olursa olsun buna mutlak inanmanız gerekiyor. Hatta bunu herkesten fazla yapmanız çok önemlidir. Her şey de olduğu gibi işte de tutku çok önemlidir. Sam Walton bunun farkındaydı.
  2. Adanmışlık. İşine kendisini adayan herkes mutlaka iyi yerlere gelir. Bunun için seveceğiniz ve her sabah iştahla gideceğiniz bir iş alanı tercih etmeniz gerekiyor. Sam Walton bununla ilgili olarak, kendi hatalarımı işime olan sevgimin sayesinde aştığını söylüyor.
  3. Paylaşımcı olmak önemlidir. Servet sahibi olmak her şeyi kendinize ayırarak olacak bir iş değildir. Özellikle çalışanlarınıza sadece para vermek yeterli olmayacaktır. Onları işe motive etmeniz çok önemlidir. Sizin kadar tutkulu olmalarını istiyorsanız bunu yapmanız şarttır.
  4. Motivasyon gereklidir. Sadece sizde olan motivasyon değil çalışanlarınızın da motive olması gerekiyor. Bu sadece çalışanlarınıza para vermekle yapılacak bir şey değildir. Farklı yollar bulmanız gerekiyor.
  5. Kendinize sürekli hedefler belirleyin ve hedeflerinizi her zaman yukarı çekin. Rekabet konusunda diğer rakiplerle sürekli karşı durmak gerekiyor. Bu sayede büyük rakipleriniz karşısında avantaj oluşturabilirsiniz.
  6. Gizli toplantılar yapmak yerine şirketinizi ilgilendiren tüm kararları çalışanlarınız ile paylaşın. Sizin aklınıza gelmeyen fikir onların aklına gelebilir ve onlara aidiyet duygusu aşılamış olursunuz.
  7. Çalışanlarınızı sadece sizin emirlerinizi dinleyecek kişiler olarak görmeyin. Onları dinlemeyi öğrenin. Elinizden geliyorsa şirketiniz de bulunan herkesle iletişim kurun ve onların fikirlerine önem verdiğinizi onlara hissettirin.
  8. Takdir edilmek insanları güçlü hissettirir. Sam Walton sadece maddi olarak değil farklı yönlerden çalışanlarını sürekli olarak takdir etmek gerektiğinin farkındaydı.servet-sahibi-olmak-1
  9. Müşteri velinimettir sözü boşa söylenmemiştir. Onlara istediklerinden fazlasını mutlaka vermeye çalışın. Bu onların tekrar size geri gelmelerini sağlayacaktır.
  10. Tutumluluk servet kazanmak için çok önemli bir detaydır. Sadece iş hayatında şirketinizi ilgilendiren kararlarda değil kendi açınızdan da tutumlu olmanız gerekmektedir. Hatta bunu tüm şirketinize aşılamayı çalışın. 10 bin kişinin çalıştığı bir iş yerinde bir dün A4 kağıdının israf edilmemesinin bile ne kadar kazanç sağlayacağını düşünün.
  11. Maliyet hesabını çok iyi yapmalısınız. Her açıyı maliyet hesabınızın içine katmalısınız ve bunu rakiplerinizden daha iyi bir şekilde yapmalısınız. Bu onlarla rekabet yapmak için çok önemli olduğunun farkındaydı.
  12. Her zaman istedikleriniz olmayacaktır, şansız olduğunuz işleri kafanıza fazla takmayın ve mümkünse onlara gülüp geçin. Bu önünüze bakmanız için çok önemlidir.
  13. Başardığınız tüm işleri bir kenara not alın. Bu sizi ileriye taşıyacak motivasyonu size verecektir. İleri de bu notlara bakaran nereden nereye geldiğiniz görmeniz açısında çok önemli olacağı vurgusunu yapıyor.
  14. Sıra dışı olmaya çalışın akıntıya karşı yüzmek size tahmin ettiğinizden daha fazla kazanım sağlayacaktır. Akımın yönüne giden insanlardan olmaksa ona karşı duran insanlardan olmanız çok önemlidir.
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉