• PAYLAŞ

3 Neden ile Girişimciler Neden Başarısız Oluyorlar?

  • 20/12/2016 - 16:27
  • 0 Yorum
  • 819 görüntüleme

3 Neden ile Girişimciler neden başarısız oluyorlar?

Yıllarımı boşa harcıyorum, düzenli iş bana göre değil, benim girişimci ruhumu dışarı çıkarmam şeklinde etrafınızdaki birçok insanın serzenişte bulunduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Bunda ki en büyük neden etrafımızda ticaret ile uğraşanların yaşadıkları başarı ve ulaştıkları zenginlik düzeyini görmemizden kaynaklanıyor diyebiliriz. Ancak ekonomi içerisinde yapılan araştırmalarda ortaya çıkan çok ilginç bir veri var. Son 5 yıllık araştırma içerisinde yeni yapılan iş girişimlerinden yaklaşık olarak yüzde 90’lık kısmının başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyebiliriz. Yani aslında o kadar girişimci ruha sahip olmadığımız ortaya çıkıyor. Sadece son yüzyıla değil tüm geçmişimize baktığımızda millet olarak yönetmeyi ve savaşmayı çok iyi yapıyoruz. Ancak diğer alanlarda o kadar da iyi değiliz.

Peki, bu rakamın bu kadar yüksek çıkmasının temel nedeni nedir. Neredeyse yapılan tüm girişimlerin büyük bir kısmı kapanıyor. Bunun 3 temel nedeni olduğunu ve bunların neler olduğunu size anlatarak yazımıza devam edelim.

 

  1. Yeterli zamanı kendilerine tanımamaları

İş yerime açtım hadi gelsin paralar düşüncesi ile hareket etmeleri belki de onların en büyük hatalarıdır. Ek olarak bir girişim başlatmanın günümüzde daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Gelişen teknoloji sayesinde bir girişimi başlatmak için tüm kaynakları kullanma şansına sahipsiniz. Ancak genel kanı bir işletmenin sağlam temelleri oluşturması için gerekli olan süreyi 2-3 yıl olduğunu ya kabul etmiyor ya da bilmiyor. Hemen gelir elde etmek istiyorlar. Bu da onların kısa süre içerisinde büyük hatalar yapmalarına neden oluyor.

Bu süre zarfında ortaya koyduğunuz sermayenin yanı sıra tüm masraflarınızı karşılayacak bir para kaynağına sahip olmanız gerektiği gerçeğini ortaya çıkarıyor. Eğer bu düşünce yapısı ile hareket etmezseniz kısa süre içerinde işletmenizin kapanmasına neden olacaktır.

  1. Girişimci olmanın neleri beraberinde getirdiğini bilmemeleri

Yazımızın başında dediğimiz gibi insanların hayal dünyasında sürekli bir şeyleri gerçekleştirmek istediklerini ve bunu çok iyi becerebileceklerini hayal ettiklerini söyledik. Ancak girişimci olmak sadece bir işletme açıp onun başında oturarak yapılacak bir iş değildir. Oturup iş belirlemek onunla ilgili logo çizmek çok eğlenceli olacaktır. Ancak günlük iş planı oluşturup buna her gün düzenli olarak uymak düşündüğünüz kadar eğlenceli olmayacaktır. Başlangıçta eğlenceli olarak yapmaktan keyif aldığınız işi, adımlar ilerledikçe çok da sık yapmadığınızı görerek şaşırabilirsiniz. Çünkü işletmenizi devam ettirebilmeniz için muhasebeyi, müşteri hizmetlerini, pazarlama elemanlarını yani kısaca işletmeniz ile ilgili her detayı denetlemeniz gerekecektir. Bu da sevdiğiniz işi yapmak için size çok az bir zaman bırakacaktır. Hem sevdiğiniz işi yapmak hem de bir işletme sahibi olmak istiyorsanız para kazandıramaya odaklanmadan önce sevdiğiniz iş tercihini doğru yapmanız gerekiyor.

  1. Ürün ve Hizmetleri için Pazar olmaması

Yaşadığınız alanın el verdiği yapıya göre hareket etmeniz işletme için önemlidir. Büyük şirketler bir Pazar girmeden önce birçok Pazar araştırması yapar. Bunu sizde yapabilirsiniz. Örneğin Anadolu da küçük bir ilçede yaşıyorsanız ve sinema açmak istiyorsanız neler yapmanız gerektiğini araştırmalısınız. İnsanların sinemaya ne kadar ilgi göstereceklerini öğrenmelisiniz. Bir sinema için gerekli kar düzeyini hesaplamalı ve size uygun olan yapının yaşadığınız alanda bulunup bulunmadığını hesaplamalısınız. Eğer bu yönde bir Pazar olmadığını görürseniz bu durumdan vazgeçmelisiniz. Çünkü büyük ihtimal ile yapacağınız işten tamamı ile zarar edeceksiniz. Onun yerine film kiralayan bir dükkan açmayı düşünebilirsiniz. Ancak bunun içinde interneti göz önüne almanız gerekiyor. Yani ben bu işten çok para kazanıyorlar bende kazanırım düşüncesi ile hareket etmemelisiniz. Bunun yerine işin size ne getirip getirmeyeceğini çok iyi araştırmalısınız.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉