• PAYLAŞ

Twitter’da Anket Nasıl Yapılır ?

  • 28/07/2016 - 23:11
  • 0 Yorum
  • 891 görüntüleme

Sosyal ağlar arasında Facebook uygulamasından sonra en çok zaman geçirilen uygulamalar arasında olan Twitter’ da bildiğiniz üzere anket oluşturma seçeneği bulunmakta. Karar veremediğiniz durumlarda hızlı bir şekilde iki şıktan oluşan bir anket tasarlayarak takipçilerinize sunarak fikirlerini anında almanız mümkün. Twitter uygulamasının bize sunduğu bu özelliği hem web üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden nasıl kullanacağınız hakkındaki bilgileri sizler için hazırladık.

Twitter, özellikleri arasında olan polls yani anket  ilk olarak kullanımı  çalışanlara ve partnerlere açmıştı. Uzun bir süredir deneme aşamasında olan bu özellik geçtiğimiz günlerde tüm Twitter kullanıcılara açıldı. Şu anda hem web üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden kolaylıkla anket oluşturabiliyorsunuz. Hazırlanmış olan anketlere Beğeniyorsanız favlayın Katılıyorsanız retweetleyin, tabirlerini tamamen ortadan kaldıran anket özelliği hesabınız için kullanıma sunulan Tweet oluşturma ekranının Medya ve Konum ’un tam yanında görebileceğiniz Oyla  sekmesinden anlayabilirsiniz.

twitterde-anket-nasıl-yapılır

Twitter uygulamasında anket oluşturmak için sadece yapmanız gereken Tweetle sekmesinin ardından  (Poll) Oyla sekmesine dokunmak ve anket için sorunuzu, seçenekleri girmek. Bu hazırlıklardan sonra sunduğunuz  anketiniz 24 saat boyunca tüm takipçilerinize açılmış oluyor. Bu zaman boyunca takipçileriniz istedikleri gibi oylama yapabiliyor ve siz kaç kişinin ne oy kullandığını görebiliyorsunuz. Anketinizin verilen süresi tamamlandığında kesin sonuçlar belirtiliyor ve anketinize kaç kişinin  katıldığını görüyorsunuz. Bu aşamaları tamamladıktan sonra yapmanız gereken artık tereddütte kaldığınız durumlarda takipçilerinizin fikirlerine güvenerek anket sonuçlarını beklemek olacak.

twitterde-anket-nasıl-yapılır

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉