• PAYLAŞ

Göz Hastalıklarında Botoks Tedavisi Nasıl Yapılır ?

  • 22/09/2016 - 06:22
  • 0 Yorum
  • 904 görüntüleme

Göz Hastalıklarında Botoks Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Genel olarak  güzelleşmek için kaz ayağı bölgesindeki kırışıklıkların kaybolması, alın çizgilerinin giderilmesi ve kaş kaldırma için uygulanan botoks göz hastalıkları konusunda da son derece önemli bir tedavi seçeneği. Şaşılıktan göz sulanmasına kadar bir çok rahatsızlığa çözüm yolu olan botoksun uzman eller tarafından yapılması şart.

botoks-tedavisi

Botulinum toksini günümüzde tıbbın neredeyse tüm branşlarında kullanılmakta olan bir tedavi yöntemidir. Günlük hayatınızda, botulinum denildiği zaman ilk akla gelen, kozmetik olan uygulamalardır; fakat göz hastalıkları ve özellikle de oküloplastik cerrahi uzmanları tarafından çok farklı neden ile göz ve göz çevresine uygulanmakta. Bu yolla izlenerek istemsiz olan göz kasılmaları kontrol altına alınabilir,

uzun süreler boyunca düzelmeyen ve bireyi rahatsız edecek seviyeye gelen göz seğirmelerinde, günlük yaşanan farklı problemler düzenli olan botulinum uygulamaları ile kontrol altına alınması sağlanmakta. Bu türde olan hastalıkların tedavisinde, öncelik olarak altta yatan farklı bir hastalık olmadığından emin olunmasından sonra, göz çevresine yada istemsiz olan kasılma bölgelerine uygulanacak olan botulinum enjeksiyonları hasta olan bireyin hayatını son derece konforlu hale getirmektedir.

Kuru göz yada göz sulanması şikayetleri için, gözyaşının yetersiz olduğu durumlarda, gözyaşı toplama kanallarının çevresine yapılan  botulinum enjeksiyonları, gözyaşının göz üzerinde toplanmasını azaltması sağlanması ile kuru göz problemlerinde iyi sonuç veren yöntemler arasındadır. Aynı zaman da gözyaşı kanallarında problem olan ve bu nedenden dolayı gözyaşı gözden toplanamayarak yanaklardan aşağıya doğru taşan bireylerde, göz yaşı bezine uygulanan botulinum sayesinde bu şikayetleri oldukça azaltılabilmektedir.

goz-hastaliklarinda-botoks-tedavisi

Guatr hastalığında esnasında sıklıkla görülen göz bulgularında, bazı guatr hastalıklarında özelliklede göz yada göz çevresinde son derece belirgin değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler incelendiğinde en belirgin olanı ise gözlerin irileşmesidir. Gözlerin irileşmesine etken olan  en önemli nedenlerden biri, bu bireylerde üst göz kapağının normal olandan daha fazla yukarıya kalkması ve bu nedenle göz açıklığının artmasıdır. Bu tür meydana gelen olgularda, göz kapağını kaldırmak görevli olan kasa yapılacak olan botulinum enjeksiyonu göz kapak seviyesini normal konumuna gelmesini sağlamaktadır.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉