• PAYLAŞ

Mevcut Sabit Sürücünüzü Nasıl Yenisine Kopyalarsınız?

  • 15/07/2017 - 15:00
  • 0 Yorum
  • 709 görüntüleme

Eğer bilgisayarınız artık eskisi kadar iyi bir performans vermiyorsa ve yeni bir sabit sürücü ile onu kendine getirmek istiyorsanız, eski dosyaları nasıl yeni sabit sürücüye kuracağınız aklınızı karıştırıyor olabilir.  Ancak bu işlemi 1 saatten de daha kısa bir sürede gerçekleştirmeniz mümkün. Bu yazımızda mevcut sabit sürücünüzü nasıl yenisine kopyalarsınız sorusunun cevabını vereceğiz.

Bunu Neden Yapmak İstiyorsunuz?

Bilgisayarınızı ya da telefonunuzu güncellerken dosyalarınıza herhangi bir zarar gelmeyeceğini bilmek, içinizi rahatlatacaktır. Güncelledikten sonra yolunuza devam edebileceğiniz bu işlemin aksine sabit sürücünüzü yeni bir sabit sürücüye aktarmak oldukça sancılı olabilmektedir. Ancak sunulan bir yöntem ile en uzun 55 dakika gibi bir sürede eski sürücünüzü yenisine kopyalayabilir, diskinizi bilgisayarınıza takabilir ve kullanıma başlayabilirsiniz.

İhtiyacımız Olan Şeyler Neler?

Harddisk: Konumuzun sabit sürücüler olması nedeniyle ilk olarak bir adet güncellemesini yapacağımız harddiske ihtiyacımız var. Eğer harddisklerden ziyade daha da hızlı bir çalışma istiyorsanız, SSD’leri de tercih edebilirsiniz. Yapıları bakımından HDD’lerden 10 kata kadar daha hızlı çalışabilen bu donanımlar, istediğiniz hıza ulaşmanızı sağlayacaktır.

Verilerinizi Aktaracağınız Bir Yazılım: Harddiskinizdeki veriler kendiliğinden yeni aldığınız harddiske kopyalanamayacağı için böyle bir yazılıma ihtiyacınız olacak. Bu yöntemi uygularken Macrium Reflect isimli yazılımı kullanacağız. Birçok klonlama yazılımı arasından bunu tercih etmemizin nedeni daha az hata payına sahip olması ve ara yüzünün oldukça basit olmasıdır.

Yeni Harddiski Bilgisayara Bağlama:  Bu işlem farklı bilgisayar türleri kullananlar için farklılık gösterecektir. Örneğin eğer masaüstü bir bilgisayar kullanıcısı iseniz kasanızı açarak, harddiski anakarta bağlayabilirsiniz. Ancak eğer laptop kullanıyorsanız genelde harddisk için ikinci bir alana sahip olmadığınız için, USB adaptör kullanarak bilgisayar bağlamalısınız.

Adım 1 – Kurtarma Ortamı Oluşturma

Yukarıda isminden bahsettiğimiz programı yükleyin ve çalıştırın. Programı içerisinden Diğer Görevler kısmına tıklayın ve Kurtarma Ortamı Oluştur sekmesine tıklayın. Son olarak da bilgilerin nereye kopyalanacağını seçin. Dizüstü bilgisayar kullanıcıları USB sürücüye kurma işlemini gerçekleştirmelidirler.

Adım 2- Diski Kopyalama

Eğer yeni sabit diskinizi bilgisayara bağladıysanız ve medya klonlamasını bitirdiyseniz, artık asıl konuya geçmiş oluyoruz. Bu adım oldukça sıkıntılı ve herhangi bir yanlışta teknik servisin yolunu tutabilirsiniz. Program içerisinde bulunan disk resmine tıklayın ve işletim sisteminizin bulunduğu kısmı seçin. Bu kısım genellikle C: dosyası olarak kullanılmaktadır. Seçtikten sonra Diski Klonla seçeneği açık hale gelecek. Bu butona tıklayın. Bu seçeneği tıkladıktan sonra bir ekran açılacak ve nereye kopyalamak istediğinize dair bir bilgi istenecek. Bu adımda oldukça dikkatli olun ve yeni HDD’nize kopyalama yaptığınıza emin olun. İstemediğiniz bir diske kopyalama yapmanız, tüm bilgilerinizin yok olmasına neden olabilir. Kopyalama işlemi bittikten sonra yapmanız gereken bir adım daha kaldı. Klonlanmış Bölme Özellikleri sekmesine tıklayın. Kopyaladığınız diskin maksimum depolama alanını kullanabilmeniz için Maximum Size butonuna tıklayın. Bu da bittikten sonra artık yeni diskiniz hazır.

Adım 3- Kurtarma Ortamını Dağıtma

Yeni diskinize bilgileriniz kopyaladınız ve bilgisayarı yeniden başlattınız. Ancak karşınıza Windows ekranı yerine hata mesajı mı geldi? O halde yapmanız gereken şey programın kurtarma menüsünü ya da Windows kurtarmanın devreye girmesini sağlamaktır. Macrium Reflect otomatik olarak yüklenecek ve açıldığında Windows Önyükleme Sorunlarını Giderme sekmesine tıklayın. Burada Windows yüklemenizi seçin ve kurulumu tamamlayın. Bilgisayarın yeniden açılması istendiğinde USB’yi çıkarın ve açılmasını bekleyin. Bilgisayar yeniden başlatıldığında artık hiçbir sorununuz kalmadı. Ancak her şey yolunda gibi gözükse de eski sabit sürücünün birkaç gün boyunca bilgisayarda kalmasında fayda var.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉