• PAYLAŞ

Mobil İşletim Sistemlerinden Hangisi Tercih Edilmelidir?

  • 16/06/2017 - 18:00
  • 0 Yorum
  • 663 görüntüleme

Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın her anını eksiksiz bir şekilde dolduruyor. Her boş anımızda  ya da çok zor bir işin ortasında dahi elimize mutlaka telefonumuzu alıyoruz. Tabi bu kadar çok kullanıldığı için de bozulma ihtimalleri de otomatik olarak daha hızlı oluyor. Akıllı telefon piyasasına hakim olan birkaç tane mobil işletim sistemi bulunuyor. İnsanlar bunlar arasında tercih yaparken çoğu zaman kararsız kalıyor. Bu konuda size yardımcı olacak ve tercihinizin netleşmesini sağlayacak bilgiler vermeye çalışacağız. Sadece işletim sistemi dahil aynı zamanda alacağınız cihazda bu konuda çok önemlidir. Dikkatli davranmanız sizin lehinize olacaktır. Şimdi hem mobil işletim sistemlerini tanıtalım hem de tercihinize yardımcı olacak bilgileri verelim.

İOS

Apple bildiğiniz gibi bu sektörün önünü açan şirket olarak bilinmektedir. Şu an bireysel olarak her türlü ekonomik sınıftan insan bu cihazları alabiliyor. Tabi bunlar arasında en pahalı olanı Apple’a ait olan akıllı telefonlardır. Apple kendi cihazlarında sadece kendisinin oluşturmuş olduğu akıllı telefonlarda kullanıyor. Tüm İphone marka cihazlarda bu işletim sistemi mevcuttur. Her güncelleme de büyük tepkiler çekse de sürekli olarak geliştirilmeye devam etmektedir. Açık kaynak kodlu olmadığı için günümüzde bilgisayarlarımız da kullandığımız Windowns sistemlerinde olduğu gibi şirketin kullanıcılarına sunduğunu kabul etmek düşüyor. Tabi bununla birlikte çok güçlü bir alt yapısı olduğu için en düşük sorunu ortaya çıkaran sistem olduğunu söyleyelim. Bir işletim sisteminden sorun olmasının en büyük nedenlerinden birisi telefon hafızasında sistemin doğal bir şekilde çalışması için yeterli olanın bulunmamasıdır. Bunun için telefon alırken telefon hafızanızın yeterli büyüklükte olmasına dikkat etmelisiniz. İndireceğiniz uygulamaların ve çekeceğiniz video, fotoğraflarının boyutunun bunu etkileyeceğini unutmamalısınız.

Android

Akıllı telefon piyasasında birçok marka tarafından kullanılan mobil işletim sistemidir. Bu sistemin en büyük avantajı açık kaynak kodludur. Sistemin sahibi Google ile birlikte çok farklı kullanıcılarda sistemin iyileştirilmesi için yardım sunabiliyor. Tabi bu işletim sisteminin birçok akıllı telefon üreticisi tarafından kullanılıyor olması bu piyasada ki en büyük payın onda olmasını beraberinde getiriyor. Samsung, LG, Huawi gibi dünyaca ünlü markalar bunu tercih ediyor. Bu işletim sisteminin artılarından birisi üzerinde çok kolay işlemlerin yapılmasıdır. Reset atmak olsun ya da yaşanan sorunların kolayca çözülmesi olsun gibi durumlarda daha kolay hareket edilebiliyor. Tabi bu durumları servise göndermeden kendiniz yapmanız halinde cihazınız otomatik olarak garantiden çıkarılıyor. Bu sistemin en büyük sorunu kısa sürede tıkanmalara neden olmasıdır. Bunda kullanıcının da belirli bir seviyede hatası bulunuyor. Bu hataya maruz kalmamak içinse daha dikkatli davranılması şarttır.

Windows Phone

Sadece microsoft’un üretici olduğu akıllı telefonlarda kullanılan bir cihazdır. Nokia tarafından kullanılmaktadır ancak piyasada en az tercih edilen mobil işletim sistemi olarak dikkat çekmektedir. Bunda yeterli düzeyde kullanıcı dostu olmaması ve kullanım kolaylığı sağlamaması ile birlikte çeşitli sorunlarında yaşanması nedeniyle tercih edilmemektedir. Bu sorunların ortaya çıkmasının en büyük nedenlerinden birisi açık kaynak koda sahip olmamasıdır. Sadece firma tarafından işletim sisteminin içerisinde değişiklik yapılabilmesi bu sistemin gelişmemesine neden olmaktadır. Microsoft bu konuda teknoloji devleri arasında en katı kurallara sahip firma diyebiliriz. Hem bilgisayar hem de mobil de kendisi üretmek ve satmak istemeyi tercih ediyorlar. Bu üç işletim sistemi ile birlikte piyasa da çok fazla söze sahip olmayan ve genelde yazılımcılar tarafından kullanılan işletim sistemleri de bulunuyor. Bunlar daha kullanışlı olsa da üreticiler tarafından fazla tercih edilmediği için piyasa da söz sahibi olamıyorlar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉