• PAYLAŞ

Yaz Hastalıkları Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

  • 16/08/2017 - 15:00
  • 0 Yorum
  • 696 görüntüleme

Yaz aylarında yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya kaldığımız günlerde hastalığa yakalanmak hiç de iyi bir şey değildir. Ancak sadece bu dönemlerde görülen hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklara genellikle yüksek sıcaklıklar neden olmaktadır. Yüksek sıcaklık ve nem nedeniyle ortaya çıkan bu hastalıkları bilmek ve onlara önlem almak yazı dolu bir şekilde geçirmeniz konusunda önemlidir. Bu dönemde ortaya çıkan rahatsızlıklar ve bu rahatsızlıkların önüne geçmek için yapılacakları sizlere detaylı bir şekilde aktaracağız. Bu hastalıkları bilmeniz onlara önlem almanızı kolaylaştıracak ve yaz dönemini rahat bir şekilde geçirmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Şimdi detayları ile birlikte hastalıkları ve tedavilerini sizler ile paylaşalım.

Baş Ağrıları ve Halsizlik

Yaz aylarında yüksek sıcaklar birçok kez vücudumuzun gerekli işlevlerini yerine getirememesi ile yüzleşmemize neden olmaktadır. Bu da ortaya baş ağrısı olarak çıkmaktadır. Sıcak havalar en çok tansiyonu etkilemektedir. Bu dönemde tansiyonun düşmesi ile birlikte tansiyon hızlı bir şekilde düşecektir ve bu da ortaya baş ağrısını çıkaracaktır. Ağrılar farklı bir şekilde de ortaya çıkabilir. Baş ağrısı ile birlikte diş ağrısı, kulak ağrısı, ayak tabanlarında ağrı en çok görülen ağrı çeşitleridir. Bu ağrılar çoğu zaman bulunduğu bölge yerine baş ağrısı olarak görülebilmektedir. Baş ağrısının sık bir şekilde yaşanması halsizliği de beraberinde getirecektir. Halsizlik aynı zamanda yoğun sıvı kaybıyla da ortaya çıkabilir. Eğer sorununuz kronik bir hal almadıysa bu gibi sorunlardan basit bir ağrı kesici ile kurtulabilirsiniz. Tabi kullanacağınız ağrı kesicinin doktor tavsiyesi ile kullanması doğru olacaktır. Gelişi düzel hap kullanmanın ne gibi sorunlar ortaya çıkardığını hepimiz biliyor. Bununla birlikte ağrılardan kurtulmak ve halsiz kalmamak için yaz dönemi boyunda kafein oranı yüksek içeceklerden ve kızartma türü yiyeceklerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Kaşıntı ve Yüksek Ateş

Güneş ortaya çıktığı andan itibaren sineklerde kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Sinekler özellikle pozitif kan grubuna sahip olan insanlarda ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. Bu hastalıklardan birisi yaz dönemi boyunca kaşınmaları olacaktır. Bununla birlikte bazen de yüksek ateşlerde ortaya çıkabilir. Yüksek ateş sıcaklıklar yüzünden olabileceği gibi bazen böcek ya da sineklerin ısırıkları nedeniyle de ortaya çıkabilir. Özellikle gece yatarken odanızda kesinlikle hiçbir ışık bulunmaması gerektiğini unutmayın. Eğer ışık açık uyuyacaksanız size tavsiyemiz pencerenize mutlaka bir adet sineklik taktırmalısınız.

Çöp kutunuzun ağzı mutlaka kapatılmalıdır. Ayrıca şeker oranı yüksek olan yiyecekleriniz de bir saklama kabında muhafaza edilmelidir. Pikniğe gidecekseniz yanınıza mutlaka bir adet sinek koruyucu sprey almayı unutmamalısınız. Isırıklara karşı vücudunuzu sık aralıklarla kontrol etmenizi de özellikle söylemeliyiz. Isırılan bölgede karartı ve kabarıklık bulunursa mutlaka doktora gitmeyi ihmal etmemelisiniz.

Güneş Çarpması

Güneş bizim can kaynaklarımızdan birisidir. O olmadan dünyamız otomatik olarak bir buz kütlesine dönecektir. Ancak aşırı sıcaklıkların olduğu yaz aylarında fazla güneşin altında durmak sorun yaşamanıza neden olur. Tansiyon hızlı bir şekilde düşer ve gözlerinizi karararak kendinizi bir anda yerde bulabilirsiniz. Eğer güneşin altında durmanız gerekirse sürekli olarak başınızda şapka bulundurmamayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca güneşten korunmanıza yardımcı olan güneş koruyucu kremleri sürmeyi de ihmal etmeyin. Güneşin yoğun olduğu günlerde kıyafet tercihinizi de dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Özellikle pamuklu kıyafetler giymeniz en mantıklı tercih olacaktır. Bu önlemleri alarak güneş çarpmasını en düşük seviyeye indirmeyi başarabilirsiniz. Bu konulara dikkat ederek rahat bir yaz dönemi geçirebilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉