• PAYLAŞ

2016 Yılında Amerika’da En Çok Para Kazanan Meslekler Hangileridir?

  • 06/12/2016 - 18:53
  • 0 Yorum
  • 829 görüntüleme

2016 Yılında Amerika’da En Çok Para Kazanan Meslekler Hangileridir?

Bir işe girip, hayatımızı istediğimiz gibi yaşayabilmek için uzun yıllar eğitim alıyoruz. Ancak aldığımız eğitimin karşılığında dolgun bir ücret alamamak canımızı sıkabiliyor. Glassdoor isimli anket şirketi kariyer planı yapacaklara 2016 yılı içerisinde Amerika’da en yüksek maaş ile çalışan işleri listelemiş. Bu ülkemizle aynı sırada olmayabilir. Ancak gelişmekte olan bir ülke olduğumuzu ön görürsek gelecekte bizim ülkemizde de bu mesleklerin değerleneceğini kabul edebiliriz. Şimdi sizlere Amerika’da en çok para kazanan işleri en düşükten en yükseğe sıralamaya çalışacağız. Belki de bu listeyi gördükten sonra kariyerinize yurtdışında devam ettirmek istersiniz.

amerikada-en-cok-kazandiran-meslekler-1

  1. Bilgi Sistemler Yöneticisi olursanız yıllık ortalama 106 bin dolar geliriniz olacaktır. Çalıştığınız kurumun bilgisayar sistemlerini yönetmeniz gerekiyor.
  2. Analiz Müdürü. Yıllık 106 bin dolar maaşı olan başka bir iştir. Çalıştığınız şirketin ne kadar başarılı olup olmadığını analizlere bakarak belirlemelisiniz.
  3. Tasarım Müdürü’nün maaşı ilk iki sırada kilerden 500 dolar daha fazla bir yıllık ortalamaya sahip. Ortaya bir ürünü çıkarmak için çalışmanız gerekiyor.
  4. Ürün Müdürü. Bu işin görevi ürünün tasarlanması ve pazarlaması ile ilgilenen ekiplerin başında durmaktır. Yıllık ortalama maaşı 107 bin dolar civarındadır.
  5. Muhasebe Müdürü. Değeri düşmeyen mesleklerden birisidir. Yıllık ortalama maaşı 110 bin dolardır. Şu an 1500 açık pozisyon bulunuyor.
  6. Veri Mimarı. Hayatınız rakamların arasında geçireceğiniz bir iştir. Tüm bilgileri toplar ve onları korumakla görevlidir. Yıllık 113 bin dolar maaşı vardır.
  7. Sigorta Hesap Uzmanı. Risk ve belirsiz ortamları mali sonuçlara göre analiz etmektir görevi. Yıllık ortalama 115 bin dolar geliri vardır.
  8. Kreatif Direktör. Genelde reklam ve pazarlama şirketlerinde yaratıcı lider olarak çalışırlar. Yıllık 115 bin dolar civarı geliri vardır.
  9. Risk Müdürü. Çalıştığın şirketin yaşayabileceği önemsiz durumlarda oluşabilecek zararın ne kadar olacağını hesaplamakla görevlidir. Yıllık maaşı 115 bin dolardır.
  10. Veri Bilimcisi. Her departmandan gelen verileri anlamlı bir şekilde bütünleştirmek zorundadır. 115 bin dolar maaşı olan başka bir iştir.
  11. Finans Müdürü. Çalıştığı şirketin parasını yönetmenle görevlidir. Yüksek meblağlarla iş yapar. Geliri 115 bin dolar ortalamasına sahip bir iştir.
  12. Sistem Mimarı. Bilgi teknolojileri konusunda uzman bilgiye sahip kişidir. 116 bin dolar civarında ortalama gelire sahiptir.
  13. Eczacı. Eskimeyen ve eskimeyecek bir meslektir. Maaşı yıllık 118 bin doları bulabilir.
  14. Uygulama Geliştirme Müdürü. Günümüzde ki en popüler mesleklerden birisidir. Çalıştığı şirketin yazılımla ilgili tüm işlerini planlayan ve uygulayan kişidir. 120 bin dolar maaşı olabilir.amerikada-en-cok-kazandiran-meslekler-2
  15. Sorumlu Angajman Müdürü. Müşteri ile yapılacak satış organizasyonun inceleyen ve bunu yönetmekle görevli bir işe sahiptir. 120 bin dolar.
  16. Çözüm Mimarı. Şirket içinde ve dışında herkesin iş birliği içinde çalışmasını sağlarlar. 120 bin dolar maaşı vardır.
  17. Bilgi Teknolojileri Müdürü. Tüm şirket teknolojisinin alt yapısını yönetir. Geliri 120 bin doları bulabilir.
  18. Entegre Devre Tasarımcısı. Elektronik mühendisliğinden mezunların çalışabileceği bir iştir. 127 bin doları geçen maaşa sahiptir.
  19. Yazılım Mimarı. Tüm yazılımları bir arada tutmak ve onları geliştirmek için çalışan bir ekibi yönetmenle görevlidir. 128 bin dolar.
  20. Strateji Müdürü. Çalıştığı şirketin tüm hedeflerine yön vermekle görevlidir. Önemli bir iş alanıdır. 130 bin dolar.
  21. Eczane Müdürü. Amerika’da ki eczane sistemleri bizden farklıdır. 130 bin dolar maaşla tüm eczane operasyonunu yönetmekle görevlidir.
  22. Yazılım Geliştirme Müdürü. Teknik bilgiye sahip olan ve bu projelere liderlik etme görevi vardır. 132 bin dolar.
  23. Ar-ge Müdürü. Yıllık geliri 142 bin dolar olan önemli bir iştir.
  24. Mesleği bilmeyen yoktur. Yıllık 144 bin dolar maaşa sahiptir.
  25. İlk sırada insan sağlığının önemini görüyoruz. Tıp doktorların ortalama yıllık gelirleri 180 bin dolardır.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉