• PAYLAŞ

Ukrayna Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

  • 10/09/2016 - 20:40
  • 0 Yorum
  • 11209 görüntüleme

Ukrayna kendi bölgesinde Rusya ile ciddi sorunlar yaşamasına rağmen yaz sezonlarında topraklarına turist çekmeyi başaran ülkeler arasında. Gelecek eğlence hayatı olsun gerekse sahil kesimleri nedeni ile ziyaretçisi çok olan bir ülke. Ukrayna ülkesinin EU ülkesi olması için farklı adımlar atmış bu adımlar Rusya’nın engellemelerine takılsa da, gelişmeler son derece olumlu geçmiştir. Ukrayna henüz vize serbestîsi anlaşmasına imza atmayı başaramamış olmasına rağmen önemli bir yol kat ettiğini söyleyebiliriz. Ukrayna diğer ülkelere göre farklı olduğu yerleri biraz daha fazla ülke içerisinde Rus kökenli vatandaşlarının çok olmasında dolayı düz bir çizgide ilerlemeye çalışmasına rağmen iç karışıklık birçok gelişime engel oluyor. Ukrayna ‘da vatandaşlık başvurusu yapmak için belirli kriterleri yerine getirmiş olmanız gerekiyor. Hepsinden önce vatandaşlık vermek için kapılarını açmış gelin diyen bir ülke olmadığını belirtelim.

Ukrayna ‘da vatandaşlık alabilmenin için iki farklı sistem bulunmakta bunlardan bir tanesi aile birleşimi yani evlilik ile vatandaşlık başvurusu. Evlilik ile başvuru yapabilmeniz için Ukrayna topraklarına D tipi vize şile giriş yapmanız gerekmektedir. Evlilik için gerekli olan evrakların Türkiye makamlarından alındıktan sonra tercümeleri yapıldıktan sonra noter tasdik ve en son aşama olarak da apostil yapılmış olması şarttır.

Hazırlanmış olan evraklarla beraber Ukrayna Yabancılar Şubesine evraklar teslim edildikten sonra 30 gün içerisinde sonuçlanacaktır. 30 günün sonun da evraklarınız kabul görürse Ukrayna topraklarında 1 yıl olarak geçici oturum belgesi alacaksınız. Ukrayna topraklarında eşinizle ile beraber kesintisiz olarak 3 yıl sorun yaşamadan aynı zaman da evliliğinizi gerçek evlilik olduğunu ispatladıktan sonra vatandaşlık hakkı kazanıyorsunuz.

ukrayna-vatandasligi-nasil-alinir-1

Vatandaşlık başvurusu uzun bir süreç ilk olarak mutlaka dil sertifikası almanız gerekiyor. Dil sertifikası sınavından sonra tarih sınavına girmeniz gerekli, buda sınav Ukrayna kanunları, yakın ve uzak tarihini içeren soruların olduğu bir sınavdır. Bu sınavların tamamından başarı ile geçerseniz 8 – 10 ay içerisinde heyet tarafından mülakata çağrılacaksınız bu sizin vatandaşlık almanıza karar verecek bir heyettir. Bu heyeti başarı ile geçtikten sonra meclis onayı ile beraber Ukrayna vatandaşlığını almış oluyorsunuz.

Ukrayna da vatandaşlık almanın bir diğer yolu ise iş yeri kurulması ve bu işyerinin başarı ile yönetilmesinden geçiyor. Bunun dışında Ukrayna topraklarında iş kurmak isteyip banka hesabınızda yatırım için 100.000 bin dolar sermaye gösterirseniz süresiz olarak oturum belgesine sahip oluyorsunuz. Bunun dışında kurduğunuz iş yerini 5 yıl boyunca işletim ve ikametinizi kesintisiz olarak sağlarsanız Ukrayna’da vatandaşlık hakkı kazanmış oluyorsunuz. İşletmektir yukarıda belirttiğimiz kanunlar aynen geçerlidir. Bu izlenecek sistem evlilik yolunda izlenen sistemle neredeyse aynıdır sadece 3 yıl yerine 5 yıl olarak zaman aralığı bulunmaktadır.

 

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan https://www.kievrehberiniz.com/ aracılığı ile hem güvenli bir şekilde tatilinizi yapabilir, hemde ülkenin tarihine ve doğasına şahit olabilirsiniz.

Etiketler : Kiev Rehber, ukrayna rehber

Click to rate this post!
[Total: 210 Average: 3.1]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉