• PAYLAŞ

Facebook Hesabınızı Kalıcı olarak silme nasıl yapılır?

  • 29/07/2016 - 19:02
  • 0 Yorum
  • 3965 görüntüleme

Sosyal medya kanallarının hayatımıza girmesi ile birlikte bize sağladığı birçok kolaylık olduğu kadar zaman içerisinde zamanımızın çoğunu gerekmese dahi orada geçirmek zorunda kalıyoruz. Bir bağımlılık hissi oluşmasının farkına varan bazı kişiler bu platformlardan kısa bir süre ya da bir daha geri dönmemek için çıkmak istiyorlar. Bu yazımızda sizlere Facebook hesabınızı tamamen silmenin nasıl yapıldığını anlatacağız. Bu sayede kendi hesabınızı tamamen silebileceksiniz.

facebook-hesabini-silme

Hesabınızı silmeye karar verdiğiniz de hesabınıza kayıtlı olan sayfa ya da grup varsa ve tek yöneticisi sizseniz onlarda silinecektir. Ve hesabınız bir kere silindiğiniz bir daha açılamıyor ve tüm bilgileriniz tamamen yok oluyor. İlk olarak yapmanız gereken hesabınıza kayıtlı tüm uygulamaları silerek başlamanız gerekiyor. Hesabınıza kayıtlı tüm hesapları silerek silme işlemine başlamalısınız. Bu işlemi yapmazsanız hesabınız tam olarak kapanmayacaktır.

https://www.facebook.com/help/delete_account sekmesine tıklayarak hesabınızı tamamen sileceğiniz ekran ile karşı karşıya geleceksiniz. Her detayı ayrıntı ile düşündükten sonra kesin bir şekilde hesabınızı silmek için adım atmaya başlayabilirsiniz. Hesabımı Sil sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza Facebook şifrenizi ve orada yazan güvenlik kodunu girmeniz gereken bir sayfa gelecektir. Bu sayfada yazan bilgileri gerektiği şekilde doldurduktan sonra Tamam sekmesini tıklamanız işleminizi onaylamanızı sağlayacaktır.

Facebook hesabın silinmesi için 2 hafta boyunca hesapta hiçbir aktivite olmamasını istiyor. Yani hesabınızı silmek için yaptığını işlemlerin ardından iki hafta içinde geri dönüş yapabilirsiniz. eğer kendinize hakim olamayın hesabınızı açmaya karar verirseniz tekrar kapatma işlemlerini tam gerektiği şekilde yapmalısınız. Özellikle Facebook uygulamalarınızı silmeye dikkat etmelisiniz. Çünkü bu uygulamalar profilinize düzenli olarak mesaj gönderdiği için Facebook yönetimi hesabınızı aktif olarak görüyor ve hesabınızın silinmesini erteliyor. Elinizden geldiği kadar her şeyi de aktif ettikten sonra hesabınızı sileceğiniz hesaba girmeniz gerekiyor. Eminim bu konuda mustarip birçok okuyucumuz vardır. Kararı kesin olanlar verdiğimiz bilgilerin ışığında Facebook hesaplarını bir daha geri dönmemek üzere silebilirler. Unutmamaları gereken konu eğer 2 hafta sonra geri dönmek isterlerse daha önce yaptığı her şeyi bulamayacaklarını bilmeleri gerekiyor.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉