• PAYLAŞ

İphone 5S Şarj Süresi Nasıl Uzatılır?

  • 19/08/2017 - 13:00
  • 0 Yorum
  • 2494 görüntüleme

Apple şirketi tarafından üretilen İphone marka telefonlarının belki de piyasa da en çok tutulan modeli 5S modeli olarak kabul edilmektedir. Bu modelin tüm tasarımı eski CEO, rahmetli Steve Jobs tarafından tasarlanmıştır. Telefonun tasarlanma amacı tüm işlemlerin tek el ile yapılabilmesidir. Yeni seri İphone modellerinde bu işlemi yapabilmek için ekstra bazı özellikler kullanılması gerekmektedir. Tabi her telefonda olduğu gibi bunda da en büyük sorun telefon şarjının çok hızlı bir şekilde tükeniyor olmasıdır. Bunu yenmek için yapılması gereken basit işlemler vardır. Şimdi bu işlemleri sizler ile paylaşmaya çalışacağız.

Konum Servislerini Kapatın

Telefonunuzun içerisinde bulunan birçok uygulama sizden konumuzu almak istemektedir. Uygulamayı telefona kurduğunuz andan itibaren bu izni vermiş olursunuz. Konum servislerinin açık olduğu telefon ekranının sağ üst tarafından bulunan küçük oktan rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu büyük oranda şarjın harcanmasına neden olmaktadır. Bunu kapatmak size şarj avantajı sağlayacaktır. Yapmanız gereken işlemi basamak şeklinde anlatalım. Ayarlar seçeneğine tıkladıktan sonra Gizlilik sekmesine tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfanın ilk sırasında konum servislerini göreceksiniz. Bunu toplu olarak kapatabileceğiniz gibi açık kalmasını istediğiniz programı el ile belirleyebilirsiniz. Bu özelliği kapatmak büyük oranda şarj tasarrufu sağlamaktadır. Çünkü konumu bildirmek için GPS kullanımı sürekli aktif olarak çalışmakta olduğu için enerji tasarrufu yapmak mümkün olmayacaktır.

İnterneti Kapatın

Akıllı telefon kullanım interneti olmayan yoktur. Hücresel veri ya da Wi-Fi üzerinden duruma göre sürekli olarak internet dünyasının içinde yer almaktadır. Ya sosyal medya kanallarında vakit geçirmeyi tercih ederiz ya da ilginç haberler okuyarak boş zamanlarımızı değerlendirmek isteriz. Tabi bu durum telefonumuzun şarjının çok hızlı bir şekilde tükenmesine neden olacaktır. Eğer işiniz olmadığı bir durumdaysanız size tavsiyemiz telefonunuzun internet bağlantısını kesmeniz olacaktır. Hem hücresel veri bağlantısını hem de Wi-Fi bağlantısını kapatmanız sizin için faydalı bir işlem olacaktır. Burada ki amaç telefonunuzun elinizde olmadığı süreçlerde gereksiz yere şarj tüketiminin önüne geçmek olacaktır. Bu konuda dikkatli davranmanızı tavsiye ederiz.

Ekran Parlaklığı

Ekran parlaklığını gece karanlığında en yüksek seviyede kullanmak gereksiz bir işlemdir. Sadece telefonun şarjını tüketmek ile kalmaz aynı zamanda gözlerinizin yorulmasına da neden olur. Alt ekranı yukarı kaydırarak basit bir şekilde ekran ışığının değerini düşürebilirsiniz. Ortam da bulunan ışık seviyesine göre bu ayarı göz kararı yapabilirsiniz. Başlangıçta size çok karanlık gelecek olan ekrana zaman içerisinde büyük ihtimal ile alışacaksınız. Tabi bununla birlikte Night Shift özelliğini de açmanız doğru olacaktır. Bu özellik belirli saatlerde otomatik olarak açılabileceği gibi isterseniz kendinizde açabilirsiniz. Ekran parlaklığını sarımtrak bir renge çevirerek enerji tasarrufuna yardımcı etme konusunda başarılı olacaktır. Şimdi bu özelliği doğru şekilde kullanmak tamamen size kalmıştır.

Düşük Güç Modu

İphone 5S’de ve diğer modellerde bulunan önemli bir özelliktir. Pilinizin çok az kaldığı durumlarda devreye sokabileceğiniz bir özellik olsa da isterseniz her an kullanabilirsiniz. Şarj edilirken miktar %75’in üzerine çıkarsa otomatik olarak kendisini devre dışı bırakmaktadır. Tekrar açmak için Ayarlar sekmesine tıklamalı ardından Pil sekmesini bularak ona tıklamalısınız. Burada düşük güç modu sekmesini aktif ederek kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunu açmadan da sadece telefonunuz da ki düşük güç yüzdesini görebilirsiniz. Bu sayfada ayrıca telefonunuzda en yüksek oranda şarj tüketen uygulamaları da görebilirsiniz. Bunlar arasında gereksiz olanlar varsa size tavsiyemiz en kısa sürede onlardan kurtulmanız olacaktır. Genelde sosyal medya uygulamaları ve oyunlar ilk sırada yer almaktadır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉