• PAYLAŞ

Webmasterların Yaz Aylarında Verimli Çalışamamasının Nedenleri?

  • 17/08/2017 - 15:00
  • 0 Yorum
  • 1667 görüntüleme

İnternetin patronları olarak kabul  edilen webmasterlar yaz dönemi geldiğinde istenilen performansı bir türlü gösteremiyor. Bunun olmasının farklı nedenleri var. Aradınız webmaster varsa ya da gelecekte bu fikri ciddi bir şekilde düşünenleriniz varsa bu konuda size biraz bilgi verme çalışacağız. Bu sayede yaz dönemlerinde sıcakların etkisiyle dolsa verimsiz bir çalışma döneminizin önüne geçmiş olursunuz. Nedenleri ve bunların önüne nasıl geçeceğinizi detaylı bir şekilde sizlere aktarmaya çalışacağız. Tabi bunların bazılarının bilimsel verilere dayanırken bazılarının tecrübe ile ortaya çıktığını unutmayın.

  1. Ortam Sıcaklığına Dikkat Edin

Çalışma ortamızın bir ofis ortamında bulunuyorsa bu ortamın sıcaklığı çok önemlidir. Sıcaklık nemden daha önemli bir konudur. Yapılan araştırmalara göre ortalama bir çalışma odası sıcaklığının 21-22 derece arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıkacaktır. Bu sıcaklığın üzerinde bir ortam ortaya çıkıyorsa çalışma veriminiz düşüyormuş. 30 derecenin ortaya çıkmış olduğu durumlarda ise çalışma verimi otomatik olarak yüzde 10’luk bir düşüş yaşanıyormuş. Bu nedenle ortam sıcaklığını bu dönemlere ideal seviyelerde tutmak verimli bir çalışma için gerekli bir durumdur.

  1. Yaz Tatiliniz Kaçırma Korkusu

Bu durumun nedenlerinden biriside psikolojik diyebiliriz. Artık sosyal medya nedeniyle etrafımızda ki birçok insan deniz, kum ve güzel sahnelerin fotoğraflarını gözümüze sokuyor. Bu da otomatik olarak çalışma isteğimizin azalmasına neden oluyor. Bunun altında yatan gizli neden çalışma hayatımız nedeniyle tüm yazı kaçıracağınızı düşünmeniz olacaktır. O nedenle size tavsiyemiz bilgisayarınız başında harıl harıl çalışırken bu tür fotoğrafların paylaşıldığı sosyal medya kanallarını açmamanızı tavsiye ederiz. Sizde bir gün o tatile gideceksiniz emin olabilirsiniz.

  1. Aşırı Sıcak Günler

Sonuçta havalar yaz aylarında gerçekten sıcak olabiliyor. Bu durum nemim artmasına ve o da sıcaklıkla beraber beynimizin çalışma temposunun düşmesine neden oluyor. Sıcaklık çalışmadan bizi soğuturken nem ise daha çok uykumuzun gelmesine neden olmaktadır. Bu da sıfır konsantrasyon oluşmasına neden olmaktadır. Yani hem sıcağın hem de nemim bir arada olduğu ortamlarda çalışanlardan bir performans beklemek çok da mantıklı bir düşünce değildir.

  1. Klima Kullanımı

Dışarısı 50 derece dahi olsa da klimalar sayesinde bu derece en düşük seviyeye düşecektir. Yani çalışma ortamımızı en doğru sıcaklık derecesine indirmek mümkün olacaktır. Tabi bu durum doğru şekilde ayarlanmazsa sıcaklık kadar soğuk ortamlarda rahatsızlıkların daha çok görülmesine neden olmaktadır. Sıcak bir yaz gününde hasta olmak kadar kötü bir durum yoktur. Ayrıca aşırı soğuk hava tembelliğin oluşmasına neden olmaktadır. Aşırı soğuk ortamlarda çalışan webmasterlar yüzde 44 oranında daha çok yazım hataları yapıyormuş.

Yaz Aylarında Çalışabilmenin Yöntemleri Nelerdir

  • Ortamı mutlaka uygun sıcaklık durumlarına getirin. Beyin fırtınanızı kaçırmak istemiyorsanız çalışma ortamınızı 21-22 derece arasına gelecek şekilde ayarlayın.
  • Odanızı sürekli olarak havalandırın. Gün boyunca klimanın açık olduğu bir ortamda çalışmak yeterli olmayacaktır.
  • Arada sırada dışarı çıkmayı unutmayın. Kapalı ortamda çalışmanız gerektiğini düşünerek saatlerce durmak çalışma veriminizi düşürecektir. Bir bardak çay koyup balkona çıkmanız bile yeterli olacaktır.
  • Çalışma alanınızda kesinlikle saatin bulunmamasına çalışın. Bilgisayarda ki saatinizi kaldırın ve masa üstü saatiniz varsa ters çevirin ya da çekmecenize atın. Saatinizi işi bırakacağınız ya da mola vereceğiniz ana göre kurarak bu sorunu çözebilirsiniz.
  • İş bittikten sonra mutlaka kendinize eğlenecek bir şeyler bulun. Bu sayede bir gün sonra daha istekli çalışabilirsiniz.
  • Çalışmanız esnasında sosyal medya kanallarından kesinlikle uzak durmalısınız. Aksi taktirde bu büyük bir sorun olabilir.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉