• PAYLAŞ

Kazancınızı Nasıl Katlarsınız?

  • 20/10/2016 - 17:44
  • 0 Yorum
  • 976 görüntüleme

Kazancınızı Nasıl Katlarsınız?

Ne iş yaparsak yapalım mutlaka gelir elde etmek isteriz. Eğer gerekli geliri elde edemezsek ya o işi bırakırız ya da işimizi geliştirmeye çalışırız. Bunun için uzmanlardan yardım alabiliriz ya da bizi zarara uğratan konuları tespit ederek kendimiz ortadan kaldırmaya çalışırız. Para kazanmak ilk amacımız olduğu gibi ikinci amacımızda o parayı katlamak olmalıdır. Bunu sadece kendi işi olan insanlar için söylemiyoruz düzenli olarak gelir elde edenlerde kazançlarını basit önlemler alarak arttırabilir. Bu yazımızın içerisinde hem iş yerleri hem de normal işçiler için paralarını nasıl katlayacaklarını anlatacağız.

Para katlama konusunda dikkat etmeniz gerekenleri talimatlar şeklinde sizlere sayacağız. Bu sayede istediğiniz para kazanmak talimatını kendinize uygulayabileceksiniz. Amacınız mutlaka her zaman daha fazlasını istemek olmalıdır. Disiplinli ve talimatlara bağlı hareket ederseniz kazancınızı arttırmanız için gerekli olan sermayeyi bulabilir ve gelirinizi arttırabilirsiniz.

kazanci-nasil-katlarsiniz-1

Kazancınızı katlamak için dikkat etmeniz gereken talimatlar

  1. Eğer düzenli maaş aldığınız bir işte çalışıyorsanız size tavsiyemiz maaşınızı aldığınız bankada birikim hesabı açtırmanız olacaktır. Ve maaş hesabınızdan düzenli olarak o hesaba para aktarılmasının talimatını vermelisiniz.
  2. İşiniz için devletin size geri ödediği vergi iadeleri paralarını harcamak yerine bir hesapta biriktirin. Bu ileride çok işinize yarayacaktır.
  3. Para harcamak en çok eğlence işin içine girdiğinde artıyor. Bunu kısıtlamalısınız. Dışarıda eğlenmek yerine evde eğlenmenin alternatif yollarını bulun. Sinemaya gitmek yerine evde dvd izleyin ya da televizyonda film bulun.
  4. Para biriktirmek borçları ödemeden mümkün olan bir yol değildir. Özellikle yüksek faizli borçları ödemeden istediğiniz kazancı elde etmeniz çok zor olacaktır. İlk amacınız borçları kapatmak olmalıdır.
  5. Gösterdiğiniz performansa karşılık gerekli geliri elde edemiyorsanız ya zam başvurusu yapın yada yüksek gelirli başka bir iş arayışına girişin. Şu an aldığınız miktardan fazlasını aldığınızda bu aradaki farkı biriktirin.
  6. Dışarıda yemek ve içmek alışkanlıklarınızı minimuma indirin. Bunun yerine evde içmeyi ve yemeyi alışkanlık haline getirin. Büyük şirketler için iş yerinde yemek yapmayı tavsiye edebiliriz.
  7. Bankalar sizden sürekli olarak para kesmek isteyecektir. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız hesaplarınızı akıllıca yönetin. Özellikle ATM gibi sürekli kesinti yapmak isteyen uygulamalardan uzak durmaya çalışın.
  8. Para biriktirmek için alışverişlerinizi düzenli yapmaya özen göstermelisiniz. Alışverişe çıkmadan mutlaka bir liste yapın ve o listenin dışına çıkmayın. Dürtüleriniz ile alışveriş yapmak cebinize zarar verecektir.
  9. Birikim denildiğinde ilk aklımıza gelen kumbara olacaktır. Çocukken yaptığımız bu işi büyüdüğümüzde uygulamaya devem edin. Mutlaka bozuk paralarınızı atacağınız bir kumbara ya da kavanozunun olsun.
  10. Aldığınız en küçük zammı bile bütçenize eklemeden birikim olarak yazın. Ya da aylık kazancınızı arttıran işleri bir kenarda biriktirmeye çalışın. Bu gelir yükseltmenize yardım edecektir.
  11. Faturalarınızı düzenli ödemeye dikkat edin. Şirketler sizin fatura tarihlerinizi geç ödemeniz için bekliyor. Ya yüksek faiz yansıtıyorlar ya da kapatıp açma ücretini sizden talep ediyorlar.
  12. Mutlaka harcamalarınızı yazdığınız bir liste tutun. Bu listeyi aylık olarak yapın ve ayın sonunda bu harcamalarınızı kısabileceğiniz neler var diye kontrol edin. Beklemediğiniz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.
  13. Birikim hesabınızı sürekli kontrol edin. Şu an bulunan hesaptan daha yüksek gelir elde edebileceğiniz bir banka bulursanız ona geçiş yapmaya çalışın. Para kazanmak ve para biriktirmek birbirine destekleyen iki önemli konudur. Birisini yapmadan diğerini yapamazsınız bunu bir yere not edin ve sakın unutmayın.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉