• PAYLAŞ

Korsan Film İndirmede Ip Adresleri

  • 06/07/2016 - 18:50
  • 0 Yorum
  • 882 görüntüleme

korsan-cdDünyanın, ülkemiz dahil olmak üzere en büyük sıkıntılarından bir tanesi korsan filmler yada ürünler. Bir çok ülkede korsan kullanım alanı ne olursa olsun yasak ve indiren yada kullananlara ciddi maddi yaptırımları olan bir suç. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde bu tür siteleri bulmak mümkün sitelere yaptırımlar gelse de torrent siteleri bu konuya kolaylık sağlıyor. Yakın zaman da ülkemizde de torrent kullanımı yasaklandı aslında dünyanın genelinde aynı eğilim devam etmekte peş peşe ülkeler torrent kullanımını yasaklıyor. Alınan bu önlemler yeterlimi diye soracak olursak biz pek öyle olduğunu düşünmüyoruz. Sonuç olarak baktığınız vpn kullanarak bu engelleri aşmak oldukça mümkün.

Geçtiğimiz yıllarda korsan indirmelere karşı ülkemizde açılmış bir çok dava olmasına rağmen pek de bir sonuç elde edildiğini söylemek mümkün değil. Sosyal medyada yakın zaman da dolaşan bir mahkeme kararı var aslında bu konunun bu kadar sosyal medyada konuşulması aynı zaman da korsan kullanımının da ne kadar yaygın hale geldiğini gösterir nitelikte.

ABD yakın zaman da korsan indirme ile alakalı bir mahkeme yapıldı. ABD’nin Oregon eyaletinde açılan bir dava da Adam Sandler rol aldığı bir filmi olan The Cobbler’ı korsan olarak indirmekle suçlanan Thomas Gonzales’e açılan dava ; Oregon yerel sulh mahkemesinin yargıcı olan Stacie Beckerman tarafından ret edildi. Yargıç Beckerman, kararın da IP adresinin tek başına telif hakkı ihlalinin gerçekleştiğini ispatı olmadığını belirtti. Beckerman’a göre Ip adresleri bir evi veya kullanıcıyı işaret etse de telif hakkı ihlalinin tam olarak kim tarafından çiğnendiği  ispat edilene kadar, bu işlemden kimsenin sorumlu tutulamayacağını düşünüyor. Thomas Gonzales verdiği ifadesinde kendisinin bu filmi indirmediğini haberinin de olmadığını söylemesi yargıcın kararını vermesinde etkisi olduğu düşünülüyor. Yargıç Beckerman kararına baktığımızda sonuç olarak Ip adresinin bir suçu işlediğinizin ispatlı bir kanıt sayılamayacağı anlamına geliyor. Konunun özüne inerseniz günümüzde bir internet hattının güvenliğini korumak sanıldığı kadar kolay değil bir anlık dalgınlıkla başımıza her şeyin gelmesi mümkün korsan kullanımı tabii tasrih edilecek bir konu değil. Ip adresinin de bir suçlama için yeterli bir kanıt olmayacağını da kabul etmek lazım.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉