• PAYLAŞ

İstenmeyen Tüylere Mısır Unu Maskesi

  • 13/07/2016 - 16:37
  • 0 Yorum
  • 1068 görüntüleme

besan-water-and-turmeric-face-pack-for-unwanted-facial-hair-removal

Yüzümüzde çıkan istenmeyen tüyler ve sivilceler çoğu zaman çok rahatsız edici olabiliyor. Genellikle hormonsal bozukluklardan kaynaklanan sorunlardan çıkan tüyler ve sivilceler hormonun normalinden çok salgılanmasıyla istenmeyen bölgelerde çıkmasına sebep olur. Kullandığınız bazı ilaçların da yan etkisi olarak tüylerin daha çok hızlı çıkmalarına neden olabiliyorlar.

İstenmeyen tüylerin ve sivilcelerin arasında en rahatsız edeni şüphesiz ki yüz bölgemizde çıkanlardır. Yüzdeki tüylerden ve sivilcelerden evde kolayca hazırlayacağınız mısır unu maskesi ile kısa zamanda kurtulmanız mümkün.  Hazırlayacağınız bu maskeyi düzenli şekilde kullanırsanız istenmeyen tüylerden ve sivilcelerden çok kısa zamanda kurtulduğunuzu göreceksiniz.

içerik

YÜZDEKİ TÜYLER İÇİN MASKE YAPILIŞI

Malzemeler;

-1 tane yumurtanın beyazı

-1 çay kaşığı kadar toz şeker

-1 çay kaşığı kadar mısır unu

Maskenin Uygulanışı

Orta boyda kaba belirtilen tüm malzemeleri katarak karıştırın.

Hazırladığınız karışımı yüzünüze masaj yaparak sürün ve kurumasını bekleyin.

Kuruyan maskeyi cildinize zarar vermeden ılık su yardımıyla yüzünüzden temizleyin.

Haftada 4 defa uygulayabileceğiniz mısır unu – yumurta beyazı ile yapılan maskeyi düzenli olarak kullandığınızda yüzdeki istenmeyen  kurtulabilirsiniz.

Mısır Unu ve Toz Zerdeçal

Hazırlayacağımız bu maske  yumurta ve şeker ile yapılan maske ile aynı özellikleri taşımaktadır hangisini kullanmak isterseniz seçebilirsiniz hazırlanışı ve kullanımı neredeyse aynıdır aralarındaki tek fark malzemelerdir.

Mısır unu ile toz zerdeçalı bir kaba alarak karıştırıyoruz biraz su ilave ediyoruz.

Yüz bölümümüzde bulunan istenmeyen tüylere maskeyi uygulayın.

Karışım kuruyunca ılık su ile iyice durulayın. Zerdeçal ciltte renk değişikliğine neden olabilir ancak bu kısa sürede geçecektir korkmayın.

Peki, istenmeyen tüylerin sebepleri nelerdir?

– İstenmeyen tüylerin çıkma nedenlerinden en önemlilerinden birisi tamamen genetik olmasıdır.

– Aşırı stres altında kalan kadınların da vücutlarında hormonsal değişiklikler yaşanmaktadır. Bu hormonsal değişikliklerin sonucunda istenmeyen tüylerde oldukça fazla artışı görülmektedir.

– Kadınların belirli yaşlardan sonra menopoz dönemine girmeleri erkeklik hormonu salgısında oldukça fazla artış olmaktadır. Bu artış da istenmeyen tüylerin artmasında son derece etken bir rol oynar.v

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉