• PAYLAŞ

Windows 10 Açılma Hızlı Nasıl Arttırılır?

  • 10/09/2016 - 21:20
  • 0 Yorum
  • 926 görüntüleme

İşletim sistemleri dediği zaman kullanıcıların birçoğunun aklına gelen en önemli özellik açılış sürelerinin son derece kısa olması. Aslın açılış hızları bir çok duruma göre farklılık göstermesine rağmen genel olarak bakıldığında, bir işletim sisteminin hızlı olarak açılması donanımın oldukça fazla önemi vardır. Donanımsal yeterlilik bir işletim sisteminin de hızlı açılmasından hızlı çalışmasına kadar her türlü gereksinimi karşılar. Bu bilinen tek çözüm yolu değildir tabi, bir işletim sisteminin açılışı esnasından aktif olarak çalışan programlardan, kullandığınız üzerinde bulunan Ram miktarına göre sisteminizin hızı belirlenir.

Windows işletim sistemlerine baktığınız zaman çeşitli değişkenleri göz önünde bulundurarak bu özellikler farklılıklar gösteriyor. Bu durumu hemen hepimiz yaşıyor ve biliyoruz. Fakat kullandığınız işletim sisteminin içinde bulunan bazı pratik ayarların doğru kurgulanmasıyla sonucunda açılış süresini biraz daha hızlandırmak mümkün olabiliyor. Bizler Microsoft ‘un kullanıcıların sunduğu yeni işletim sistemi olan İşte Windows 10’un açılış esnasında daha hızlı olmasını sağlayabilecek birkaç ayar tavsiyesinde bulunmaya çalışacağız.

Kullandığınız işletim sistemi Windows 10’un açılma zamanı bir dakikadan daha fazla sürüyor ve sizi monitörün başında bir nevi esir ediyorsa canınızı fazla sıkmayın. Aşağıdaki görselleri ile beraber hazırladığımız adımları takip ederek bu süreyi oldukça kısaltmanız mümkün olacak.

windows-10-acilma-hizi-nasil-arttirilir-1

Windows 10 işletim sisteminizden başlat menüsüne sağ tıklıyoruz ve ardından güç seçenekleri sekmesine tıklıyoruz.

windows-10-acilma-hizi-nasil-arttirilir-2

Bu aşamada açılacak olan yeni pencerede Uyanırken Parola Gerekir seçeneğine tıklıyoruz.

windows-10-acilma-hizi-nasil-arttirilir-3

Uyanırken Parola Gerekir sekmesini tıkladıktan sonra, açılacak olan yeni pencerede Şu Anda Kullanılamayan ayarları Değiştir sekmesine tıklayın.

windows-10-acilma-hizi-nasil-arttirilir-4

Aşağıya doğru açılacak olan pencereden kapatma ayarları seçeneğini açın ve burada bulunan ayarları yukarıda görselde bulunan ayarlarla birebir düzenleyin. Bu düzenlemenin tamamlanmasından sonra Değişiklikleri Kaydet sekmesine tıklayarak Windows 10’u yeniden başlatın.

Windows 10 işletin sisteminin yavaşlamasına neden olan sebeplerden biride sabit diskinin fazla dolu olmasından kaynaklanabilir. Bu nedenle gerekli olmayan dosyalarınızdan kurtulun veya dosyalarınızı başka harici alana taşımanız yararınıza olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉