• PAYLAŞ

Çalışma Veriminizi Nasıl Arttırırsınız?

  • 31/10/2016 - 10:54
  • 0 Yorum
  • 904 görüntüleme

Çalışma Veriminizi Nasıl Arttırırsınız?

İş hayatında çalışanların verimli çalışmadığı konusunda çok sayıda şikayet bulunmaktadır. Bunun birçok nedeni vardır. Verimli çalışmayan kişiler işlerin aksamasına, şirketlerin zarar etmesine ve sonunda işlerinden kovulmalarına neden olacak uzun bir süreç yaşarlar. Eğer sizde kendi adınıza verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız bu yazıyı dikkatli bir şekilde okumanız gerekiyor. Sizin verimli çalışmanıza neden olacak sorunları tespit etmenize ve bu sorunların çözümlerini öğrenerek verimli bir şekilde çalışmanız için gerekli tüm bilgileri öğrenebileceksiniz.

calisma-verimi-1

Verimin düşmesine neden olan sorunları 4 ana maddede sizlere anlatacağız. Sorunun neden yaşandığı ve bu sorunun tedavisinin nasıl olduğunu her başlığın altında bulabileceksiniz. Verimli çalışmak için yapmamanız gereken şeyler nelermiş hep birlikte bakalım.

  1. Sosyal Medya

İnternet hayatımızı kolaylaştırmasının yanı sıra boşa zaman harcama konusunda bize büyük bir katkı yapıyor. İnsanlar günümüzde işleri olma dahi sosyal medya sitelerinde anlamsızca vakitlerini boşa harcıyorlar. Akıllı telefonların yardımı ile sosyal medya kanallarına ulaşmak daha kolay. Bu verimli çalışmak için ilk olarak engellemeniz gereken konudur. Çok sayıda kanal var. Facebook, Twitter, Youtube ve İnstagram bunlar arasında ilk sırada bulunuyor. Yapılan araştırmalar bu kanalların aslında insanları mutlu etmediği gerçeğini ortaya çıkardı. Çünkü o kanallarda takip ettikleri insanların paylaşımları iş yapma isteğinin önüne geçiyor. Hava güzel herkes dışarıda gülüp eğlenirken görmek nasıl çalışma isteği uyandırsın ki. Çalışma veriminizi arttırmak istiyorsanız bu kanallardan işiniz sırasında uzak durmanız gerekiyor.

  1. Dikkat Dağınıklığı

İşinizin başına geçtiniz ve yüksek konsantrasyon ile çalışıyorsunuz. O an telefonunuza bir mesaj geldi ya da işiniz ile alakalı olmayan bir mail aldınız. Bu sizin anında çalışma veriminizi düşürecek bir konudur. O nedenle iş yaparken sizin dikkatinizi dağıtacak tüm materyalleri ortadan kaldırmanız gerekiyor. Telefonunuzu sessize almak, bilgisayardan gelebilecek bildirimleri engellemek ya da etrafta bulunan dikkatinizin dağılmasına neden olacak tüm eşyaları kaldırmanızı tavsiye ederiz. Bunların olmadığı anda tüm dikkatinizi işe vereceğiniz için daha yüksek verimlilik ile rahatça çalışabilirsiniz. Tahmininizden kısa sürede işinizi tamamlar ve eğlenmek için daha fazla vakit ayırırsınız.

  1. Fazla iş yapmak

İnsanlar daha hızlı bir şekilde iş yapmak için genellikle çok sayıda işe aynı anda başlıyorlar. Ancak bu tahmin edildiği gibi olmuyor. Bir anda birden fazla işi düşünmek çalışma verimliliğini düşüren önemli konulardan birisidir. Stanford Üniversitesin de yapılan araştırma sonuçlarına göre aynı zaman dilim içerisinde birden çok iş yapmak isteyenlerin bir iş yapanlara göre daha az verimlilik ile çalıştığını ortaya koydu. Onun için işe başlamadan önce çalışma skalanızı belirleyin ve bir işi bitirmeden diğerine geçmeyin. Zor işleri ilk sıraya yazın ve kolay işleri sona bırakın. Bu psikolojik olarak sizi rahatlatacak ve verimliliğiniz otomatik olarak artacaktır.

  1. Zor işleri erteleme hastalığı

İnsanlar gözlerine zor görünen işleri genellikle ertelerler. Ancak bu yapılan en önemli yanlışlardan birisidir. Onun için bu alışkanlığınızdan kısa sürede vazgeçmelisiniz. Üçüncü maddede söylediğimiz gibi iş yapmaya en zor işten başlamalısınız. Bu iş bittiğinde diğer işler gözünüzü çocuk oyuncağı gibi gelecektir. Ders çalışmak isteyen öğrenciler de hep aynı hatayı yaparlar. Kolay bir konuyu önce çalışırlar ardından zor konuya geçerler ancak bu süreçte enerjilerin büyük kısmını harcarlar ve zor konuyu iyice anlamadıkları için sınavda sıkıntı yaşarlar. Onun için enerjinizin maksimum olduğu anda ilk olarak zor işleri yapın. Bu verimli çalışma yapmak için çok önemli bir detaydır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉