• PAYLAŞ

Google Play Error rh01 / rpc: s-5: AEC-0 Hatası ve Recovery error Çözümü Nasıl Yapılır ?

  • 24/11/2016 - 22:00
  • 0 Yorum
  • 934 görüntüleme

Google Play Error rh01 / rpc: s-5: AEC-0 Hatası ve Recovery error Çözümü Nasıl Yapılır ?

Google Play hatalarından sizler için en sık yaşananlara ve bu sorunlara dair çözümlere sıklıkla yer vermeye çalışıyoruz. Gerçekten bazı durumlarda Google Play hataları son derece can sıkıcı düzeye ulaşabiliyor. Bu yazımızda sizlere Anroid kullanıcıların sık sık başını ağrıtan Google Play Error rh01 / rpc: s-5: AEC-0 ve Recovery error Hatası  Çözümü hakkında detaylı bilgileri aktaracağız. Sunucu ile bağlantı kurulamadığı zamanlarda sıklıkla karşınıza çıkan bu sorunları aşmak için deneyebileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunuyor.
resim-2

Google Play Error rh01 / rpc: s-5: AEC-0 Hatası ve Çözümü 

Sorun ;

Google Play’de sıklıkla karşınıza çıkan Error rh01 / rpc: s-5: AEC-0 hatası genel olarak sunucu bağlantısının kurulamadığı durumlarda kullanıcılara gösteriliyor.

Çözümü ;

İlk olarak yapmanız gereken internet bağlantınızın gerçekten hızlı olduğuna emin olmalısınız. Ev yada işyeri ağınıza bağlı durumdaysanız kablosuz ağ bağlantısını doğrudan kesin ve mobil veriye üzerine dönün.

-Ayarlar sekmesi > Uygulamalar sekmesi yolunu izleyerek Google Play’in uygulama önbelleğindeki verileri temizleyin.

-Önbelleğindeki verileri temizlemeniz gereken bir diğer uygulama ise Google Services Framework olacaktır. Fakat gene de sonuç alamazsanız Gmail hesabınızı kaldırın ve sonrasında  Android cihazınızı yeniden başlatın ve Gmail hesabınızı yeniden tanımlayın.

Yapacağınız bu işlemler sonucunda sorununuz çözülecektir.

resim-1

Google Play Recovery error Hatası ve Çözümü

Sorun ;

Anroid cihazınızdan Google Play’i kullanmaya başladığınızda durup dururken karşınıza çıkan bir hatadır. Herhangi bir uygulama aramanızda yada güncelleştirme esnasında gösterilebilir.kapak

Çözümü ;

Genel olarak uygulamalarla ilgilenirken bu hatayı ile karşılaşabileceğiniz için öncelik olarak yine her zaman uyguladığınız yolu takip ediyorsunuz fakat bu kez farklı olarak uygulama güncellemelerini manuel yapmanız gerekebilir.

-Anroid cihazınızdan Google Play Store’un önbelleğindeki verileri temizleyin.

-Android cihazınızdan en yaptığınız uygulama güncelleştirmelerini kaldırın.

-İndirme yöneticisi ve aynı zaman da Google Service Framework için de aynı işlemleri tekrar yapmalısınız.

Android cihazınızda bulunan Google Play’deki güncellemeleri yavaş yavaş geri çekmeye başlayarak yaşadığınız sorunu yüksek olasılıkla çözebilirsiniz fakat sorun halen devam ediyorsa ; Google hesabınızı Anroid cihazınızdan kaldırarak yeniden başlatın ve yeniden ekleyin muhtemel olarak sorununuz çözülmüş olacaktır.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉