• PAYLAŞ

Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?

  • 06/10/2016 - 16:50
  • 0 Yorum
  • 1257 görüntüleme

 

Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?

Kalanşo saksı çiçekleri arasında güzel ve renkli görünümüyle ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarını renklendirmesini sağlayan oldukça sevilen çiçeklerdir. Kalanşo saksı çiçeklerinin doğada birçok çeşidi bulunur ve farklı renkleri vardır. Gelişimleri oldukça yavaştır ve boyları fazla uzamaz.

kalanso-cicegi-bakimi-nasil-yapilir-1

 

Kalanşo çiçeği kesinlikle direk gün ışığı almamalıdır. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterir. Gün ışığı görmeyen yönü belirli aralıklar içerisinde gün ışığına çevrilmesi gerekir. Bu sayede çiçeğinizin  bir yöne doğru eğilimi engellenmiş olur.
kalanso-cicegi-bakimi-nasil-yapilir-3
Kalanşo çiçeği ışığı sever az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bundan dolayı çiçeklerinde solma ve kararmalar meydana gelir.

Kalanşo çiçeği, yaz aylarında haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanması gerekmektedir. Suyun tüm toprağa ulaşmasına özen gösterilmelidir. Yazın sulama tekniği olarak  Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın sulama tekniğinde ise Pazartesi günleri tercih edilebilir. Sulama sırasında kullanılan su kabı ölçeği her zaman aynı olmalı ve tabakta biriken su dökülmelidir. Bu sayede bitkinin toprağında koku yada haşerelerin oluşmasına engel olmanız sağlanacaktır.

kalanso-cicegi-bakimi-nasil-yapilir-5

 

Kalanşo çiçeğinizi rüzgar akımı alan yerlerden mutlaka uzak tutulmalısınız. Kış ayları içerisinde çiçeğinizin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına kesinlikle düşmemelidir. Rüzgar çiçeğinizi salladığı için bitkinin sap kısmında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine neden vermektedir. Buda olayın gerçekleşmesi  çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeğinizin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara neden olur.

Kalanşo çiçeğinizin üzerinde bulunan çiçekler solup geçtikten sonra bitkinizin bir daha çiçek açmasını sağlamak için dallar üzerinde bulunan ve solan yaprakları kesilerek budanmalı, bu işlemin ardından kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmanız adına, üzeri kapatılmalıdır.kalanso-cicegi-bakimi-nasil-yapilir-4

Kalanşo çiçeğinizin toprak değişimi yılda bir kez yapılmalı ve Nisan ayı içerisinde olmalıdır. Toprak değiştirme esnasında dikkat etmeniz gereken en önemli detay, değiştirmeye karar verdiğiniz çiçeğinizin saksısının en fazla bir numara daha büyüğüne dikilmelidir.

Kalanşo çiçeğinizin çoğaltılması yöntemi ise bitkinin köklerinden ayırma metodu ile olur. Bitki köklerinden ayrılarak ufak bir saksıya dikilir ve sulama ve bakımına devam edilmesi gerekir.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉