• PAYLAŞ

Kobi Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

  • 11/02/2017 - 18:40
  • 0 Yorum
  • 882 görüntüleme

Kobi Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Günümüzde kurumsallığınızı tamamlamış ve belirli seviyeye gelmeyi başarmış şirketlerin hepsi belirli aşamaları tamamlayarak bu duruma gelmeyi başarmıştır. Kuruluş süreci ve bu süreçte yaşanan sayısız zorluk atlatılmıştır. Ekonomik olarak zorluklar yaşanmıştır. Bunların hepsinin atlatılması için uygulanması gereken bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler arasında ekonomik olanlar en zorlarıdır. Bunun için Kobiler için bankalar ve finansal kuruluşların düzenlemiş olduğu özel krediler vardır. Bu kredilerin bazı avantajları vardır. Ve sadece bu şekilde kurulmuş olan şirketler için özel olarak hazırlanmıştır. Yazımızın devamında bu kredilerin ne olduğunu ve nasıl alınabileceği hakkına bilgi vermeye çalışacağız. Sizin de bu şekilde bir krediye sahip olmanız gerekiyorsa detayları okumanızda fayda var.

Kobi Kredisi Nedir?

Öncelikle kredin detaylarına girmeden önce KOBİ’nin ne olduğuna değinelim. KOBİ’nin açılımı küçük ve orta boyutlu işletmelerdir. Kanunla özellikleri maddeler halinde belirlenmiştir. Bu tip kuruluşların normalde kullandığımız krediden farklı olmasının nedeni ticari olarak düzenlemesidir. Yani bu krediyi sadece vergi levhasına sahip olanların alabilmesi önemlidir. O belgeye sahip olmayan kişilerin kredi alabilmesinin imkanı yoktur. Bu şekilde düzenlenmesinin amacı Kobi’lere destek olmaktır. Uygulanan faiz oranları ve masraflarında özel indirimler uygulanır. Bunun yapılmasının amacı kobilerin önceliklerinden birisi olan ekonomik durumunun iyi bir hale getirilmesidir. Genellikle ihtiyaç duyulmasından talep edilir. Ancak bazen büyümek içinde talep edilir.

Kobi Kredisi Nasıl Alınır?

Bu krediyi alabilmek için firmanın öncelikle vergi levhasına sahip olması gerekiyor. Bu belgeye sahip değilseniz krediye talep edemezseniz. Krediyi alabilmek için müşteri temsilciniz ile birlikte bankaya gidebileceğiniz gibi kendisinde giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunun gerçekleşebilmesi için banka sizden bazı evrak ve belgeler talep edecektir. Bunları eksiksiz bir şekilde hazırlayarak teslim etmeniz gerekiyor. Şirketin verdiği belgelere bakılarak ve detaylı araştırma yapılarak şirketin çekebileceği kredi tanımlanır. Bunun ardından o kredi limiti dolana kadar şirket her talep ettiğinde banka tarafından kredi hesabına tanımlanır ve istediği zaman kullanımına izin verilir.

Bankalar zaman içerisinde bu kredileri tek tek inceler ve gerektiği taktirde üzerinde düzenlemeler yapar. Düzenlemeler gelişi güzel bir şekilde yapılmaz. Genellikle şirket tarafından bankaya verilen dönem sonu raporlarıyla gerçekleşir. Faaliyetlerinde ki iyileşmeler kredi limitini yükseltirken gerekli yükseliş görülemeyen dönem sonu raporları yüzünden iyileştirme gerçekleşmeyebilir. Bu krediler iki türlü olarak çekilebilir. Birisi nakdi diğeri ise gayri nakdi kredilerdir. Bunların özellikleri ve kullanım hakları hakkında bankalara giderek detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler sayesinde kredi kullanımı ve detayları hakkında bilgi sahibi olarak rahatça talebinizi gerçekleştirmeniz sağlanır.

Bu krediler kuruluşların ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılaması için özel olarak çıkarılır. Bunların çıkarılması ve talep edilmesi için dikkat edilmesi gereken önemli detaylar vardır. Bunların ilk sırasında krediyi tercih edeceğiniz banka ve faiz oranları gelir. Ülkemizde çok çeşitli banka vardır. Hepsinin bu ticari kredi konusunda farklılıklar gösterilmesine neden olur. Özellikle de KOBİ’ler için kredi hazırlayan kurumların verdikleri krediler daha avantajlı olmaktadır. Ancak sizin önceliğiniz her zaman faiz oranları olmalıdır. Krediyi alırken ne kadar maliyet ile karşılaşacağınız, faiz oranının ne kadar olacağı gibi detaylarda araştırılmalıdır. Bazı bankalar kredi oranını düşük göstermesine rağmen kredi çekilirken uyguladıkları yüksek maliyetler ile sizi zor duruma düşürebilir. Bu konulara dikkat edilmelidir. İhtiyacınız olan miktarı belirlemeli ve tam elinize geçecek tutara göre talepte bulunmalıdır. Tekrar para aramanıza gerek kalmamalıdır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉