• PAYLAŞ

Nasıl Hacker Olunur?

  • 13/06/2017 - 09:00
  • 0 Yorum
  • 869 görüntüleme

Genellikle çocuk ve gençlerin merakla takip ettiği Hackerlik hakkında bilgiler vereceğiz. Günümüzde birçok evde bilgisayarlar, teknolojik aletler var. Elbette bunlara sızacak kişilerde olabiliyor. Bunların bazıları iyi niyetli oluyor bazıları ise kötü niyetli olabiliyor. Çocukların ve gençlerin hayalindeki meslek olan ‘’Hackerlik’’ aslında göründüğü gibi bir şey değil ve ülkemizde profesyonel olarak yapılmıyor. Yabancı ülkelerde yetişkin insanların kullandığı meslek olarak bilinen Hackerlik ülkemizde bunun aksine ülkemizde bu bir meslek olarak yapılmıyor, yapanların yaş sayıda oldukça düşük. Eğer bu işe merak salıyorsanız ve yapmak istiyorsanız yasaları dikkate almanız gerekir. Aksi taktirde cezalarla karşılaşabilirsiniz.

Hacker Nedir?

Hacker,  şahsi, özel, kamu yada kuruluşlara izinsiz olarak saldıran ve o sistemleri izinsiz olarak yöneten kişilerdir. Hacker, siber korsanlık olarak ifade edilebilir.  Bu kişileri güçlü Anti-virüs programlarıyla bilgisayarınızdan engelleyebilirsiniz. Web sitelerinden engellemek için de güvenlik paketleri satın almanız gerekiyor.

Nasıl Hacker Olunur?

  • Hacker olmak için bir okul okumanız gerekmiyor.
  • Bu işi yapanlara karşı bir sempati besliyor ve sizde bir Hacker olmak istiyorsanız kolayca olabilirsiniz.
  • Hackerliği öğrenmek için bununla ilgili yapılmış videoları izlemelisiniz. Bu videolara Youtube veya başka video platformlarından kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Hack topluluklarına girip yardım isteyebilirsiniz veya Hacker forumlarına girip buralardan yardım alıp kendinizi geliştirebilirsiniz.
  • Unutmayın Hackerlik yasal bir oluşum değildir. Bu işlerden uzak durmanızı öneririz. Aksi takdirde yasal sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz.

Hacker Çeşitleri Nelerdir?

Siyah Şapkalı Hacker: Tüm bilgisayar ve sistemlere girebilen ve o sistemleri çökertip izinsiz yönetebilen kişilerdir.

Beyaz Şapkalı Hacker: Tüm bilgisayar ve sistemlere girebilen, siyah şapkalıların aksine sistemlerin güvenliği ve korumasını yapan Hackerlerdir.

Hacktivist: Genellikle toplumsal ve siyasi olaylarla ilgilenen gündemle ilgili olarak Hackerlik yapan kişilerdir.

Gri Şapkalı: Hack bilgisi orta seviye olan, yararlı veya zararlı Hackler yapan kişilerdir.

Yazılım Korsanı: Lisanslı ürünleri izinsiz olarak kopyalayıp paylaşan kişilerdir.

Lamer Nedir?

Lamer, Hackerlik mesleğine yeni başlamış veya az bilgisi olan kişilerdir. Hackerlerin oluşturduğu bir platformda veya forumda bulunuyorsanız ve size lamer diyorlarsa, sizinle dalga geçiyorlar demektir. Hackerler içinde genellikle kişiler için alay edilirken kullanılan ifadedir.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉