• PAYLAŞ

Startup Nedir?

  • 13/12/2016 - 14:25
  • 0 Yorum
  • 1094 görüntüleme

Startup Nedir?

Yeni girişimlere verilen isim olarak adlandırılan startup, günümüzde artık çok sıklıkla duymuş olduğumuz bir terim olmuştur. Hem büyüme hem de gelişme anlamını taşıyan bu kavram, yeni ürünlerin keşfedilip geliştirilmesini ifade ediyor. Dünya da hızla gelişen bir girişimcilik rüzgârının estiği şu günlerde yeni yeni terimler de ortaya çıkıp kullanılmaya başlandı. Yeni bir girişime yak basan şirketler için kullanılan bu kavram, şirketin büyüyüp geliştirilmesini ifade ediyor. Genelde şirketini kısa süre içerisinde büyütmek isteyen ve online platform da şirket açan girişimciler artık farklı projeleri ortaya sunarak hedef kitleleri de bir an önce çevresinde toplamaya çalışıyor. Startup Olmak, genel hatları ile incelendiğinde ise şirketin büyüklüğüne, yaşına, karlılık ve yaşına bağlı oluyor.

Startup Nasıl Olunuyor?

Kimler startup olup, olamaz sorusu artık günümüzün teknoloji kuşağında son derece önemli bir konu haline gelmiştir. Her girişim yeni bir girişim midir? Öncellikle bunların bilinmesi gerekmektedir. Eğer ki şirketin startup olabilmesi için ilk öncellikle önemli özelliklerden biri büyüme potansiyelin olabilmesi halidir diyebiliriz. Sektörde hemen her bir şirket aynı potansiyele sahip olup aynı derecelerde yer alsaydı o zaman sektör de doğal olarak farklı kelimeler de ortaya çıkmamış olacaktı. İşte bu gibi kelimelerin sektörde daha fazla anlam kazanması girişimcilerin daha fazla çaba gösterip kısa zaman içerisinde online platform da kurumsallaşmaya başlamasına da ortam hazırladı diyebiliriz. Başarılı bir şirket olabilmeniz adına girişimcilik ruhunuzun fazlasıyla olması çok önemli bir konu olarak ortaya çıkıyor. Ülkemizde artık startuplara çok fazla ihtiyaç duyulmaya başlandı. Neden diye sorulacak olursa ülkenin gelişim göstermesi adın startuplardan yardım alınması gerekmektedir. Startup’un anlamını bilmeyen yeni şirketler için girişimci kelimesini ifade etmiş olduğunu söylemek isteriz. Eğer ki böyle bir şirket olmak ve kısa zaman içerisinde şirketinizin başarılı olarak iyi yerlere gelmesini istiyorsanız keşfedici, girişimci, yeni projeleri ortaya koyan, yatırımcı ve araştıran özelliklere sahip olabilmeniz son derece önemli bir konu olmaya başlayacaktır. İş modelleri arasında yer alan startup’ta artık girişimci şirketler için anılmaktadır.

Startup yapmak size ne fayda sağlar?

Bu olgunun ne olduğunu üst kısımda kısaca anlatmaya çalıştık. İyi bir startup yapmak işinizin bir anda büyümesine yardımcı olacak ortakları bulmanıza yardımcı olacaktır. Ancak bu olgu ülkemiz de yurt dışında farklı şekillerde işliyor. Diyelim ki ülkemizde startup çalışması yaptınız. Ortada sadece ürünün prototibi var ve satış ağı için teorik olarak çalışmalar yaptınız. Katıldığınız programda birçok kişi sizi takdir edecek ve çok iyi bir iş fikri olduğu yönünde bildirimler alacaksınız. Ancak kurulu hiçbir düzen olmadığı için yatırım almakta zorlanacaksınız. Çünkü ülkemizde ki melek yatırımcılar olarak tanımlanan sermaye sahipleri kurulu düzeni olmayan işlere çok da sıcak bakmıyorlar.

Onlar için teoride olan ürün ve ürün satış ağı havaya para vermek anlamına geliyor. Ancak yurtdışında bu iş daha farklı işliyor. Startup’ını yaptığınız ürünün gerçekten geleceğinin parlak olduğuna inan yatırımcılar size sadece sermaye yardımı yapmıyorlar. Aynı zamanda şirketin kurulması ve gelişmesine yardımcı olacak her detaya dikkatlice yaklaşarak size destek sağlıyorlar. Bu da ortaya güçlü bir şirket yapısı ve markanın çıkmasına yardımcı oluyor. Bu süreçte özellikle anlaşmaların çok büyük önemi var. Projenize yatırım yapmak isteyen insanlarla görüşmeye ve ardından anlaşma imzalamaya gitmeye karar verirseniz yanınızda imzalayacağınız sözleşmenin tüm detaylarını kavrayabilecek bir hukuk danışmanı mutlaka bulundurun. İşin sonunda sürprizlerle karşılaşmanız kaçınılmaz olabilir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉