• PAYLAŞ

Ticari Kredi Kartı Nedir ?

  • 21/03/2017 - 11:06
  • 0 Yorum
  • 905 görüntüleme

TİCARİ KREDİ KARTI NEDİR?

Herhangi bir kredi kartı sahibinin kendine ait özel şahsi harcamaları ile iş açısından yapmış olduğu harcamaları birbiriyle ayırmak amacıyla üretilen kredi kartları ticari kredi kartı olarak adlandırılır. Bankalar tarafından işletmelere şirket harcamalarını yapma doğrultusunda hizmet vermektedir. Ticari rekabet içerisinde eğer bir ticari kredi kartı sahibi olursanız avantajınız daha yüksek seviyelere ulaşmaktadır. Nedeni ise herhangi bir şirketin nakit olarak gelir gider durumlarını para akışını dengede tutmayı sağlamaya desteği büyüktür. Ticari kredi kartı sayesinde hem para veriminiz artırabilir ve hem de masraflarınızı alt seviyelere çekebilme imkânına sahip olursunuz.


Ticari kredi kartına sahip olmak için anlaşmalı olduğunuz herhangi bir banka ile irtibata geçerek başvurunuzu yapabilirsiniz. Ticari kredi kartı ile taksitli ödeme işlemi gerçekleştirmek istiyor iseniz ödeme kısmında kredi kartı bilgilerinizi oluşturduktan sonra ekranın alt bölümünde taksit imkânları görülmektedir. 2014 yılının Şubat ayı itibari ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu taksitlendirme sınırını tüm kredi kartlarına 9 taksit olarak belirlemiştir. Ticari kredi kartları sayesinde gıda, telekomünikasyon ve akaryakıt harcamalarında da taksit imkânı sağlanabilmektedir. Ticari kredi kartı olarak sırasıyla bankaların sunmuş oldukları taksitlendirme seçeneklerini belirtecek olursak; World Card, TEB, Vakıfbank vade farkı olmaksızın 9 taksit imkânı, Axess, Business kartı ile de 9 taksit imkânı, Bonus Card, Garanti Bankası, Bonus Card Shop ve Miles, American Express, Deniz Bonus, TEB bonus, Şeker Bonus, ING bonus, Türkiye Finans Happy Card ve Eurobank, Tekfen Bonus kartlarına ise vade farkı olmaksızın 6 taksit vade farkı ile 9 taksit imkânı sağlanmaktadır.

Ticari kredi kartlarını sadece işletme sahibi olan kişiler alabilirler. Adı üstüne ticari kredi kartı İşletme sahiplerine özel olarak tasarlanmıştır. Ticari kredi kartı limiti normal kredi kartlarıyla karşılaştırıldığında daha fazla olmaktadır. Ticari kredi kartına sahip olabilmek için sahip olunan herhangi bir işletmenin faaliyet göstermesiyle birlikte daha önceki banka ilişkilerinde eğer herhangi bir problem yaşandıysa da bunlar ilgili banka tarafından göz önünde bulundurulmaktadır. Ticari kredi kartı başvurusu yapıldığında bankalar sizden bazı evraklar isteyecektir. Bu evraklar firmaya ait imza sirküsü, vergi levhası, resmi gazete, ticaret odasına bağlı olduğuna dair belgelerdir.  Evrakları tamamladıktan sonra uygun gördüğünüz ve ticari kredi kartı imkânı sunan bir bankaya başvurunuzu yapabilir ve kabul edildiğiniz takdirde ticari kredi kartı sahibi olabilirsiniz.

Artık küçük işletme sahipleri ile büyük holdingler olsun neredeyse her işletme sahibi ticari kredi kartını tercih etmektedir. Ticari kredi kartı sahibi olunduğu takdirde finansal kaynaklar banka aracılığıyla vadelere ayrılmakta ve bunun sayesinde işletmeler rahatlıkla finansal kaynak elde etmiş olmakta ve zaman dilimlerini genişleterek borçlarını rahat bir şekilde ödemeye başlamaktadır. Ticari kredi kartı ile nakit paranızı çekebilirsiniz bunun yanında Bağ- Kur, SSK ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ticari kredi kartının en büyük avantajlarından birisi ise bireysel kredi kartları taksitlendirme yapılmayan ürünleri taksit imkânı ile elde etme imkânına sahip oluyorsunuz.

Ticari kredi kartı kullanmaya başladıktan sonra sahip olunan şirketin harcama işlemleri çek- senet işlemleriyle uğraşmaya gerek kalmadan hızlı ve güvenilir bir biçimde ilgili banka tarafından vadelendirilmektedir. Şirket harcamalarının tamamının çalışanlar adına belirlenmiş olan limit ve yetkiler doğrultusunda para kontrolünün tamamen işletme sahibinde olması sağlanır. Kredi kartı üzerine adınız soyadınız ile birlikte şirket ünvanınıza yazdırabilirsiniz. Ticari kredi kartı ile dilerseniz bireysel olarak her yer de harcama yapabilmektesiniz. Fakat bireysel harcamalarınızı şirket harcamalarınıza karıştırmamanız daha doğru olacaktır.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉