• PAYLAŞ

Yapay Zekâ Profesyonel Yazarlığı Nasıl Etkileyecek

  • 31/05/2017 - 20:00
  • 0 Yorum
  • 1128 görüntüleme

Profesyonel olarak yazı yazmak sanıldığı kadar kolay olmamaktadır. Bir blog yazarı, gazeteci ya da roman yazarı olarak hayatınız içerisinde birçok kez zorluklarla karşılaşabilmektesiniz. Yeni olan gelişmeleri sürekli olarak takip etmeli ve aynı zamanda cazip ve eşi olmayan farklı içerikler yazmanız gereklidir. Bu durum aynı şekilde bilim insanları, araştırmacılar ve analiz yapanlar adına da geçerli olmaktadır. Hayatımıza hızlı bir şekilde nüfus eden yapay zekâ profesyonel yazarlığı ne boyutta etkileyecektir. İnternet üzerinde her gün yayınlanmakta olan bilgiler ile işler kolay bir hal almamaktadır. Kitlelere ulaşmayı sağlamak adına hızlı bir biçimde üslubu ve kaliteyi bir araya getirmek gereklidir. Yapay zekâ ise insan hayatında birçok alanda profesyonel olarak yazarlık yapmakta olanlar adına kolaylıklar getirmeye devam etmektedir.

Microsoft World gibi yazılımlara birçok özellikler eklenerek yazarlara daha fazla yardımcı olması hedeflenir. Fakat George martin gibi yazalar adına ise bu sıkıntı doğurmaktadır. Bu gelenekçi yazarlar yaşamlarının neredeyse tamamını bir şeyler yazmak adına geçirmekte olduklarından dolayı alışkanlıklarından kolay bir şekilde vazgeçemezler. Ancak yapay zekâ yenilikçi yazarlar için birçok farklı özellikteki kolaylıkları kendilerine sunmaktadır. Örneğin Microsoft World yazılımındaki yeni editör özelliği sayesinde yazılan metinlerde düzeltme yapmak adına yapay zekâ kullanılmaktadır. Nesirdeki farklı nüansları daha iyi anlayabiliyor ve bağlamından koparmadan bizlere yardımcı oluyor. Yalnızca dil bilgisi hatalarına odaklanmıyor, aynı zamanda gereksiz sözcüklerin ve aşırı kullanılmakta olan terimlerin kullanımın da ön plana çıkarıyor. Yapay zekâ destekli yazım araçları hızlı bir biçimde rekabetçi bir Pazar ortamı yaratmaya başladı. İyi içerik oluşturmak iyi okumayla alakalı bir durumdur. Bu denklem ise hayatın her alanında geçerliliğini korur. İyi bir şekilde ders çalışılmadıkça iyi not alınamaz, iyi bir sunum hazırlanmaz ise iyi bir şekilde yansıtamazsınız. Bizler sizin ile bilgiyi veya görüşü paylaşmadan evvel konu ile ilgili farklı görüşleri de incelemeye çalışmaktayız. Ortadaki sorun ise her şeyi okumak için çok fazla kaynağın bulunması ile birlikte zamanında kısıtlı olmasıdır. Yapay zekânın başka bir katkısı ise burada ortaya çıkmaktadır. Belgelerin akıllı bir şekilde özetlerini bizlere sunmakla birlikte daha hızlı bir şekilde ilerleme imkânını yaratıyor. Bu araçlar sayesinde yazarların birçok sayıdaki makaleleri gözden geçirilmesi sağlanmakla birlikte konular hakkında yazmak adına daha çok veri toplanmasına olanak sağlanmaktadır. Editörlerin her gün aldıkları tonlarca e postaları uzun soruları ve basın bültenlerinde okunmasına destek olunuyor. Kısa bir zaman sonrasında ise kendi dilimiz içinde bu araçları kullanabileceğiz. Doğal dil işlemcileri bu gelişmelerin yaşanmasına büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. Bir konu hakkında yazılmakta olan kaliteli ve konuyla alakalı konular doğru kitleye ulaşmadığı zaman hiçbir faydası yoktur. Bu nedenlere doğru anahtar kelimelerin kullanılması gerekmektedir. Eskiden anahtar kelimelere dayalı arama motoru algoritmaları, insanları yazıların içinde bol bol anahtar kelime kullanmaya itiyordu. Bu da metnin genel bütünlüğünün bozulmasına, çok kötü görünen alakasız cümlelerin kurulmasına neden oluyordu.

Yapay zekâ sayesinde artık arama motorları içeriği ayrıştırıp anlayabiliyor ve arama motoru algoritmalarına da bu yansıyor. Yeni semantik web teknolojisi insan dilini okumak için olgunlaştığından, gazeteciler ve profesyonel yazarlar nihayet “yazmaya” geri dönebilecekler. Bu hem web sitelerinde hem de arama motorlarında daha kaliteli içerikler bulmamıza olanak sağlayacak.

Yeni teknolojinin bir sonraki basamağı ise içerik yazan robotlar olacak. Yapay zeka tarafından desteklenen bu yeni gazetecilik anlayışında, yazma işi bir gün tam zamanlı bir makine mesleği haline gelebilir.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉