• PAYLAŞ

14 Temel İlke ile Walmart Gibi Şirket Nasıl Oluşturulur?

  • 23/12/2016 - 17:28
  • 0 Yorum
  • 754 görüntüleme

14 Temel İlke ile Walmart Gibi Şirket Nasıl Oluşturulur?

Walmart, Amerika’nın perakende pazarında lider kuruluşlardan birisidir. Bu şirketin bu konuma gelmesinde, şirketin sahibi Sam Walton çok önemli bir rolü var. Başarılı iş adamı Walmart’ın bu duruma gelebilmesi için 14 temel ilke üzerinde çok dikkatli durmuştur. Bu yazımızda sizlere Walmart başarısını yakalayarak, çok geniş bir servet edinmenize yardımcı olacak ilkeler hakkında bilgiler vereceğiz. Başarılı iş adamının hayatını ve şirketinde ne gibi önemli ilkelere dikkat ettiğini açıklayan kitabı da bulunuyor. Sam Walton: Made In America isimli kitap şirket kurucusunun biyografisini ve iş hayatında uyguladığı stratejiler bulunuyor.

Walmart’ın oluşturmaya yardımcı olan stratejiler

  1. İşinize İnanın, hatta işinize herkesten daha çok inanın sözünü ilk sıraya yazmış. Çünkü insan kendisine ve yaptığı işe inanmadıktan sonra başarının gelmeyeceğini söylüyor. Özellikle günümüzde insanların yaptıkları işten memnun olmadıklarını biliyoruz.
  1. İnsanın kendisini işine adaması gerektiğine vurgu yapıyor. Tabi burada en önemli nokta insanın kendisine işine adamasını gerektiğine vuruyor. Bunun için de işinizi sevmeniz gerektiğine vurgu yapıyor.
  2. Paylaşımcı bir yapıya sahip olmanız gerekiyor. Özellikle şirketinizin büyümesinde sizinle birlikte çalışan insanlara şirket payını dağıtmanız önemlidir.
  3. Çalışanlarınızı sürekli olarak motive etmeniz gerekiyor. Motivasyonu sadece para ile değil her gün farklı yöntemler deneyerek yapmalısınız.
  4. Şirketinize ve kendinize büyük hedefler belirleyin. Ve o hedeflere ulaşırken sizinle aynı kulvarda bulunan şirketlerle devamlı olarak rekabet etmeye çalışın. Bu başarının sürekli olarak sizin yanınızda olmasını sağlayacaktır.
  5. Şirket ile ilgili bilgileri kendinize ve üst düzey yöneticilere saklamayın. Bunun yerine şirketiniz ile ilgili tüm bilgileri çalışanlarınızla gerekli şekillerde paylaşın. Bu kaliteli yönetim için gereklidir.
  6. Çalışanlarınızı sonuna kadar dinleyin. Seviyesinin önemi yok, onların sizinle iletişime geçebileceği yollar oluşturun ve onları dinlemeye çalışın. Bu şirketinizin bünyesinde yeni fikirlerin çıkmasına yardımcı olacaktır.
  7. Çalışanlarınızı çalışma başarıları için sürekli olarak takdir edin. Takdir işini sadece paraya bırakmamanız gerektiğini ve övücü sözlerin çalışanları daha iyi motive edeceğini söylüyor.
  8. Amacınız şirketi daha fazla kar ettirmek olduğunu biliyoruz. Ancak bunu sadece müşterilerinizin beklentilerini ön planda tutarak gerçekleştirebileceğinize vurgu yapıyor. Çünkü müşterilerin istediklerini vermek onların size geri dönüş sağlamasını sağlayacaktır.
  9. Parayı ne kadar çok kazanırsanız harcamanızda artacaktır. Bunun için tutumlu olmanın çok önemli olduğunu ve hayatınızı belirli limitler içinde tutmaya çalışmanız gerektiğine vurgu yapıyor. Sadece kişisel olarak değil şirketinizde de bunu yapmaya çalışmalısınız.
  10. Üretilen ve satılacak her malzemenin maliyet hesabının çok iyi yapılması gerektiğine vurgu yapıyor. İyi yapılan maliyet hesabı rakipleri ile her alanda daha güçlü rekabet edileceğinin yolu olduğunu söylüyor.
  11. Hayatın her anında başarı sizinle olmayacaktır. İsteseniz de istemeseniz de bazen şansınız yanınızda olmayacağını söylüyor. Bu durumu kederlenmemeniz gerektiğini ve mümkünse şansızlığınıza gülüp geçmenizi tavsiye ediyor.
  12. İnsanlar başarılarını sürekli olarak akıllarından çıkarmazken başarılarını çok kolay unutmaktadır. Bunun için Walton, insanlara başarılarını not almaları gerektiğini ve arada sırada o notlara yeni eklemeler yapmaları gerektiğinin önemini anlatıyor.
  13. İlerlemek ve herkesin bir adım önünde olmak için onlar ile aynı yolda gitmemeniz gerektiğine vurgu yapıyor. Bunun için de tek yolun akıntıya karşı yüzmenin gerektiğini söylüyor. Yani insanın başarılı olmak istemesi halinde kendi yolunu bulmasını ve o yolda ilerlemesinin çok önemli olduğunu bildiriyor. Kendi yolunu bulan insanın mutlaka başarı da yanında olacaktır.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉