• PAYLAŞ

2016 Kpss başvurusu nasıl yapılır?

  • 11/08/2016 - 02:00
  • 0 Yorum
  • 853 görüntüleme

Yıl boyunca hazırlandıktan sonra milyonlarca insanı ilgilendiren KPSS sonuçları açıklandı. Bu açıklanan sonuçların ardından yeterli puanı alan insan sayısının tercih yapmak için tatlı bir telaş başladı. Bu tatlı telaşın içinde olan kişiler puanları yettiği kadar başvurularını en iyi şekilde yapmak için özel bir çalışma içine giriyorlar. Ortaöğretim ve Önlisans mezunları için KPSS tercihleri başladı. Okuduğu bölüme göre başvurusuna yetecek kadar puana sahip olan kişilerin son başvuru tarihi 24 Ağustos olarak açıklandı. Peki, birçok kişiyi yakından ilgilendiren KPSS başvurusu nasıl yapılır? Bu sınava girip gerekli puanı alarak hayatlarına farklı bir çizgi kazandırmak isteyen insanların sayısı giderek artıyor.

Şimdi sizlere KPSS başvuru süreci hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Bu bilgilerin ışığında sizlerde kendi başvurunuzu yapabileceksiniz. 2016 yılında yapılacak olan Ortaöğretim ve Ön lisans mezunları sınavı tarihleri ön lisans mezunları için 22 Ekim 2016 tarihinde, ortaöğretim mezunları için 23 Ekim 2016 tarihinde yapılacak. Bu sınavlardan size uygun olanına girmek için gerekli başvuruyu yapmanız gerekiyor. Bu sayede sınav tarihine kadar hazırlıklarınızı tam olarak yapabilirsiniz. 9 Ağustos tarihinde başlayan ve 24 Ağustos tarihinde son bulacak başvuru tarihlerinden herhangi bir gün başvurunuzu yapabilirsiniz. İlk olarak sınava katılmak için sınav ücretini ödemeniz gerekiyor. Bunu banka aracılığı ile yapabileceğiniz gibi ÖSYM’nin sayfasına girerek ÖDEMELER kısmından da kredi kartınız ile yapabilirsiniz.

2016-kpss-basvurusu-nasil-yapilir

Sınav başvuru ücreti ÖSYM tarafından 55 TL olarak belirlenmiştir. Sınava başvuru işleminizi ÖSYM’nin sitesinden yapsanız dahi gerekli ücreti yatırmazsanız başvurunuz yapılmış sayılmayacaktır. Başvurunuzu gerekli şekilde yaptıktan sonra ÖSYM’ye ait aday işlemleri sistemine girerek başvurunuz için girdiğiniz bilgileri kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz. Sınav için gerekli olabileceğini göz önüne alarak yazıcıdan bir örneğini çıkarmayı ihmal etmeyi unutmayın. Tüm başvuruları eksiksiz olduğundan emin olduğunuzdan sonra tek yapmanız gereken sınav tarihini beklemeye başlayacaksınız. Gerekli puanı almak için o tarihe kadar sıkı bir çalışma temposu tutturmanızı tavsiye edebiliriz. Hayatınızın belirli bir döneminde çok sıkı çalışmak tüm hayatınızı kurtaracak bir sınava girip başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉