• PAYLAŞ

2016 Üniversite Tercihleri Nasıl Yapılır?

  • 22/07/2016 - 13:26
  • 0 Yorum
  • 858 görüntüleme

Yıllar boyunca iyi bir üniversiteye girmek için hazırlanan öğrenciler LYS sınavına girdikten sonra sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Kimi alacağı puanı az çok tahmin etmesine rağmen gene de bir ümit ile o tarihin gelmesini dört gözle bekledi. Kimi de daha şimdiden gelecek sene ki sınav için hazırlanmaya başladı. Gerekli puanı alabilenlerin için şimdi yeni bir heyecan başladı. 2016 LYS sonuçlarına göre üniversite tercihleri nasıl yapılır? Tercihleri yaparken nelere dikkat edilmelidir ve istediğiniz üniversite de istediğiniz bölüme nasıl girilir. Bu yazımızda sizlere bu konuda hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

2016-universite-tercihleri

Üniversite tercihi konusunda öğrenciler 3 önemli konuda kararsız kalıyor. Şehir, üniversite ve bölüm tercihleri belirleyen etken unsurlar olarak dikkat çekiyor. Herşeyden önce ilk olarak uzun yıllar mesleğini icra edeceğiniz bölüm tercihine öncelik vermeniz gerekiyor. Sevmediğiniz bir bölümü okumak sevmediğiniz bir işi yapmanıza neden olacaktır. Bu karara sınavlar açıklandıktan sonra elde ettiğiniz puanlara göre yapmanız sağlıklı olmayacaktır. Birkaç bölüm tercihinizi önceden planlamanız sizler için daha iyi olacaktır. Daha sonra üniversite tercihi gelmektedir. Tercihinizi yaparken size okul bittikten sonra iyi bir referans olacak üniversiteyi yazmanız daha iyi olacaktır. Zor gibi görünse de bu konuda ince eleyip sık dokumanız sizin için iyi olacaktır.

Son olarak üniversitenin bulunduğu şehri tercih edebilirsiniz. Bu konuda gitmek istediğiniz üniversitede ile kararınızı vermiş oluyorsunuz. Ama gene de benim için okuduğum üniversiteden çok şehir ve bölüm önemli diyorsanız listenizi genişletmek sizin eliniz de olacaktır. Anne babalara uyarımız ise çocuklarının isteklerini dinlemeleri yönünde olacaktır. Çoğu anne baba çocuklarına biçtikleri rol nedeniyle istedikleri bölümde okumalarını istiyor. Çocuk ister istemez o bölümü kazanmak için çalışıyor ve tercihinde ilk sıraya o bölümü yazıyor. Ama okulda ve okul sonrasında ki hayatı içinde sürekli olarak bunun pişmanlığını yaşıyor. Çok para kazanıyor olsa dahi mutsuz bir hayat yaşamaya mahkum oluyor.

Tercihlerinizi ÖSYM üzerinden yapacaksınız ancak öncelikle üniversitelerin tanıtım günlerinin gelmesini bekleyin. Aklınıza takılan soruları cevaplamalarını istedikten sonra tercihlerini tam anlamıyla oluşturun.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉