• PAYLAŞ

2016 Yılının En İyi Anti-Virüs Programları Hangileridir ?

  • 29/10/2016 - 20:36
  • 0 Yorum
  • 932 görüntüleme

2016 Yılının En İyi Anti-Virüs Programları Hangileridir ?

Dijital dünya denildiği zaman ilk akla gelen virüs programları oluyor, bilgisayarlar, tableteler, akıllı telefonlar derken artık neredeyse elimizin altında bulunan her elektronik cihaz internet bağlantısı kullanmak zorunda kalıyor. İnternet bağlantısı olan her cihazda maalesef ki virüs bulaşma riskini taşıyor. Günümüze baktığınız da son derece tehlikeli virüsler internet üzerinde dolaşarak bir hata yapmanızı bekliyor diyebiliriz. İzlediğiniz videolardan yada programlardan herhangi bir virüsü bilinçsiz olarak cihazlarınıza bulaştırmanız mümkün. Kullandığınız cihazlara bulaşan virüsler özel hayatınızı tehdit eder nitelikler de taşıyabiliyor. Kişisel dosyalarınıza veya parolalarınıza izinsiz erişim sağlayabiliyor. Bu durumlara engel olabilmek için en bilinen önlem ise virüs programları. Kişisel cihazlarınızı korumak için virüs programları kullanıyorsunuz fakat her virüs programı sizi gerektiği gibi korumayı başarıyor mu ? Aslında en önemli nokta burası. Bu gün bir virüs programı kullanmaya karar verseniz, doğru olanı seçmeniz nerdeyse imkansız denecek kadar zor. Onlarca virüs programı bulunuyor ve açıklamalarına bakarsanız hepsi sizi en iyi şekilde virüslerden koruyacağını iddia ediyor.  Bu yazımızda virüs programları konusunda ciddi araştırmalar yapan bir kuruluşun, 2016 yılı içerisinde kullanımda olan virüs programları üzerinde uyguladığı testlerin almış olduğu sonuçlardan sizlere bahsedeceğiz. Bu araştırma sonuçları sizlere seçim yapma konusunda az da olsa fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Casusu yazılımlar üzerinde zorlayıcı testlerini gerçekleştiren bir kuruluş, 2016 yılı içerisinde en iyi olan anti-virüs programlarını açıkladı. Yapılan testler sonucunda iyi hizmet veren ve dereceye girmeyi başaran anti-virüs programlarını isimlerini ve test sonuçlarını inceleyeceğiz.

Antivirüs programları üzerinde denemelerini gerçekleştiren ve tamamen bağımsız olan kuruluş AV-Comparatives, içerisinde bulunduğumuz 2016 yılının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde en iyi olan antivirüs yazılımlarını açıkladı. Kuruluş, günümüzde kullanılan ve oldukça popüler olan 18 farklı anti-virüs programını oldukça zorlu olan teste tabi tuttu ve programların tam olarak performanslarını ölçebilmek adına 45 farklı kötücül yazılım yani virüs ile denemeler yaptı. Bu yıl içerisinde Mart ve Eylül ayları arasında yapılan teste katılan anti-virüs programlarının isimlerini aşağıdaki listemizde görebilirsiniz.

-AVG Internet Security

-Avast Free Antivirus

-Trend Micro Internet Security

-AVIRA Antivirus Pro

-BullGuard Internet Security

-Bitdefender Internet Security

-ESET Smart Security

-Emsisoft Anti-MalwareeScan Internet Security

-Fortinet FortiClient

-F-Secure Safe

-Lavasoft Ad-Aware Pro Security

-Kaspersky Internet Security

-Microsoft Windows Defender

-Sophos Endpoint Security

-Quick Heal Total Security

-ThreatTrack Vipre Internet Security Pro

-Tencent PC Manager

Uygulanan Test Aşaması Nasıl Yapılır ?

Yukarıdaki yayınlamış olduğumuz listede gördüğünüz anti-virüs programları, önceden de belirttiğimiz gibi tam olarak 45 farklı Malware ile yani casus yazılım ile sınandılar. Bağımsız kuruluş olan AV-Comparatives, Malware’leri yani virüsleri seçerken kötü amaçlı olan yazılımların bütün antivirüs programları tarafından fark edilebilmesi, günümüze baktığınızda  aktif konumda olması ve sonuç olarak bulaştığı sistemlere kalıcı zarar vermeyecek diğer bir anlatımla temizlenebilir yada düzeltilebilir olma kriterleri uymasına dikkat ederek hazırlamış.

Aşağıda yayınladığımız görselde test için kullanılan Malware’leri yani kötü amaçlı olan yazılımları görebilirsiniz.

 

2016-yilinin-en-iyi-anti-virus-programlari-hangileridir-1

Test Aşamasında Değerlendirme Neye Göre Yapılır ?

Bağımsız olan AV-Comparatives kuruluşu, teste tabi tutulan antivirüs programlarının performans değerlendirmelerini yaparken Malware’lerin ve bunlara ek dosyalarının ne kadar başarılı olarak silindiğini baz aldı. Aynı zamanda bu yazılımların silinme işlemi yapılırken sistemin hangi modda üzerinde çalıştığını yani Güvenli-Normal mod yada Kurtarma Disk’inin bu aşamada kullanılıp kullanılmadığı da yapılan değerlendirmeye dahil etti.

Tüm bu yapılan değerlendirmelerin sonucunda ise test edilen programlara AA 100 , AB 90 , AC 80, BA 70 , BB 60 , BC 50 , CA 40, CB 30 , CC 20  ve DD 0  notlarından birisi verilerek değerlendirme yapıldı. Programlar içerisinde ise  56 ila 70 arasında puan toplayanlar Standart olarak, 71 ila 85 arasında puan toplayanlar Gelişmiş olarak ve en son 86-100 arasında puan toplayanlar ise Gelişmiş+ olarak kategoriye alındı.

2016-yilinin-en-iyi-anti-virus-programlari-hangileridir-2                                                         2016-yilinin-en-iyi-anti-virus-programlari-hangileridir-3

Yukarıdaki görsellerde yayınladığımız başarı tablosuna göre üç yıldız almayı başaran anti-virüs programları Gelişmiş+ kategorisinde olan 2016 yılının başarılı yazılımları olarak belirtilmiştir. Sizlere sunduğumuz test sonuçlarına bakarak anti-virüs programı seçimi yaparken kendinize en uygun olanı daha kolay tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉