• PAYLAŞ

2017 Azerbaycan İşçi Çalışma Başvurusu Nasıl Yapılır ?

  • 22/11/2016 - 22:21
  • 0 Yorum
  • 1093 görüntüleme

2017 Azerbaycan İşçi Çalışma Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Kardeş ülkeler arasında olan Azerbaycan ile yıllardır ilişkilerimizin en üst seviyelerde olduğunu söyleyebilmemiz mümkün. Azerbaycan topraklarında hemen her sektörde ülkemize ihtiyaç duyması bu bölgeler üzerinde Türk şirketlerinin birçok projeyi üstlenmelerine sebep olmuştur. İki ülke arasında karşılıklı olarak yapılan ticari anlaşmaların neticesinde ülkemizden birçok şirketin faaliyet göstermeye başladığı Azerbaycan topraklarında çalışmak isteyen Türk vatandaşlarına kapı açılmıştır. Türk şirketlerinin genel olarak aradığı kriterler arasında rahatça iletişim kurabilecekleri işten anlayan işçilere ihtiyaç duymalarından dolayı daha çok ülkemizden işçi alımı yapmalarına neden oluyor. Her ülkenin kendine ait olan bir çalışma dinamiği mevcut ve bu sisteme kolaylıkla uyum sağlayabilmesi adına da Türk işçilerin bulunması bir nevi şart haline geliyor. Bu nedenle her yıl daha fazla projeye başlanması ile beraber işçi alımları aynı oranda artış gösteriyor. Bu yazımızda Azerbaycan topraklarında işçi olarak çalışmak için ne yapılmalı, iş nasıl bulunur ve iş bulduğunuzda nelere dikkat etmeniz gerektiğini detayları ile aktaracağız.

2017-azerbaycan-isci-calisma-basvurusu-nasil-yapilir-3

 

Azerbaycan İş İlanları Nasıl Bulunur ?

Günümüzde daha çok medya kanalları aracılığıyla duyurulan iş ilanlarında genel anlamda Azerbaycan ‘da pek çok iş olsa da ağırlıklı olarak ilanlarda ; inşaat ve yapı işlerinden anlayan işçiler aranmakta. Ülkemizden birçok markanın faaliyet gösterdiği Azerbaycan topraklarında çalışmak isteyenlerin ilk başta düzenli olarak iş ilanlarını takip etmeleri ve buna ek olarak işçi alımları hakkında bilgi sahibi olması son derece önemli olduğunu belirtmeliyiz. Her geçen gün büyümekte olan markaların personel sayılarını her yıl çok ciddi rakamlara ulaştırarak arttırdıkları bilinen bir gerçek bu sebeple öncelik olarak sıklıkla yayınlanan ilanları takip edilmesi iş bulma açısından büyük önem arz ediyor.

2017-azerbaycan-isci-calisma-basvurusu-nasil-yapilir-2

Azerbaycan İşçi Alımı Şartları Nelerdir ?

Genel olarak bakıldığında daha öncede belirttiğimiz gibi Azerbaycan topraklarında faaliyet gösteren şirketlerin çoğu yapı şirketinin de işe alacağı personellerde aradığı özelliklerle örtüşüyor ;  içme suyu, baraj, kanalizasyon, arıtma tesisi montajı, arıtma ve alt yapı projeleri konusunda deneyimli , vinç montajı ve boru kaynak işlerinde tecrübeli olan işçiler olmasını talep ettikleri dikkat çekiyor. Genel olarak büyük bir bölümü erkek olan başvurular arasından seçim yapılırken şirketlerin kriterlerine en yakın kimseleri işe alımını yapar ve başvurudan sonra durumu başvurana bildirerek gerekli işlemleri tamamlar. Azerbaycan topraklarında işçi alımı şartları genel olarak çalışılacak pozisyon ve şirkete göre son derece farklılık gösteren faktörler arasında yer almaktadır. Bunu son derece dikkat etmeli ve  işle ilgili detayları tam almadan başvuru yapmamanızı sizlere öneririz.

2017-azerbaycan-isci-calisma-basvurusu-nasil-yapilir-1

Unutulmaması gereken detayların en başında işe başvuru yapan adayların çalışma şartlarını otomatik olarak kabul etmiş sayılacağı bu nedenle başvuru öncesinde alınması gereken bütün bilgilerin net olarak öğrenilmesinin gerektiğidir. Yurt dışında çalışmaya başlamak ülkemizde çalışmaya başlamaktan oldukça farklıdır. Yapılan anlaşmalar ve sözleşme dahilinde, sözleşme bitene kadar çalışılmak zorundadır. Herhangi bir nedenle çalışmayı bırakarak ülkeye geri dönülmek istendiğinde iş veren şirket tarafından yasal yollardan yaptırımlar uygulanabilir. Bu yaptırımlar arasından işi yarım bırakılmasından dolayı ortaya çıkan kazanç ve zaman kayıplarının tazminatının talebi, ülkeye gidilmesi için hazırlana evrak ve yolculuk konaklama bedelleri gibi bir çok faktör işveren tarafından tazminat talep etme hakkını ortaya çıkarır.

Yurt dışı iş başvurularında bu nedenle yapılacak olan başvurularda önceden her maddenin sözleşmeye resmi olarak eklenmesi çalışacak olan kişinin haklarını korumasındaki tek resmi dayanağı olacaktır. Yapılacak sözleşmeye konaklamadan, yiyeceğe, sigortaya ve maaş ödemesi detaylarına kadar tek tek açıklanarak yazılması atılması gereken en doğru adım olacaktır. Keza Azerbaycan topraklarında faaliyet gösteren firmaların birçoğu köklü ve yıllardan beri Türk işçileri çalışmaya götüren firmalar olmasından dolayı oldukça tecrübeli ve yasal prosedürleri iyi bilen firmalardır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉