• PAYLAŞ

2017 Malta Üniversitesi Ücretleri ve Malta Üniversitesi Bölümleri Nelerdir ?

  • 15/12/2016 - 09:12
  • 0 Yorum
  • 1053 görüntüleme

2017 Malta Üniversitesi Ücretleri ve Malta Üniversitesi Bölümleri Nelerdir ?

Malta eski bir İngiliz sömürgesi olmasından dolayı eğitim sistemi İngiliz eğitim sistemiyle nerdeyse birebir olarak örtüşmektedir. Bu sebeple lisans eğitimi 3 yıl, yüksek lisans ve doktora 1 yıl sürer. Aynı zaman da tam zamanlı eğitimin dışında exchange ve transfer programları sayesinde ülkede eğitim alınabilir. Malta Üniversite ücretleri yıllık 6270 – 10.730 euro oranlarında değişiklik gösterir. Tıp, diş hekimliği gibi yoğun laboratuar çalışmaları gerektiren bölümler ise rakamlar 22.000 euro civarına çıkar.

Türkiye’de üniversite sınavını kazanmış olan her birey  bir Malta üniversitesinde istediği bölüme kayıt yaptırabilme imkanına sahiptir. Yani daha açık bir anlatımla Türkiye’de ÖSS barajını geçen her öğrencinin Malta’da bulunan bir üniversitede okuma hakkı vardır. Üniversitelere kabul edilmesi için TOEFL veya IELTS İngilizce yeterlilik sınavlarından bir tanesinden yeterli puanı alması aranan şartlardandır. Bu seviyeye ulaşmak adına başvuru yapacak olan öğrencilere 6 ila 12 ay süreli İngilizce kursunu başvurmaları önerilmektedir. Bu kursu üniversitenin ilk yılı içerisinde hazırlık departmanında alarak üniversite eğitimine başlama imkanı da bulunmaktadır. Üniversiteye yıl boyunca her zaman başvuru yapmak mümkündür fakat mümkün olduğu kadar erken başvurmakta fayda olacaktır. Ekim dönemi için başvuru yapmak isteyen bireylerin en geç 15 mayıs tarihine kadar  başvurularını üniversiteye göndermeleri şarttır. Malta’da bulunan üniversitelerin İngilizce hazırlık yıl eğitimleri bulunmaz. Başvuru sahibi IELTS 6,0 skoru ile başvuru yapabilir yada Malta’ da Üniversite öncesi 1 Akademik yıl bu da 9 ay olmak şeklinde İngilizce Hazırlık yılı  Malta’ da EC English yada ESE Dil okulunda eğitimine başlayabilme imkanı bulunur. Malta’da üniversitelerinde eğitim almak için 4 yıllık bir liseden mezun olmuş olmak şartı aranmaktadır. 3 yıllık bir liseden mezun olmuş öğrenciler adına üniversite tarafından 1 yıllık olan hazırlık programına dahil edilir. Aynı zaman da  ÖSS sınavında barajın geçilmesi ve İngilizce dil yeterliliğini TOEFL veya IELTS sınavıyla kanıtlanmış olması gerekmektedir. Üniversite IELTS den hazırlık için 5.5, lisans için ise 6.0, yüksek lisans için ise 6.5 gibi bir skor istemektedir. İngilizce seviyesi yeterli bulunmayan öğrencilere en az 6 ay olmak şartıyla dil kursu önerilir. Bu önerilen kurs Malta’daki dil okullarının dışında üniversite bünyesinde de alınabilmesi imkanı vardır.

Malta Üniversitesi

University of Malta

Malta topraklarında Üniversite okumak dünyanın her yerinden gelen öğrenciler en uygun tercihler arasındadır. Dünya çapından 80 farklı ülkenin katılımıyla yılda 9500 öğrencinin eğitim aldığı iyi bir üniversitedir. Bu rakamın sadece %10 gibi bir oranı uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. Genel olanı tam zamanlı programlar için kayıt olmasına karşın exchange ve transfer olan öğrencilerde diğer grubu oluşturur.

Malta Üniversitesinde Okunması Gerekir ?

-Yüksek standartlarda eğitim vermesi

-Eğitim dilinin İngilizce olması

-Uygun eğitim ve aynı zaman da yaşam giderleri

-Güvenli ve canlı sosyal yaşam olanakları

-Ilıman iklime sahip olması

MELITENSE COLLEGIUM

Başkent Valletta da kuruluş olan Melitense Collegium üniversite statüsüne 1769 yılında Büyük Üstat Pinto tarafından getirilmiştir ve  1968 yılında üniversite Msida da daha büyük olan yeni bir kampüse taşınmıştır. Üniversite tamamen devlete ait olup, mükemmel niteliklere sahip olmasının yanı sıra tüm öğrencilere kapısı sonuna kadar açıktır. Üniversitede bulunan en yüksek mertebedeki yönetici kuruluşları Kurul ve Senatodan oluşmaktadır. Üniversite doğrudan ilk ve son seviyelerde derece vermeye yetkisi olduğu gibi farklı alanlardaki araştırmaları da aynı anda sürdürmektedir. MATSEC yada eşdeğerdeki bir sertifikası olan her bireye kayıt için uygundur. Üniversite, yeni başlamış ve doktora seviyesinde olan öğrencilere geniş disiplin altında kurslar sunarken, araştırmaları da yürütüp aynı zaman da denetler.

Malta Üniversitesi Fakülteleri Hangileridir ?

-Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Fakültesi

-Diş Cerrahisi Fakültesi

-Fen-Edebiyat Fakültesi

-İktisat, İdari Bilimler ve Muhasebecilik Fakültesi

-Mühendislik Fakültesi

-Eğitim Fakültesi

-Tıp- Cerrahi Fakültesi

-Hukuk Fakültesi

-Fen Bilimleri Fakültesi

-Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri Fakültesi

-İlahiyat Fakültesi

MERKEZLER

-Haberleşme Teknolojileri Merkezi

-Çalışma Bilinci Dersleri

-Çevre ve Eğitim Araştırma Merkezi

-Avrupa-Akdeniz Eğitim Araştırma Merkezi

-Avrupa Belgeleme ve Araştırma Merkezi

-Avrupa Yaşlılık Bilimi Merkezi

-Avrupa-Akdeniz Ada Kıyıları Dinamik Bilinci

-Okur-Yazarlık Merkezi

-Merkez Gozo

ENSTİTÜLER

-Anglo-İtalyan Dersler

-Tarım Enstitüsü

-Enerji Teknolojisi Enstitüsü

-Uluslararası 17. ve 18.yy Barok Çalışmaları Enstitüsü

-Münazara Dersleri Enstitüsü

-Dil Bilimi Enstitüsü

-Sağlık Enstitüsü

-Duvarcılık Sanatı ve İnşaat Enstitüsü

-Malta Çalışmaları Enstitüsü

-Fiziksel Eğitim ve Spor Enstitüsü

-Akdeniz Enstitüsü

-Kamu Yönetimi & İdare Enstitüsü

-Akdeniz Diplomatik Bilimler Akademisi

-The Edward De Bono Plan ve Düşünce Gelişim Enstitüsü

-Uluslararası Çevre Enstitüsü

-Uluslararası Bilimler Kuruluşu

-Avrupa-Akdeniz Kültürlerarası Diyalog, İnsan Hakları ve Gelecek Kuşaklar Programı

-Adalar ve Küçük Eyaletler Enstitüsü

-Avrupa-Akdeniz Ada Kıyıları Dinamik Bilinci Merkezi

Bulunan her fakülte kendi içerisinde oldukça fazla sayıda departman oluşturmaktadır ve departman listesine BU BAĞLANTI üzerinden okulun web sitesinde inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉