• PAYLAŞ

2017 Yılında finansal plan ve hedefleriniz nasıl olmalıdır?

  • 05/01/2017 - 15:10
  • 0 Yorum
  • 747 görüntüleme

2017 Yılında finansal plan ve hedefleriniz nasıl olmalıdır?

2016 yılı birçok açıdan olumsuz geçtiği gibi ekonomik açıdan da çok zor ve yıpratıcı oldu diyebiliriz. Ancak acısı ile tatlısı ile bir yılı daha geride bıraktık. Bu yıl en azından kendi kişisel bütçeniz açısında iyi olmasını istemek sizlerin de hakkıdır. Bu durum için yapabileceklerinizin neler olduğu sizlere bu yazıda kısaca anlatmaya çalışacağız. Amacımız 2016 yılında ekonomik olarak yaşamış oldunuz sorunların hepsinden kurtulmanıza yardım etmek olacak. Şimdi sıra ile 2017 yılında yapabileceğiniz finansal planlarınız ve kendinize koyacağınız hedefler hakkında biraz bilgi verelim.

 

Acil Durum Fonu Oluşturun

Günlük olarak yaşayan birisiyseniz bu durum sizin ekonominizin daha da bozulmasına neden olacaktır. O nedenle kendinize mutla acil durum fonu altında birikmiş bir hesap oluşturun. Yaşanabilecek kazalarda, hastalıklarda yani hayatınızda yaşayabileceğiniz beklenmedik durumların maddi olarak tedavisi için kullanabileceğiniz mutlaka bir birikmişiniz olmalıdır.

6 – 12 ay içerisinde harcamalarınız azaltmayı hedefleyin

Gelirlerinizin bir çoğunu gereksiz harcamalar yaparak tüketiyorsanız bunun için önlemler olarak düşürmeye çalışmalısınız. Bunun için öncelikle harcamalarınızı bir yere not ederek başlamalısınız. Neye ne kadar harcadığınız bilmeniz alacağınız önlemler için size kolaylık sağlayacaktır. Yüksek bedelli faturalarınızı azaltmaya çalışmak ilk adım olabilir. Elektrik, doğalgaz ya da telefon faturalarınızı düşürmek için tasarruf yollarını tercih edebilirsiniz. Örneğin elektrik faturanızı düşürmek için yanan gereksiz ışıkları kapatmayı kendinize şart koşabilirsiniz. Ya da evinizde bulunan ampulleri tasarruf ampulleri ile değiştirebilirsiniz.

Aylık Sabit Harcamalarını listeleyin

Her ay ne olursa olsun yapmış olduğunu harcamalarınızı bir yere not edin. Kira ve faturalarımız bizim sabit harcamalarımızdır. Bu harcamaları belirledikten sonra onlar için yapabileceğiniz tasarruf yöntemleri üzerinde düşünmeye başlayın. Örneğin işe giderken kullandığınız ulaşım giderleriniz sizin sabit harcamalarınızdır. Bunu en aşağıya çekmek için uygulamanız gereken yöntemler üzerinde düşünerek sabit bir harcamanızı aşağıya çekmeye çalışın.

Faiz ödediğinizi borçlarınızı tespit edin

İhtiyacınız için çekmiş olduğunuz kredinize binen ekstra faizler ya da kredi kartı ödemelerinizi zamanında yapmadığınız için eklenen faizler size ekstra bir yük getirecektir. Bu sizin bütçenize ek bir yük olduğu için bu giderlerinizi belirledikten sonra borçlarınızdan kurtulmak için yapacağınız iş onlardan kurtulmanın yollarını aramak olmalıdır. Çünkü zamanında ondan kurtulmazsanız yapmış olduğunuz küçük ödemeler faize gidecektir. Borcunuz da aynen olduğu gibi duracaktır.

Kredi Kartı Bağımlılığınızı Azaltın

Belki de son yıllarda insanların yaşadığı en büyük sorun kredi kartı sorunlarıdır. Kredi kartı sorun olmasının en temel nedeni onu nasıl kullanacağımızı tam olarak bilmememizden kaynaklanmaktadır. İlk olarak kredi kartı kullanmanızın size ne kadar kötü bir finansal duruma soktuğunu kabul etmelisiniz. Ardından kredi kartından uzaklaşmak için yapmanız gerekenleri düşünün ve aldığınız kararları uygulayın. Örneğin kredi kartı limitinizi doldurmak için faturalarınızın otomatik ödemelerinizi onlara verebilirsiniz. Bu sayede hem kredi kartınızın limiti hızlıca dolduğu için ondan kurtulacaksınız hem de ek harcama yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Yatırım yapmaya çalışın

Yıl sonunda elinizde az da olsa bir birikmişiniz olmasını istiyorsanız yapmanız gereken küçük de olsa yatırım yapmak olacaktır. Düzenli olarak her ay bir altın almak ya da döviz almak yapacağınız yatırımlar olarak düşünebilirsiniz. Geliriniz arttıkça yatırıma yönelmeye düşünmeyi kendinize bir düstur olarak koyun. 1 gram altından ne olur demeyin. Yıl sonunda 12 gram altınız olacaktır. Yıl sonunda altın fiyatlarının artış göstermesi ile birlikte elinizde olan birikmişiniz yüksek olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉