• PAYLAŞ

2020 Sonrası Nasıl Bir Ekonomi Bizleri Bekliyor?

  • 27/09/2016 - 04:30
  • 0 Yorum
  • 855 görüntüleme

2020 Sonrası Nasıl bir Ekonomi Bizleri Bekliyor?

Dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bundan 20 yıl önce ilk defa çıkan cep telefonların değiştirdiği değişime ayak uyamayan NOKİA markasının nasıl piyasadan çekilmek zorunda kaldığına hepimiz şahit olduk. Bu değişime bizlerde ayak uydurmak zorundayız.  Değişime ayak uyduramazsak emin olabileceğiniz en önemli konu mutlak sizin ve yaptığınız yatırımların yitip gideceğidir.

Ekonomi içinde çok fazla değişken olduğu için bundan 20 yıl sonrası için tahminde bulunmak için tüm değişkenler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. 20 yıl önce dünyanın çekim merkezi Amerika ve Avrupa kıtasıydı ancak günümüzde yaşanan değişimle birlikte uzak doğu ve Ortadoğu ülkelerinin bazıları giderek bu konuda öne çıkmaya çalışıyorlar. Bu konuda çok başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Bahreyn, Kuveyt, Dubai gibi ülkeleri bunlar arasında sayabiliriz.

Bu ülkelerin zenginliklerinin yer altı kaynaklarından olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak petrolün giderek azaldığı ve bundan 50 yıl sonra petrol kalmayacağı konusunda birçok araştırma bulunuyor. Bu bilgilere gerçekten inandıklarını söyleyebiliriz. Çünkü petrol yok olduğunda yani tamamen bittiğinde bu ülkelerin gelir elde edebilecekleri farklı bir yol bulunmuyor. Etraflar çöl ile kaplı olduğu için farklı bir bulmaları gerekiyor. Onlardan kendileri cazibe merkezi haline getirme konusunda adımlar atıyor.

Mutlak internette Dubai’nin 20 yıl önceki çöl olan halini ve şu an ki halini görmüşsünüzdür. Tüm dünya şu an oraya akın ediyor. Gezmek için, tatil için, alışveriş yapmak için hiçbir şey olmasa da orada bulundum demek için hareket ediyor. Bu konuda yaptıkları stratejinin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede gelirlerini çeşitlendirmiş oluyorlar. Petrol kaynakları bitse de artık gelir elde edebilecekleri farklı alanlar bulunuyor.

Sizlerde gelecekte bu ülkelere yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Çünkü kazançlı birer yatırım olarak görüldüklerini söyleyebiliriz. Ve geleceği parlak arasında gösterilen ve dengeli bir büyüme sağlayan ülkelerden bir kaçıdır. İleriye dönük strateji nasıl yapılır görmek ve öğrenmek istiyorsanız bu ülkelerin yaşadığını değişimi gösterebilirsiniz.

2020 yılında size nasıl bir ekonomi olacağını kesin olarak söyleyemeyiz. Ancak iyi bir strateji ile kendinizi güvene alacağınızı söyleyebiliriz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉