• PAYLAŞ

Hamileyken Nelere Dikkat Etmeli ?

  • 21/07/2016 - 17:58
  • 0 Yorum
  • 792 görüntüleme

Hamilelik dönemi bir kadının en zor dönemidir hem vücudunda değişimler yaşanırken aynı zaman da hormonları da değişim geçirmeye başlar bu değişimler üst üste biriktiğinde ise duygusal sorunlar ağır basar. Hamilelik dönemin de vücudunuz çok hassaslaşır ve daha önce kullandığınız ve sevdiğiniz bir çok etken sizi rahatsız etmeye başlayabilir bu durum oldukça normaldir. Hamilelik dönemimde kendiniz ve bebeğinizin sağlığı açısından dikkat etmeniz gereken bazı önergeleri sizler için derledik.

hamileyken-nelere-dikkat-etmeliyiz

  1. Mümkün olduğunca her şeyin doğalını tercih edin.

Makyaj malzemeleriniz  dahil olmak üzere kullandığınız tüm kişisel bakım ürünlerinin sayısını oldukça azaltmaya çalışın, diş macunu, deodorant gibi kullandığınız ürünlerin doğal versiyonlarını kullanmaya özen gösterin.

  1. Kişisel bakım ürünlerinizin etiketlerini mutlaka dikkatlice okuyun.

Ürün etiketlerine çok dikkat edin, içerikte kullanılan birçok malzeme listelenir; İçgüdülerinize güvenin kullandığınız ürünün etiketi şüphenizi uyandırıyor veya rahatsız ediyorsa başka birini tercih edin.

  1. Genel olarak kokusuz ürünleri tercih edin.

Kullandığınız ürünün yapay kokuların yapısında ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Bu kokular arasında bilinen en önemli detay üreme, motor becerileri ve davranışsal gelişim sorunlarına neden olan  ftalat adı verilen maddesini bulunması.

  1. Spa günlerine, saç boyama ve pediküre elveda deyin.

Uygulana vücut ve saç tedavisi toksik ürünler kullanılarak yapılmaktadır. Dolayısıyla oje,  kimyasal içerikli yüz maskeleri, aseton,  saç boyaları ve hatta en kısa yoldan kuaför salonlarından tamamen uzak durmak birçok zararlı toksine maruz kalmanızdan sizi koruyacaktır.

  1. Genel olarak az işlenmiş gıdalar tüketin.

İşlenmemiş tahıllar,  sebzeler, meyveler, süt ürünleri, baharatlar ve şifalı bitkiler  tüketmeye çalışın. Buzdolabınızı genel olarak bu gıdalarla doldurmak, birçok hazır işlenmiş paket yiyeceklerde bulunan kimyasallardan da korunmanın en basit ve son derece etkili bir yoludur.

  1. Söz konusu olan plastik olduğunda son derece dikkat edin.

Plastik, aslına bakıldığın da inkâr edilemeyecek düzeyde kullanışlıdır. Ancak yapısında baktığınız da yiyeceklere de geçebilecek zehirli bileşenler bulundurma ihtimali yüksektir – özellikle de yiyecek ve  plastik sıcak olduğunda. Hamilelik boyunca mümkün olduğunca plastik kullanımında temkinli gereklidir.

  1. Konserve gıdalardan mümkün olduğu kadar uzak durun.

Kullandığınız konservenin iç kısmı, bizfenol-a adı verilen endokrin engelleyici madde içeren bir koruyucu bir tabaka ile kaplanır. Bu madde aslında konservenin içerisinde bulunan yiyeceğe kolaylıkla geçebilir – özellikle içerisinde bulunan yiyecek asidik ise.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉