• PAYLAŞ

Mobilya Çizikleri Nasıl Düzeltilir ?

  • 30/07/2016 - 12:36
  • 0 Yorum
  • 1006 görüntüleme

Ev dekorasyonu konusunda oldukça önemli yer tutan mobilyalar, şık ve temiz görünümlerini korudukları sürece herhangi bir sorun yoktur. Evlerimizde  meraklı ve küçük bir küçük çocuğumuzun olması, evcil bir  hayvan sahibi olmamız, evimizin veya işyerimizin taşınma sırasında yaşanan küçük aksilikler ve buna benzer birçok durumlar, zaman zaman ev ve işyerlerimizdeki mobilyaların hızlıca yıpranmasına veya  eskimesine neden olur. Özellikle de çizik olan kısımlar, mobilyalarımız her ne kadar yeni alınmış olsa veya yeni gibi olsalar da çizikler çok  eskiymiş gibi görünmelerine yol açar. Aslında oldukça kolay ve de masrafsız yöntemle sayesinde mobilyalarınızdaki çiziklerden kurtulmak mümkün.

mobilya-cizikleri-nasıl-duzeltilir

Mobilyalarınız üzerinde bu işlemlere başlamadan önce bilmeniz gereken, çizikleri hangi yöntemi kullanarak giderecek olursanız olun, önden mutlaka iyice temizlik yapmanız gerektiğidir. Ahşap üzerinde çizik olan bölümler çok kolay kirlenebileceği için bu çizik bölgeyi pisliklerden temizlememiz şarttır. Temizlik esnasında ağır kimyasal içeren maddeleri kullanmak yerine, bulaşık deterjanı gibi hafif ürünleri tercih edin. Dört litre kadar ılık suya bir kapak kadar koyacağınız bulaşık deterjanı, mobilyanızı temizlemek için fazlasıyla iş görecektir. Keten veya pamuklu  bir bezi deterjanlı suyla yıkayıp iyice sıkın ve kirli bölümleri bu bez yardımı ile temizleyin. Temizlik tamamlandıktan sonra sildiğiniz yerlerin mutlaka kurumasını bekleyin veya kuru ve temiz bir bez yardımı ile siz kurulayın. Bu aşamadan sonra çizik giderme işlemlerine başlayabilirsiniz.

Genel olarak  kurabiyelerde, pastalarda, çerez tabaklarında, salatalarda,  görmeye alıştığımız ceviz, mobilyalar üzerindeki çizikleri gidermek için son derece etkili bir çözüm sunar. Ahşap olan mobilyanızın  neresinde bir çizik varsa çizilen yüzeyin üzerine 12-15 saniye ceviz içini sürterek kötü görünümden kolayca kurtulabilirsiniz. Çünkü ceviz, oldukça iyi cila özelliğine sahiptir ve mutfağımızda olduğu kadar ev işlerimizde de başrolü oynayabilir.

mobilya-cizikleri-nasıl-duzeltilir

Cevizin yöntemi dışında evimizdeki siyah çay da size istediğiniz sonucu saplayacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken; bitkisel veya yeşil çay değil, bildiğimiz siyah kuru çay kullanmalısınız. Bunun yöntem için de yapmanız gereken ; Demlik veya bardak poşet çayı bir su bardağına  koyun. Üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyin. Suyu üzerine ekledikten sonra iki dakika beklemeniz yeterli olacaktır. Evimizdeki  mobilyanızın çizik olan yüzeyi koyu renk ise 2,5 dakika kadar  bekletmeniz gerekiyor. Daha sonraki aşamada bir parça pamuğu çaya içine sokup çizik olan bölgeyi pamuk yardımıyla birkaç kez silin. Çiziğin etrafına sızan fazla çayı bir peçete yardımı ile emdirin. Uygulama tamamlandıktan sonra memnun kalacağınızı garanti edebiliriz.

Başka bir yöntem ise çizik giderici kalemlerdir. Hırdavatçılarda, yapı marketlerin de ya da internette bulunan online satış mağazalarından kolayca temin edebileceğiniz çizik giderici kalemler, hızlı ve oldukça etkili sonuçlara ulaşmanızı sağlar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉