• PAYLAŞ

Dual Kamera Nedir ve Nasıl Kullanılır?

  • 08/09/2016 - 18:20
  • 0 Yorum
  • 975 görüntüleme

Bundan bir sene öncesine kadar adını pek de duymadığımız dual kamera yani çift kamera teknolojisi, 2016 yılı içerisinde kendisinden fazlasıyla bahsedilen ve bir akıllı telefon kamera teknolojisi olarak karşımıza çıktı. Piyasada bulunan bazı Android sistemde amiral gemisi markalar yeni olan dual kamera teknolojisine oldukça hızla adapte olurken, 2017 yılı içerisinde neredeyse her telefonda karşılaşacağımız bu teknoloji nedir, bu teknoloji bize ne avantajlar sağlayacak sizler için bir bakalım istedik.

Huawei P9 ve LG G5 dual kameralı olan telefonların ilk öncüleri sayılırlar. Her ne kadar yeni çıkacak olan iPhone 7 içinde dual kamera söylentileri kulaklarda dolaşıyor olsa da, Apple firmasının bu özelliği bir daha ki seneye bırakmış olma olasılığı da konuşulanlar arasında. Öte yandan baktığınızda sızan bazı haberlerin içeriğine göre Sony ve LG Innotek şirketleri yeni çıkacak olan iPhone 7 için çift kamera modülleri üretmek üzere anlaşmaya vardıkları söyleniyor.

Dual kamera nasıl çalışıyor?

Bir telefonda üzerinde dual kamera olması her iki kameranın farklı işlevleri yerine getiriyor anlamına geliyor. Bir kamera üzerinde RGB sensörü donatılmışken, diğeri kamera da sadece siyah beyaz görüntülere odaklanıyor. Fakat bu lensler ayrı olarak değil birlikte çalışıyorlar. Siyah beyaz sensör ve RGB sensörün bir arada bulunmalarının nedeni farklı hassaslık oranlarında olan görüntüleri yakalayabilmek ve bu görüntüleri bir fotoğraf üzerinde birleştirebilmek.

dual-kamera-nedir-2

Dual Kamera Teknolojisi Neden Kullanılıyor?

Bir telefon üzerinde 2 kamera bulunması bu cihazın yavaşlaması anlamına kesinlikle gelmiyor. Bunun tam aksine normal olan bir kameranın 2 misli daha hızlı odaklama yapabileceği anlamını taşıyor. Akıllı cihazlar küçük oldukları için çok daha kaliteli enstantaneler çekebilmek adına lenslerinin büyük olması gerekebiliyor. Piyasada bu durumlar için akıllı telefonlar üzerine eklenebilen sensörler var. Fakat oldukça pahalı olan aparatları almak pek de mantıklı olmayabiliyor. Bu nedenden dolayı geniş sensör yerine üretici firmalar dual kamera teknolojisini kullanarak çok daha kaliteli görüntüler ve renkler yakalanmasına imkan sağlamaya çalışıyorlar. Bu durumda ise dual kameralı olan cihazlar, tek renkli sensörün sağlayacağı detayları ve görüntü netliğini, ikinci bir siyah beyaz sensörle ile birleştirildiğinde ise ortaya zengin ve oldukça detaylı görüntüler çıkıyor.

Bu özelliklerin yanı sıra Dual kamera teknolojisi 5x zoom yapılırken hiçbir şekilde sıkıntı yaşamıyor. Bu nedenle de tercih edilme olasılıkları son derece yüksek, ayrıca saydığımız diğer özellikler de bu durumu kolaylaştırıyorlar. 2017 yılı içerisinde daha çok daha fazla akıllı telefonun dual kameraya geçme olasılığı olduğunu şimdiden söyleyebiliriz.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉