• PAYLAŞ

Küçük ve Büyükbaş Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır ?

  • 16/06/2016 - 18:57
  • 0 Yorum
  • 1021 görüntüleme

Küçük ve Büyükbaş Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır ?

Türkiye Tarım Bakanlığı son yıllar da hayvancık konusun da Devlet desteğine ağırlık vermeye başlamış ve bu konu ile ilgile hibe, düşük faizli yada ertelemeli kredi , teşvik kredisi gibi seçenekleri bünyesinde barındırmaktadır.

Hayvancılık kredisi için başvurmamız gereken kurumlar ;

Devlet bünyesi altın da TKDK , kalkınma ajansları , Devlet bankaları , Tarım Gıda Hayvancılık Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Bu krediler kendi içinde sınıflara ayrılır Devlet destekli , hasat mevsimi ödemeli sıfır faizli yada uzun vadeli seçenekleri ile avantajlar sunmaktadır.

Hayvancılık kredisini destekleyen devlet bankaları sırasıyla ; Halk Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası çeşitli kredilere olanak sağlamaktadır. Kalkınma ajansları tarafından kredi sağlanması için kendi şehriniz de bulunan kalkınma ajansına başvurup gerekli istişarelerden sonra işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Hayvancılık konusunda bir değişik öneri olarak KOSGEB küçükbaş hayvancılık konusunda projenizi sunmanız halin de , büyükbaş hayvancılık için ise gerekli makine alımları sağım , paketleme , et ve süt ürünlerinde pazarlama gibi alanlar için Devlet Destekli Hayvan Kredisi vermektedir.KOSGEB kredi alabilmek için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir, öncelikle KOSGEB girişimcilik  kursunda 70 saatlik bir kursiyerlik aşamasından sonra sertifikanızı alıp bundan sonrada projenizle beraber KOSGEB başvurmanız gerekiyor.

Küçük ve Büyükbaş Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır  3

Ülkemizde hayvancılık kredisi sadece devlet destekli değil özel bankalarca’ da desteklenmektedir , bu krediler elinizdeki projeler  değerlendirilip geri ödemesi, faiz ve miktara göre değişiklik göstermektedir. Bu kredileri  veren özel bankalardan bazıları şunlardır ; Finansbank , İş Bankası , Denizbank , Hscb Bank ,Yapı Kredi Bankası , Akbank , İng Bank bu alanda projelere göre ciddi destekler veren özel bankalardır.

Küçük ve Büyükbaş Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır  4

Hayvan kredisi alabilmek için Devlet ve Özel bankaların KOBİ veya Müşteri temsilcileri ile iletişime geçebileceğiniz gibi aynı zaman da bulunduğunuz yerden telefon bankacılığı , tc kimlik numarası ile sms başvurabilirsiniz. Telefon Bankacılığından yararlanarak kredi başvurusundan önce hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉